Ce am vizitat în Praga în (aproape) trei zile

Praga era pe lista noastră de câțiva ani. De obicei ne întrebam în apropierea Crăciunului dacă vrem să mergem și din motive de prea mulți turiști, distanță și vreme capricioasă ajungeam la concluzia că poate anul viitor. 🙂

Ne-am cazat la 30 de minute de Praga. Cazările din jurul capitalei sunt liniștite, cu verdeață, lacuri, de obicei sunt la casă și la prețuri mult mai bune decât cele din oraș, așa că vi le recomandăm. E o combinație faină să te retragi la liniște după o zi de vizitat. Praga este o forfotă continuă de oameni, grupuri care vin dintr-o parte și din alta. Este mai mult decât ofertantă atunci când vine vorba de muzee și de alte atracții turistice.

Muzeul Tehnic Național

Aici ne-am început noi vizita în Praga. Muzeul este absolut impresionant prin colecția de piese, prin diversitatea lor și prin atenția la detalii. Intrarea este echivalentul a aprox. 40 ron.

Castelul din Praga și catedrala St. Vitus

Intrarea este liberă și bine păzită. Nu aveți voie să parcați pe strada care duce înspre castel, ci pe cea din direcția opusă. Se poate urca în turnul catedralei, dar se plătește o taxă de aprox. 35 ron. În interior este și o mică piață, un muzeu și un magazin de suveniruri. Cel mai mult ne-a impresionat catedrala prin arhitectura ei.

Dacă vreți să prindeți schimbul de gardă, mergeți acolo la orice oră fixă. 

 

Centrul capitalei

Ajunși în centru, veți descoperi mare parte din atracțiile turistice: Charles Bridge, Hanging Freud, Astronomical Clock (care era în renovare când am mers noi), The Powder Tower, Piața centrului vechi, Muzeul Apple, Muzeul Berii, Statuia lui Frank Kafka, Muzeul Kafka, Galeria obiectelor din piese de metal și dacă mai aveți timp și energie, multe altele.

Centrul vechi



Centrul vechi
Freud agățat, motivul pentru care multe persoane au sunat la poliție de teamă că acolo chiar era cineva agățat.
42 de piese din metal care se mișcă în continuu.

Sunt multe de vizitat, mulți kilometri de făcut în plimbare, așa că luați-vă timp și energie pentru Praga, alegeți ce vreți să vedeți, pentru că oferta este mare.

Spre deosebire de alte locuri, unde în 3 zile reușeam să vizităm ce ne propuneam, aici a fost destul de dificil. Au mai rămas multe pe lista noastră. Recomand cel puțin 4 zile pentru a vizita capitala Cehiei fără prea multă grabă.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Andrela.ro spune:

  Ah cât de bine a picat articolul ăsta :D. Aseară am planificat o excursie de 2 zile la Praga, am găsit cazare și urma să ne facem lista cu obiective de vizitat.
  Mulțumesc pentru inspirație. 🙂

  1. Ancuta spune:

   Cu drag.:)
   Să aveți distracție și vreme bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.