De ce Bali

De ce Bali sau de ce mi-e dor de Bali?

Oamenii mă întreabă de multe ori ce e așa special acolo. Mie îmi sclipesc ochii la simplul auz al acestui cuvânt: Bali. Pentru mine e mai mult decât un cuvânt, e o poveste, o stare de spirit și o senzație de acasă.

Deci, de ce Bali?

E ceva personal și cât se poate de subiectiv, de aceea sunt reținută în a promova intens locul. Poate altor oameni nu o să le placă viața simplă de acolo, poate o să vadă locul murdar, trotuarele sparte, turiștii care forfotesc în toată părțile,taximetriștii care strigă din 5 în 5 pași după tine, cei care vin acolo din toate colțurile lumii și propovăduiesc spiritualitatea, dar care în mod evident nu sunt în contact cu ei și cu nevoile lor etc.

Bali este ca o masă pe care găsești de toate, alegi ce ți se potrivește, dar dincolo de asta, oferă energie, vibrație, verde, natură, localnici relaxați și experiențe de neuitat. Când spun experiențe nu mă refer neapărat la a face ceva ieșit din comun, deși activități sunt multe, mă refer chiar la simplul fapt de a sta pe o terasă și de a privi jungla, de a-ți încărca sufletul cu liniște și ochii cu culoare.În Bali, oamenii sunt ospitalieri. La remarca Evident, doar le dai bani!, răspunsul meu este: se simte când cineva face ceva doar pentru că îi dai bani și când o face pentru că îi place să te aibă acolo și da, și pentru a trăi, implicit pentru a-i da bani. Ca peste tot, sunt oameni care într-adevăr, doar de asta sunt interesați, dar modul în care acea tranzacție are loc la final contează.

În Bali e liniște, o liniște pentru suflet, nu pentru urechi. În zonele turistice, nu e liniște pentru urechi, dar se simte chiar și așa o energie diferită față de alte locuri în care am fost, turistice și ele. Asta este senzația și experiența noastră.

În Bali auzi peste tot o muzică specifică, pe care o cântă ei la instrumentele lor și pe care nu am auzit-o în alte părți. Acele melodii relaxează, încântă și liniștesc.

În Bali se mănâncă organic în majoritatea restaurantelor. Adică e ceva normal să mănânci ce au ei în grădină, mai ales în restuarantele micuțe, de familie.

În Bali există opțiuni și pentru cei care călătoresc cu buget redus, dar și pentru cei care caută luxul unui resort. Evident, poți oricând să le combini.

Dacă te pasionează yoga, masajul, meditația sau alte tehnici de relaxare, în Bali ai toate șansele să găsești ce cauți. Alege ce ți se potrivește.

Aș putea să scriu mai multe, dar mă opresc aici. Am scris acest articol din dor pentru Bali. Sper că și voi aveți așa un loc de suflet, iar dacă da, vă invit să îl lăsați într-un comentariu și să ne împărtășiți câteva cuvinte despre el.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.