În câteva ore plecăm spre Thailanda

În trei ore plecăm spre Thailanda, deci cam în 30 de minute plecăm spre aeroport.

Suntem pe picior de plecare, cum s-ar zice. După mai bine de 1 an de când ne-am hotărât să plecăm în Asia, în sfârșit se întâmplă.

Sunt entuziasmată, am emoții, dar le iau pas cu pas, deci prima oară mă pregătesc pentru plecarea din București.

Plănuim să stăm mai multe luni, să vizităm Thailanda, Laos, Vietnam, Cambodia și probabil și altele. Avem mai multe țări pe listă, dar să începem cu prima și vedem apoi unde ne duc pașii, deci e posibil să se schimbe planul nostru oricând.

Nu avem un traseu stabilit, avem cazare pentru următoarele patru zile și apoi vedem noi.

Am învățat din călătoria pe motor că cele mai frumoase momente sunt cele spontane, chiar dacă ne e greu uneori să nu știm ce urmează peste o săptămână. Dar cred că asta înseamnă să nu trăiești zilele la fel.

Călătorind am învățat multe lucruri, în primul rând despre mine și despre noi, dar și despre o parte din lumea în care trăim. Principalele sunt legate de bagaj și de oameni.

Multe din curiozitățile prietenilor noștri sunt legate de bagaj. Ce ne luăm cu noi într-o călătorie de câteva luni. Am învățat că oriunde există oameni vom găsi adăpost, haine și mâncare, așa că nu are sens să ne cărăm cu ale noastre de acasă. Tindem să ne luăm haine multe pentru că suntem atașați cumva de ele, ne simțim într-un fel atunci când purtăm acele haine, au o semnificație pentru noi. Când am călătorit pe motor aveam trei rânduri de haine pe care le combinam între ele și cam asta era.


Dincolo de granițe se află alți oameni. Necunoscutul ne sperie, mai ales că în trecut fiecare își apăra teritoriul într-un mod violent. Deci probabil că ne-a rămas această teamă pe undeva prin gene, transmisă din generație în generație. Oamenii sunt oameni peste tot, nu sunt numai din cei buni și nu sunt numai din cei răi, sunt din toate tipurile și categoriile.

Vom pleca spre Asia cu doar câteva lucruri la noi.

De fapt, o călătorie nu e despre bagajul pe care îl luăm cu noi, ci despre momentele pe care le vom trăi, despre acele momente care îți taie răsuflarea, care te pun pe gânduri sau care îți iau orice gând și care te mai aduc încă o dată la ideea că lucrurile simple sunt cele de care avem nevoie.

Așa e și cu granițele, după ce depășim o parte din cele pe care le avem în noi, începem să avem curajul să le depășim și pe cele marcate cu steaguri de diferite culori.

Văd călătoria ca pe ceva important în viața unei persoane, la fel de importantă ca și cititul, pentru că ambele ne deschid orizonturi, ne învață ceva despre noi, despre ceilalți, despre lume și despre lucruri la care până la urmă nici nu ne-am fi gândit.

Simt că urmează o perioadă frumoasă pentru noi.

Sursă foto copertă articol: Unsplash

Călătorii frumoase,

AncuțaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.