Top 8 cele mai cunoscute târguri de Crăciun din Europa

Deși pare că vine Paștele, ei bine, se apropie Crăciunul. Cum vin o serie de weekenduri prelungite și de zile de vacanță am făcut o listă cu unele dintre cele mai vizitate târguri de Crăciun din Europa.

Târgul de Crăciun din Sibiu, România

Foto: livepr.ro

Perioada: 17 noiembrie 2018– 03 ianuarie 2019

Să începem cu unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun de la noi, cel din Sibiu. Acest oraș reprezintă o încântare în orice anotimp. Este unul dintre locurile noastre preferate din România și deși mergem acolo fără planuri, în Sibiu mai mereu se întâmplă ceva: un festival, un concert, ceva motiv de sărbătoare. Am avut impresia de multe ori că mă aflu într-o altă țară, nu pentru că nu am avea noi un oraș așa de fain, ci pentru că din toate colțurile centrului se aud diferite limbi străine. Sibiu se găsește pe majoritatea blogurilor de călătorie atunci când vine vorba de târgul de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria

Foto: www.alistmagazine.ro

Perioada: 27 noiembrie 2018 – 2 ianuarie 2019

La câteva ore de Timișaora, Budapesta reprezintă o escapadă la îndemână, iar când vorbim despre târgul de Crăciun, nu face excepție. Pe lângă distanța mică față de Timișoara, avantajoase sunt și prețurile.

Târgul de Crăciun din Viena, Austria

Perioada: 17 noiembrie – 24 decembrie 2018

Am vizitat Viena de două ori în apropierea sărbătorilor de iarnă și de fiecare dată ne-am bucurat de culori, de mulțime, de mirosul de vin fiert și de aroma de scorțișoară. Viena este frumoasă în orice perioadă a anului, însă cu siguranță are un farmec aparte în perioada Crăciunului.

Târgul de Crăciun din Colmar, Franța

Perioada: 23 noiembrie – 30 decembrie 2018

Colmar este unul dintre locurile noastre preferate din Franța, astfel că nu putem să îl trecem cu vederea. Locul este splendid în orice perioadă a anului. Noi nu am fost iarna, dar ne putem imagina că e spectaculos. Cei care au fost acolo au numai cuvinte de laudă.

Târgul de Crăciun din Praga, Cehia

Foto: aventurescu.ro

Perioada: 1 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019

Ne-am propus să ajungem în Praga în perioada sărbătorilor de iarnă, dar ni se părea destul de lung drumul cu mașina pe vreme imprevizibilă, așa că nu am ajuns în decembrie pe acolo. Am ajuns vara, anul acesta. Nu este vizitat de noi, dar cei care au trecut pe acolo în perioada rece a anului povestesc numai de bine despre târgul de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Dresda, Germania

Perioada: 28 noiembrie – 24 decembrie 2018

Dacă am fi început acest top în ordinea vechimii, atunci poate acesta ar fi fost primul. Târgul de Crăciun din Dresda este considerat a fi cel mai vechi din Germania, întrucât are loc anual de mai bine de 600 de ani.

Târgul de Crăciun din Nuremberg, Germania

Foto: opiniatimisoarei.ro

Perioada: 30 noiembrie – 24 decembrie 2018

Acesta adună anual peste 2 milioane de turiști din toată lumea care vin pentru preparatele culinare, pentru atmosfera de basm și pentru activitățile organizate în acea perioadă a anului.

Piața de Crăciun din Zagreb, Croația

Foto: travelator.ro

Perioada: 1 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019

Se pare că Zagreb a fost votat 2 ani consecutiv pentru cea mai frumoasă piață de Crăciun din Europa. Dincolo de preparatele culinare tradiționale, croații îi invită pe turiști la diferite ateliere creative și de dans.

Câteva sfaturi cât se poate de practice:

  • lăsați mașina la cazare și nu mergeți cu ea în centru. Veți găsi greu locuri de parcare, asta dacă aveți noroc.
  • aglomerația și mulțimea reprezintă un moment oportun pentru hoții de buzunare. Aveți grijă la ce luați cu voi.
  • de preferat este să căutați din timp cazări.
  • bineînțeles, dacă mergeți cu copii, nu îi pierdeți din vedere, întrucât ne-am rătăcit și noi ca adulți. E cu atât mai ușor pentru un copil să se piardă în mulțime.

Oriunde ați merge, vă dorim călătorii frumoase și așteptăm sugestiile voastre pentru a completa lista de mai sus. 🙂

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.