Cum au fost gândacii… la gust

Când am ajuns în Thailanda ne-am propus să mâncăm gândaci, pentru că suna a fi o activitate numai bună pentru cei care abia au ajuns în Asia de sud-est. Nu s-au așezat lucrurile pentru asta, așa că nu am mai insistat în căutări.

În Hanoi ne-am cazat destul de târziu și am căutat pentru cină un restaurant cât mai aproape. L-am găsit chiar în fața hotelului. Era mai degrabă un pub, cu multe preparate, cu porții micuțe și prețuri peste medie, dar am zis că să încercăm.

Deschidem meniul și vedem pe primele pagini faimoșii gândaci. Arătau bine, locul era numai bun pentru a-i încerca, așa că am comandat o porție.

Gândacii cu pricina.

Cristi e mai deschis decât mine la a încerca chestii noi atunci când vine vorba de mâncare. Până să mă gândesc eu, el deja mâncase câțiva în timp ce se uita pe telefon. Ca și când era ceva normal să mănânce așa ceva.La început mi-a fost greu să îi încerc, pentru că erau gândaci, iar noi știm despre gândaci că atunci când apar sărim pe un scaun și începem să țipăm. Glumesc, nu mi-e teamă de ei.

Oricum, nu sunt gândacii de pe lângă sau de prin case, sunt speciali crescuți pentru asta și sunt hrăniți cu legume și fructe. Sunt chiar sănătoși ca și aliment.

În cele din urmă i-am gustat și cu o bere au fost chiar delicioși. Altfel, ar fi fost puțin cam grețoși pentru că erau prăjiți. La gust nu sunt răi deloc, sunt crocanți și au gust de carne uscată cumva. E un gust destul de specific, nu aș ști cu ce să-l compar.

Dacă aș mai mânca? Da, dar parcă pregătiți altfel, nu prăjiți. După ce i-am mâncat am avut o senzație ciudată în stomac. Nu știu dacă de la cum au fost gătiți sau pentru că mă gândeam că am mâncat gândaci. 🙂

De fapt, scriind acest articol, Cristi îmi zice: Dar știi că majoritatea au fost greieri, nu?

Nuuu, greierii sunt așa drăguți. Numai bine, aflu și eu acum ce am mâncat deja, o combinație.

Din punctul meu de vedere singurul bleax legat de a mânca gândaci, greieri sau alte vietăți cu multe piciorușe nu vine de la gustul lor, ci din capul nostru, de la asocierilor pe care le facem. Și cu aceste asocieri în minte, recunosc, mi-e greu să mă imaginez cum aș mânca o broască. Da, e plin de ele pe aici în restaurante, gătite în multe moduri.

În concluzie, a fost diferit, dar nu mi s-a părut nimic ieșit din comun. M-am bucurat de experiență și o aștept pe următoarea (care nu cred că va fi broasca).Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Notă: Tot ce recomandăm în articolele noastre sunt lucruri pe care le-am experimentat, iar unele dintre ele au link-uri afiliate. Dacă rezervați sau cumpărați ceva în urma unui click pe ele, nouă ne revine un comision mic, dar care nu implică niciun cost extra pentru voi. Mulțumim pentru suport!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.