O săptămână în Toscana. Pisa, Cinque Terre și Florența

Am vrut de ceva timp să scriu acest articol, l-am păstrat ca pe un desert bun, dar iată că i-a venit vremea.

Toscana este unul dintre locurile mele preferate din Italia. Când am ajuns acolo pentru prima oară, acum 4 ani, am simțit că nu mai vreau să plec. Dealurile, viile, copacii, razele soarelui, parcă eram într-un peisaj de poveste.

Dincolo de partea emoțională, cum spuneam călătoria este un film, nu o fotografie, așa că să le luăm pe rând.

Noi am plecat atunci din Budapesta și am luat un avion spre Pisa. Acum puteți merge cu avionul din Timișoara în Bologna și puteți închiria de acolo o mașină.

Am vizitat Pisa și Marina di Pisa într-o singură zi. Înainte să plecăm spre mare am închiriat o mașină și așa am și reușit să vizităm multe într-o săptămână. Pentru închiriere aveți nevoie de card de credit. Noi nu am știut, am avut doar de debit și ne-au blocat o sumă de bani, însă cu greu am găsit o agenție care să ne accepte așa.

Am ajuns în San Gimignano și ne-am cazat aici:

Deși ne trezeam la același peisaj, în fiecare zi eram cu aparatul foto în mână. Parcă altceva ni se descoperea, parcă vedeam altfel lucrurile. San Gimignano are străzile pietruite, cu terasele din cărămidă, cu arcadele și o catedrală imensă pentru piața în care se află, cu mâncare bună, înghețată delicioasă și mulți pictori și artiști care își vând lucrările turiștilor.

Din San Gimignano am mers în Florența. Toate plecările le-am făcut de la cazarea de mai sus, unde am stat aproape aproape toată săptămâna cu excepția nopții petrecute în Pisa.

Florența e minunată, nu pot să spun că am cunoscut-o prea bine, ci doar că ne-am îmbătat cu energia ei de dolce far niente, ne-am bucurat de vremea frumoasă specifică lunii mai și de peisajele care ne-au însoțit pe tot drum până acolo și înapoi.

M-aș bucura să o revăd curând pentru o călătorie mai lungă, pentru că are multe de oferit.Următoarea plecare din San Gimignano a fost spre Cinque Terre care este un loc minunat, chiar dacă nu e atât de colorat cum găsim în pozele de pe Internet. Locul este de poveste și ne-am plimbat pe stânci, am făcut poze, am stat la plajă am mâncat și ne-am imaginat cum ar fi să facem asta full-time. Pe atunci eram bine înrădăcinați în Timișoara și ideea de a pleca în lume era încă departe de noi.

În Pisa și în San Gimignano au avut loc atunci câteva sărbători cu parade, ceremonii și dansuri, ceea ce a dat un nou farmec zilelor petrecut acolo.

Întotdeauna mi-a plăcut Italia și de 5 ani o tot vizităm. Cristi spune de fiecare dată „Iar vrei în Italia?”, dar acestei țări nu îi ia mult să îl convingă că este o alegere bună de fiecare dată.

Să fie oamenii, să fie energia locului, să fie mâncarea sau doar senzația frumoasă din vacanță? Nu știm, dar Italia rămâne în top preferințe și tare mă bucur că e suficient de mare încât mereu putem să descoperim ceva nou.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.
Călătorește în siguranță
Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.
Foto copertă: Unsplash, Rowan Heuvel
Călătorii frumoase,
Ancuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.