Povestire din Vietnam

Ieri am decis să plecăm din Sapa, pentru că vremea nu arăta îmbunătățiri, din contră. Pe lista noastră era Ha Giang la 240 de kilometri distanță, asta însemnând 7 ore cu autobuzul, întrucât este drum de munte.

În dimineața aceasta a sunat alarma la 6.30, parcă ne-a lovit cineva cu ciocanul în cap. Eram deja obosiți, pentru că am avut „noroc” de vecini gălăgioși care vorbeau atât de tare lângă ușa noastră de parcă se certau zilnic.

Am mâncat puțin la micul dejun, pentru că ar fi fost posibil să ne fie rău de mașină, drumul fiind șerpuit, iar stilul de condus fiind asiatic. 🙂

La 8.30 am plecat din Sapa, deja uzi parțial, dar cu gândul că mergem spre locuri mai însorite. Nici în Ha Giang nu se anunța soare azi și mâine, dar măcar temperaturile sunt mai ridicate, iar de sâmbătă se anunță zile frumoase.

Drumul a fost așa și așa, dar am văzut peisaje foarte frumoase, multe terase de orez, oameni pe marginea drumului care ne făceau cu mâna, copii jucându-se pe ulițe, bivoli, nori și ceață peste munte.


Vietnam
Fotografie de pe drum, surprinsă cu telefonul din mers.
Vietnam
Fotografie de pe drum, surprinsă cu telefonul din mers.
Vietnam
Căbănuțe și câmpuri de orez.
Vietnam
Bivol lângă o căbănuță.

Vietnam
Peisaj de poveste.

Am ajuns cu bine la destinație, autobuzul ne-a lăsat fix la hostel.

Ne-am aruncat rucsacii într-un colț al camerei și am plecat să căutăm un restaurant, obișnuiți fiind cu restaurante la fiecare colț. Și am mers, am mers și iar am mers fără să găsim vreun restaurant, nici măcar unul. Într-un orășel de peste 71.000 de locuitori am găsit doar câteva locuri cum este cel din poza de mai jos unde nu era nimeni și care nu neapărat te invita să mănânci.

Vietnam
Model de restaurant în Ha Giang.
După o oră de mers, cu picioarele ude în adidași pentru că afară ploua ne-am amintit noi că la hostel am întrebat de ceva restaurant și ne-au spus că au un family meal, adică se gătește pentru cei cazați la hostel dacă se anunță din timp. Noi nu anunțaserăm nimic, dar ultima speranță a fost hostelul, așa că ne-am întors la el. Nu am menționat că era ora 17.30 și ultima noastră masă fusese micul dejun, iar afară deja se întuneca și locul începea să pară pustiu. Deci clar, ultima șansă era hostelul.

Din fericire, masa tocmai se pregătea și mai luau întârziați pe listă, într-o oră urma să mâncăm cu toțiiAm căutat de curiozitate pe Internet restaurante în acest oraș. Nu am găsit, în schimb pe o singură stradă am găsit 4 săli de Karaoke. Măcar oamenii se simt bine cântând. 🙂

Am  mers cu toții la masă, mâncarea a fost foarte bună, gazdele foarte faine și bineînțeles ne-am întins la povești cu toții până ce am fost trimiși în altă sală pentru a se face curățenie.

Așa că în cele din urmă am și mâncat și am și cunoscut oameni faini cu povești interesante, care călătoresc de ani de zile. Așa ne inspirăm, unii de la alții.

În rest, ne bucurăm pentru că cei care dețin hostelul s-au gândit la o variantă pentru oaspeții lor, chiar dacă nu au restaurant. Au o bucătărie, câteva mese și scaune, suficient cât să hrănească aproape 15-20 de persoane.

Așadar, dacă veniți în Ha Giang, luați în considerare o variantă alternativă, pentru că restaurante se pare că nu prea sunt.Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Notă: Tot ce recomandăm în articolele noastre sunt lucruri pe care le-am experimentat, iar unele dintre ele au link-uri afiliate. Dacă rezervați sau cumpărați ceva în urma unui click pe ele, nouă ne revine un comision mic, dar care nu implică niciun cost extra pentru voi. Mulțumim pentru suport!


3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.