Acum trei luni eram în aeroportul din București, de unde urma să zburăm spre Thailanda.
Ne doream de ceva timp să plecăm spre Asia, dar numai cu trei săptămâni înainte ne deciseserăm să cumpărăm biletele. În trei săptămâni am avut timp să ne pregătim călătoria. La cât de puține lucruri aveam, a mai fost nevoie doar să ne cumpărăm rucsacii și să ne facem o listă cu ce să luăm cu noi. Avantajele eliberării de obiecte. Despre experiența lăsării lor în spate puteți citi aici.
Trei luni de călătorie, de răspunsuri la întrebări, de făcut loc altora și de trăit. Cât de repede au trecut și totodată cât de multe s-au întâmplat în 3 luni. Ce frumoasă și diversă e lumea în care trăim, cât de multe ne arată despre noi, ca oameni, ca relație, ca popor.
Suntem în a cincea țară și mai sunt câteva pe lista noastră. Nu ne-am propus să bifăm anumite țări, în Malaezia nici nu ne gândeam că ajungem și iată-ne aici. Totuși sunt unele pe care am vrea să le mai vedem.
Am învățat atât de multe despre țările pe care le-am vizitat, despre istoria lor, despre durerile lor, despre succesul lor, despre oameni, despre mâncare, despre obiceiuri.
Am deschis acest blog, am scris un mini e-book despre cum să călătorești în siguranță, inspirat tot din experiențele cu ei, alea de învățare. 🙂
Am simțit că trăim într-o săptămână cât într-o lună. Când călătorești chiar trăiești mai mult, pentru că timpul se dilată prin prisma experiențelor pe care le ai.
Această călătorie a fost educativă în moduri extraordinare și continuă să fie. E un alt stil de viață, unul alert, unul nebun, unul leneș uneori, dar cu siguranță este unul extrem de divers. Ne pune să luăm decizii multe, ne antrenează adaptabilitatea fără milă, ne pune oglinzi în față, ne face să evaluăm și să ne întrebăm despre tradiții, religii, culturi, istorie, cum s-au întâmplat și de ce se întâmplă unele lucruri, dar mai ales, de ce perpetuăm unele comportamente preluate, dar depășite de ceva timp.
Călătoria e subiectivă, iar subiectivitatea ei vine tocmai din faptul că experiențele pe care le are fiecare creează o imagine despre un anumit loc, despre o anumită cultură. Oamenii și ce trăiești pe traseu sunt elementele cheie care te determină dacă să mergi sau nu înainte. E instinctul de supraviețuire, e intuiția primară. Testezi, mergi un pas, în funcție de cât te simți de sigur mergi mai departe sau nu.
Cât de provocatoare sunt unele zile și cât de simple sunt altele! Să plecăm în această călătorie cred că a fost una din cele mai importante decizii pe care le-am luat până acum și care o să ne impacteze alegerile și stilul de viață cum încă nu putem anticipa.
Poate într-o zi o să scriem o carte despre cum viața noastră a fost impactată de această decizie de a pleca și de a face lucrurile așa cum simțim, intuitiv, în acord cu noi și cu nevoile noastre.
Până atunci, îți mulțimim că ne citești. Datorită cititorilor noștri, curiozității și întrebărilor lor am decis să deschidem și să mergem mai departe cu acest blog.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.
Călătorii frumoase,
Ancuța