O pictură numită Tam Coc, Vietnam

Când am ajuns în Vietnam ne-am făcut o listă cu locurile pe care vrem să le vizităm din nordul acestei țări. Printre ele se afla și Ninh Binh, mai exact un sătuc de lângă, Tam Coc.

Zona nu este foarte turistică, adică sunt turiști, dar majoritatea vin din Hanoi pentru o zi și apoi se întorc, ceea ce este de înțeles, pentru că în Vietnam, zonele fără turiști sunt greu accesibile din multe puncte de vedere. Nu sunt restaurante, cazările lasă de dorit și sunt neîngrijite, nu există transport bine pus la punct etc. După ce am trăit toate acestea pe pielea noastră, în Ha Giang, am zis că pentru Tam Coc vom lua și noi un tur pentru o zi.

Ziua noastră a început dimineață, am fost luați de la hotel și am plecat spre Tam Coc, nu cu așteptări mari, pentru că ce e în poze nu prea găsești în realitate. Însă, de data aceasta avea să fie atât de diferit.

Am ajuns la două temple ridicate încă din perioada în care Vietnam era ocupat de chinezi. Templele sunt faine, dar priveliștea din jurul lor este absolut mirifică. Mi-e greu să descriu în cuvinte, așa că vă las cu câteva fotografii.

Intrarea în templu
Noi în fața templului.

Prânzul a fost inclus în preț, am avut un bufet, nu prea pe gustul meu pentru că era totul prăjit și cu carne de porc, dar nu am murit de foame, am avut ce să alegem.

După prânz ne-am plimbat pe râu cu barca timp de aproape 2 ore. A fost o plimbare liniștită, am trecut prin peșteri, am admirat peisajul, munții, relieful specific zonei pe care îl puteți vedea mai jos, am văzut animale și păsări pe lângă apă. Am văzut un nou mod de a vâsli, cu picioarele și ne-am bucurat pentru că la final am putut cumpăra poze printate cu noi pe barcă. A fost feeric și liniștitor.

După plimbarea cu barca am mers la un tur cu bicicletele, care erau foarte vechi și greu de pedalat, dar peisajul a fost minunat. Pur și simplu aveam impresia că suntem într-un tablou. Am și văzut un apus superb care s-a lăsat peste munți, peste câmpurile de orez, peste lac. Păsările se întorceau la cuiburi, oamenii făceau foc pe marginea drumului, unii dintre ei stăteau în hamac, alții mai lucrau pământul, noi ne plimbam cu bicicletele și nu ne venea să credem că e real acel peisaj.

Bărcuțe așteptându-și clienții.
Plimbarea de seară.

Ziua nu s-a încheiat prea bine pentru noi, cum am povestit aici, dar amintirea acelei zile este încă una frumoasă și deosebită.

Dacă ajungeți în Hanoi sau prin zonă nu vă gândiți de două ori dacă să mergeți. Gândiți-vă de două ori dacă nu vreți să stați mai mult. 🙂

Am văzut că au câteva restaurante și se construiește mult în zonă. Se pregătesc să primească turiști pentru mai mult de o zi-două, așa că va fi cu siguranță o destinație pentru mulți, la cât e de frumoasă.

Știți acele imagini cu oameni pe bicicletă înconjurați de coline, lanuri de orez, bivoli pe marginea drumului, râul lângă, plimbându-se într-o lumină diafană? Așa am simțit noi că a fost Tam Coc.

Pentru noi este prima oară când peisajul din realitate este mai frumos decât imaginile de promovare de pe Internet.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța și Cristi

Notă: Tot ce recomandăm în articolele noastre sunt lucruri pe care le-am experimentat, iar unele dintre ele au link-uri afiliate. Dacă rezervați sau cumpărați ceva în urma unui click pe ele, nouă ne revine un comision mic, dar care nu implică niciun cost extra pentru voi. Mulțumim pentru suport!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.