Alsacia, poveste și culoare

on

Una dintre regiunile noastre de suflet din călătoria cu motocicleta este Alsacia.

Alsacia este o regiune istorică așezată în nord-estul Franței, încărcată de istorie, cu o arhitectură care te întoarce în timp, cu mâncare delicioasă, cu străzi colorate și cu clădiri decorate cu flori de toate culorile.

Noi ne-am cazat în Colmar, la JP. Ne-am găsit călători de ambele părți, noi cu motocicleta, ei cu bicicleta. Am scris despre aventurile lor aici.

Colmar este genul de orașel din care îți este foarte greu să pleci. Străzile pietruite, podurile, florile, oamenii, aromele, toate parcă te îmbie să rămâi, ca și când te-ar trage înapoi când vrei să pleci.

Noi ne-am plimbat destul de mult, am încercat mâncarea lor tradițională, ne-am plimbat cu bicicletele pe străduțe și am făcut poze. 🙂

Vă las aici cu câteva imagini să vă convingeți și voi:

Din Colmar există o rută pentru biciclete care este făcută prin mijlocul viilor și care te duce în alt oraș de poveste, Kayserberg.Drumul este minunat. Traversează multe vii, o pădure și un mic orășel înainte de a ajunge în Kayserberg. Este liniște, verde, mult cer albastru (sau mulți nori) și din când în când alți turiști care își fac drum spre aceeași destinație. Probabil aceasta este cea mai faină rută pe care am mers noi cu bicicleta.

Poza este făcută cu telefonul și nu este prelucrată.
Am stat puțin la povești. 🙂
Kayserberg.
Kayserberg.
Kayserberg.

Pe străzile lui găsiți multe ateliere de produse hand-made. Puteți sta la o terasă sau puteți asista la cum se lucrează sticla, cum se fac inele, cum se pictează pe lemn sau cum se brodează o față de masă.

În zonă mai sunt multe alte orășele asemănătoare, noi doar pe cele două le-am vizitat.

Regiunea este ofertantă și cu siguranță nu vă veți plictisi.

Ce alte orășele mai puteți vizita în zonă: Rouffach, Turckheim, Ammerschwihr, Eguisheim, Bergheim, Riquewihr, Ribeauvillé, Hunawihr, Mittelbergheim, Obernai, Katzenthal.

Dacă Alsacia este pe lista voastră, nu mai stați pe gânduri.

Dacă ați fost sau aveți alte recomandări pe care vreți să le împărtășiți, lăsați-ne un comentariu.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.