Muzeul Satului din București

La cererea publicului am creat o categorie cu destinații și obiective turistice pentru România. Așa că urmează o serie de articole despre țara noastră. 🙂 Astăzi am scris despre Muzeul Satului din București, mare noroc am avut că am găsit câteva din notițele mele de atunci și amintirea a devenit mai vie în mintea mea. 

O dată pe an ajung în București, de fiecare dată cu trebuie, pe fugă sau pur și simplu doar în trecere spre o altă destinație.

Cam așa am ajuns și anul acesta acolo, pe fugă, grăbiș. Cumva felul în care ajung acolo se potrivește cu agitația și nebunia orașului, cu acel du-te-vino al oamenilor din capitală.


Noi, cei din provincie, cum spun ei, trăim viața mai lent, cu mai puțin trafic (discutabil), cu mai puțin timp petrecut în mașină, cu un aer mai respirabil. Cică așa se vede treaba din capitală și da, tind să spun și eu asta de fiecare dată când ajung acolo.

Cum spuneam, ajung acolo pe fugă și deși orașul nu-mi este străin, n-am apucat până acum să vizitez prea multe dintre punctele de atracție ale capitalei.

De data aceasta am mers cu Cristi și am zis că oricât de puțin vom sta, vrem să vizităm ceva.

Din mai multe variante, am ales Muzeul Satului.

Am ajuns acolo, am intrat și gata, nu mai eram în București.

Așezări de la noi din țară din mai multe timpuri și regiuni ne încântau privirile de o parte și de alta a muzeului.
O liniște și o frumusețe greu de pus în cuvinte, e ceva ce se simte, cu greu se poate spune.
Pe mine mă duce cu gândul la viața simplă, la frumusețea ei.


Mi-e dor să trăiesc în una din căsuțele astea, cu iarbă în curte, șură de fân, copaci și pisici, cu copii făcând gălăgie pe strada în timp ce se joacă, cu miros de struguri, de nuci verzi și de fân. Mi-e dor ca și când aș fi trăit cândva acolo.
Știu că viața de atunci însemna și multe greutăți, dar când ajung într-un astfel de loc nu simt apăsare, simt liniște, simt simplitate.
Sau poate că așa e natura omului, să tânjească după ce nu are.
E clar că viața simplă vine cu multe lipsuri, greutăți și poate neajunsuri, dar așa m-aș lăsa pierdută în ea de multe ori.
Pe de altă parte, nu știu ce e mai greu, neajunsurile de altădată sau nemulțumirea continuă și goana nebună din zilele nostre.
Știu că am mai spus-o, dar simplu e frumos.

Mergeți la Muzeul Satului din București, chiar dacă ați mai fost. O gură de liniște e oricând binevenită.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.



Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.