Banca din Vietnam fără comision de retragere

on

De unde retragem banii, ce fel de carduri sunt acceptate în diferite țări, care sunt comisioanele, cum evităm să ne fie copiat cardul sunt subiecte de interes, mai ales pentru cei care călătoresc pentru o perioadă mai lungă de timp.

Nu în toate locurile se poate plăti cu cardul, iar acolo unde se poate, de obicei există un comision.În Vietnam ca și în celelalte țări pe care le-am vizitat, există un comision de retragere în funcție de țară și în funcție de bancă. De obicei acesta este cuprins între 4-22 lei. Unele bănci te condiționează la suma pe care vrei să o scoți, altele, nu.  Comisionul pentru retragere este fix indiferent de suma pe care vrei să o retragi.

Astăzi am descoperit în Hanoi o bancă de unde am retras bani fără comision. Este mult mai modernă decât celelalte, iar bancomatul este într-o încăpere, nu direct în stradă. Nouă ne-a amintit de ING-ul nostru. 🙂Se numește TP Bank și arată cam așa:

Indiferent de bancomatul de la care ați retrage bani țineți cont de următoarele:

  • de preferat să fie într-o zonă cât mai centrală sau pe o stradă circulată
  • de preferat să fie bancomatul băncii
  • nu plecați cu banii în mână
  • nu puneți portofelul la vedere
  • citiți afișele de pe lângă bancomat. Unele dintre ele pot conține informații importante despre cum să evitați să vi se copieze cardul.
  • nu uitați să luați cardul din bancomat. Chiar azi un cuplu l-a lăsat înăuntru și a plecat.
  • nu vă țineți toți banii pe un singur card

Sperăm că v-a fost util acest articol.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.