Din nou pe tărâmuri asiatice

E dificil să scoți Asia din suflet, mai ales după ce ai explorat-o luni întregi, după ce ai lăsat-o să te cucerească cu oamenii ei, cu obiceiurile, cu mâncarea, cu aromele și cu farmecul aparte.

Întoarcerea în țară după 5 luni de Asia a fost mai grea decât ne-am fi așteptat și asta pentru că lumea noastră e diferită de cea de acolo, iar noi ne obișnuiserăm să trăim în ritmuri lente, chiar dacă știam că nu sunt ale noastre. Le-am împrumutat și ne-am permis să ne bucurăm de ele.

S-au întâmplat multe de atunci, parcă aceste luni au fost câțiva ani. Am trăit multe în România și deși ne-a fost greu să ne așezăm „cortul” aici din nou, lucrurile s-au așezat foarte frumos și complet altfel decât ne așteptam.

Revenind la Asia, e ceva altfel în a te simți mai acasă într-un loc străin decât la tine acasă, acolo unde te-ai născut, dar am trăit și experiența asta și ne-a plăcut. Am adorat-o atât de mult încât ne întoarcem în Asia, cu bilet de întoarcere, de data aceasta. Vrem să experimentăm o mini-viață, adică nu va fi doar o vancață, o să și lucrăm, ne luăm cu noi tot ce se poate tranfera în online. Mai puțin important cu se numește ceea ce vom face noi, ideea este că revenim într-un loc tare drag sufletului nostru.

Vom fi 2 săptămâni în Malaezia și 1 lună în Bali. Cred că era ușor de anticipat pentru cei care ne citiți că dacă ajungem în Asia de SE, Bali trece pe lista locurilor în care vom merge. Are ceva acel loc pentru noi, mai exact Ubud. Nu aș putea descrie altfel decât o stare de liniște liniștitoare :), un ritm de a trăi diferit. Dacă ne vom plictisi vreodată de acest loc? Nu știm. Pe de o parte, nu ne dorim. E fain să ai așa o oază de liniște unde să știi că te poți retrage, chiar dacă e departe.

Nu știm cum o să fie nici de data aceasta, dar parcă avem o imagine mai clară asupra lucrurilor decât anul trecut. Ajută mult și faptul că locurile ne sunt familiare. Asta ne-am și dorit, să ne bucurăm de liniște în locuri cunoscute și faine, unde să putem trăi frumos, lucra și crea.

Altfel, plecăm în 7 decembrie, pe ruta Timișoara-București-Atena-Singapore-Kuala Lumpur și zburăm cu Scoot. Tot noi doi, cu doi rucsaci și cu aceeași filosofie de a călători: „Dacă nu acum, atunci când?”. 🙂

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.