Trei zile în junglă (partea 2)

Prima zi în junglă a fost ca un vis pentru noi, ceva ireal și frumos despre care am scris aici

A doua zi, după micul-dejun am plecat spre Elephant camp, locul unde urma să vedem doi elefanți. Am întrebat și înainte de a pleca în tur, dar și pănă acolo despre modul în care sunt tratați. Sper că ceea ce ne-au spus e adevărat. Elefanții trăiesc în junglă, dar s-au născut în captivitate. Ziua stau acolo, la cabană, care e chiar în mijlocul junglei, lângă râu, iar seara merg în junglă. Uneori stau zile întregi plecați.

Bivol alb.



Pentru noi a fost o experiență inedită să îi hrănim și să îi spălăm. Dimensiunea lor este impresionantă, iar modul în care ne pătrundeau cu privirea ne dădea fiori.

Până la elefanți am făcut încă 4 ore de drumeție prin junglă și câmpuri de orez, am văzut un șarpe, scorpioni, furnici mari, bivoli veniți să facă baie în râu, păienjeni și fluturi mari. După cele 4 ore de drumeție am mai mers 30 de minute pe râu, pe o barcă din bambus, la care încă se lucra când am ajuns noi. Aceeași barcă ne-a adus și în următorul sat, uzi până la piele pentru că ne-a prins o ploaie torențială pe râu. Ne-am distrat copios și ne-am bucurat de ea ca niște copii.

Cafeaua e aproape gata.

Cel de-al doilea sat e mult mai mic decât primul, doar 8 familii locuiesc acolo. E o așezare făcută de refugiații din țările vecine. Majoritatea dintre ei nu au acte de identitate. Satul este chiar lângă râu, iar prima cabană a fost și cea în care ne-am cazat. Copiii ne-au întâmpinat îmbrăcați parțial tradițional și încercând să ne vândă lucruri. Cineva din grup le-a oferit bomboane și  au început să le mănânce și să se joace cu ele pentru a le câștiga unii de la alții.


Mă fascinează podelele de bambus, casele suspendate, focul din bucătărie și oamenii care gătesc în jurul lui. Am mers și m-am așezat pe podea în bucătărie într-un colț. Aș fi putut sta acolo cu orele și să îi privesc cum pregătesc mâncarea, cu agită focul, cum interacționează între ei, cum râd.

După ce am mâncat ghidul ne-a arătat câteva trucuri de magie pe care le știe el, pe care ni le-a și explicat cum să le facem. Apoi mai jucat câte ceva și pe la 10 seara ne-am retras toți la somn în aceeași cameră, cu saltele pe podeaua de bambus și cu plasă de țânțari în jur. Încă o dată spun că sunt impresionată de modul în care ne-am înțeles cu toții și de cum ne-am respectat, cum am împărțit fără probleme aceeași cameră, aceleași experiențe.

Noi.

Dimineața am făcut un tur al celor 8 case. Nu am văzut bivoli, dar ghidul spune că și ei au, în rest, stilul de viață este asemănător cu cel din satul Karen. Am plecat de acolo pe bărcile de bambus, pe același râu, dar mai învolburat decât în ziua anterioară, care fusese mai mult o plimbare simplă pe apă. De data aceasta, am avut parte și de puțină adrenalină, dar a fost pur și simplu, extraordinar. Să vezi cum îți ajunge apa până la genunchi, să simți că te scufunzi și în secunda următoare să fii pe pluta de bambus din nou.

Am oprit să mâncăm la o cabană de pe margina râului, apoi am plecat spre o fermă de fluturi cu mașina. Nu m-a impresionat deloc întrucât e foarte mică și cu puțini fluturi, dar a fost o oprire foarte bună pentru o cafea.

Am ajuns în Chiang Mai cântând în mașină, înregistrându-ne în timp ce povesteam despre experiența noastră, triști că am revenit la civilizație, cu promisiuni de revedere și cu planuri pentru a lua cina în Chiang Mai pe seară, ceea ce s-a și întâmplat.

Aceasta a fost experiența noastră de trei zile în junglă, cu elefanți, bărci din bambus, bivoli, țânțari, câmpuri de orez, vegetație și oameni extraordinari.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Copil Lahu în aer. 🙂
Eu jucându-mă cu copiii Lahu.
Căsuțe.

Barcă din bambus.

Copil Lahu cu o carte în mână.
Pregătirea prânzului.



Bivoli negri.



2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.