O zi în Brno, Cehia

Brno este un oraș liniștit din Cehia, unde ne-am oprit pentru 2 nopți în drumul nostru spre Praga.

Am vrut să stăm la cort, așa că am găsit un camping foarte fain la 30 de minute de oraș. A fost doza de verde, natură și liniște de care aveam nevoie. Vă recomand să combinați vizitarea unui oraș mare cu plimbarea sau cazarea la periferia lui sau într-un sat de lângă.

Noi am stat în Camping Hana și am mai fi continuat traseul tot cazându-ne în campinguri, dacă vremea ar fi ținut cu noi sau dacă am fi avut echipament pentru temperaturi scăzute. Campingul este dotat cu toate cele necesare, de la cuptor cu microunde până la loc de joacă pentru copii.

La 10 minute de camping se află Castelul Veveri o amprentă a istorie roiale din zonă, pe care vi-l recomand pentru arhitectură, peisaj și colțul de natură care îl înconjoară.

Ceea ce cândva a fost o seră.

Tot pentru arhitectura deosebită am mers să vedem și Catedrala Sf. Petru și Pavel, așezată în centrul orașului, dar înconjurată de multă liniște. Interiorul este chiar mai impresionant decât exteriorul.

Centrul din Brno este o combinație între imaginea pe care o avem despre un centru al unui oraș și o piață. Localnicii vin acolo pentru a-și vinde produsele, care totuși nu par a fi locale.

Ajunși în centru mai aveți opțiunea de a vedea câteva alte locuri interesante în plimbare. Pe străduțele din zonă veți găsi terase, cafenele și restaurante pentru toate gusturile.

Cam atât am vizitat noi într-o zi în Brno, până ce am găsit o cafenea Costa de unde cu greu ne-am mai ridicat să plecăm spre camping. Cel mai mult timp am petrecut la castel, pentru atmosfera de acolo.

Brno oferă farmecul unei plimbări liniștite, oferă calmul care te cuprinde la o cafea pe o terasă, este un oraș primitor, peste care nu am sări dacă am mai ajunge în zonă.

Brno seamănă puțin cu multe alte orașe din Europa, dar cu siguranță are un farmec aparte care îl diferențiază de ele.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Andrada Bunus spune:

    Aveți niște fotografii minunate, și tare inspiraționale. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.