13 locuri de vizitat în Kuala Lumpur, Malaezia

Kuala Lumpur este capitala Malaeziei și este cunoscută pentru clădirile zgârie-nori, cum ar fi Petronas Twin Towers și Kuala Lumpur Tower, mixul cultural și Batu Caves.

Noi am fost pentru a doua oară în Malaezia. Prima oară am vizitat-o în ianuarie, timp de câteva zile, dar energia noastră nu era tocmai la cote maxime, fiind a cincea țară vizitată (consecutiv) din Asia de SE. Am știut de atunci că o să ne mai întoarcem acolo și s-a întâmplat mai devreme decât ne așteptam.

Am vizitat mai multe locuri în cele două călătorii, pe care vrem să le împărtășim cu voi. O să le grupăm în funcție de apropierea uneia de cealaltă.

Kuala Lumpur Tower, Upside Down House, Kuala Lumpur Eco Park

Kuala Lumpur Tower

Kuala Lumpur Tower este un turn de telecomunicații, a cărui construcție a fost finalizată în primăvara anului 1995. Împreună cu antena sa are o înălțime de 421 de metri, fiind al șaptelea cel mai înalt turn din lume și un simbol al capitalei malaeziene, fiind situat în centrul Triunghiul de Aur, așa cum mai este cunoscut centrul financiar din Kuala Lumpur.

Poate fi văzut din orice parte a orașului și este cel mai înalt punct de unde pot fi admirate împrejurimile.
Anual au loc diferite activități în turn, cum ar fi concursul de alergat pe scări și base jumping.

Poate fi vizitat la două nivele. Recomandarea noastră este să luați biletul pentru ambele, adică pe cel care include și partea dea mai de sus a turnului. Cel pentru primul nivel costă aprox. 50 lei, iar cel care include și al doilea nivel aprox. 100 lei. Pot fi luate și diferite pachete. Noi cu 105 lei am luat bilet și pentru Upside Down House.


Turnul.
Primul nivel
Punctul cel mai înalt al turnului care poate fi vizitat de turiști.
Kuala Lumpur din turn.
Sky deck.

Upside down House.

Kuala Lumpur Eco Park

Este situat chiar lângă turn. De o parte și de alta a parcului sunt poduri suspendate. Se poate merge și pe sub ele, dar dacă nu vă deranjează să urcați scări din când în când, recomandăm să le folosiți. Intrarea este liberă și reprezintă chiar o scurtătură spre turn dacă veniți dinspre Little India.

Centrul capitalei, KLCC: Petronas Twin Towers, Suria KLCC Mall, KLCC Park

Petronas Twin Towers

Aceste două clădiri gemene au ocupat locul I pentru cele mai înalte clădiri din lume, în perioada 1998-2004. Astăzi păstrează recordul pentru cele mai înalte turnuri gemene din lume, având o înălțime de 452 de metri (fiecare turn are 88 de etaje). Între etajul 41 și 42, cele două sunt unite de un pod.

Noi nu am urcat în ele, doar le-am admirat de afară.

Lângă ele se află unul dintre mall-urile de lux din capitala malaeziană, Suria KLCC, precum și KLCC Park.

Parcul KLCC la ieșirea din Suria Mall.

Bineînțeles, centrul este ofertant pentru tot felul de activități, având multe restaurante și cafenele, probabil și alte multe locuri care nu sunt atât de turistice. Deci dacă stați mai mult pe acolo, nu vă faceți griji, nu aveți cum să vă plictisiți.

Batu Caves

Este reprezentat de un complex de peșteri, fiind totodată un templu hindus care atrage mii de turiști anual, mai ales în perioada festivalului Thaipusan. Pentru a ajunge la peștera principală, ce mai mare dintre ele, trebuie să urcați 272 de trepte care de anul acesta, din august, au fost pictate în culorile curcubeului.

Femeile trebuie să aibă umerii și genunchii acoperiți, iar bărbații nu au voie nici ei cu umerii dezgoliți. Nu există taxă de intrare pentru peștera principală.

La câteva trepte lângă ea se află Dark Cave, care așa cum îi spune numele este întunecată, neagră de-a dreptul. 🙂

Pentru aproximativ 35 lei puteți participa la un tur ghidat de 45-50 de minute în interiorul peșterii. Noi am ales să încercăm experiența și a fost senzațional să te afunzi în acel întuneric și să te mergi pas cu pas prin întuneric. În peșteră se află 200.000 de lilieci ale căror zgomote se aud în continuu, multe insecte, scorpioni și o specie de șarpe a cărui lungime poate ajunge până la 3 metri, dar care nu este veninos. Turul este unul educativ, iar ghizii sunt foarte prietenoși și pasionați de munca lor.

După cum vă puteți da seama, nu am putut să facem poze, fiind întuneric. Este un loc în peșteră care înainte a fost o cascadă și pe unde pătrunde puțină lumină. Acolo am reușit să facem o poză, ajutați și de lanternele celorlalți.

Batu Caves este populat de maimuțe, așa că aveți grijă la bijuterii sau lucruri de valoare, pentru că vi le pot fura. De asemenea, stați departe de ele pentru a nu fi mușcați.

Am ajuns acolo cu trenul, costul biletului fiind de 2,5 lei. Din centru puteți merge și cu Grab, pentru aproximativ 20 lei.

 

Poza din Dark Cave.

Central Market, Sri Mahamariamman, Little India, China Town

Noi am fost cazați chiar în Little India, mai exact la Big M.

Poza de pe terasa hotelului.
Poza de pe terasa hotelului.
Poza de pe terasa hotelului.

În Central Market găsiți cam de toate, de la mâncare, accesorii și până la picturi.

Sri Mahamariamman este un templu hindus, cunoscut pentru arhitectura deosebită și pentru culorile folosite pentru a-l pune în evidență.

Chiar lângă el este Chiana Town și vă recomandăm ca experiență să faceți o plimbare și prin piața lor de noapte.

Little India este așa cum îi spune numele, o India mai mică, cu muzică, restaurante, magazine și arome specifice lor. Noi aici am fost cazați în ambele dăți când am venit în Kuala Lumpur și ne-a plăcut tare mult. Este aproape de centru și la câteva străduțe de Central Market.

Dacă ajungeți prin zonă vă recomandăm ca locuri faine de mâncat Betel Leaf, Geographer și Lokl Coffe.

Mic-dejun thailandez și cappuccino la Lokl.

Islamic Art Museum și National Mosque of Malaysia

Islamic Art Museum este un must see, din punctul nostru de vedere. Prin artă poți să înțelegi multe despre o cultură, iar a lor este una frumoasă și bogată. Să vă luați măcar 2-3 ore pentru a-l vizita pentru că este destul de mare. La câteva minute se află National Mosque of Malaysia, dar cum femeile nu au voie să intre și Cristi nu a vrut să meargă, nu avem poze și nici sugestii, dar să știți că e în zonă.

Ca mijloace de transport noi am folosit trenul și Grab. Prețurile sunt mai mult decât decente. De exemplu, pentru o oră, de la hotel până la aeroport, noi am plătit 50 lei la sosire și 65 lei la plecare.

Cam aceasta a fost experiența noastră din Kuala Lumpur. Ne-a plăcut tare mult și dacă am mai fi stat o săptămână, sigur am mai fi avut ce să vizităm. De altfel, au rămas multe obiective la care am mai fi vrut să ajungem. Dar ca și data trecută, senzația noastră este că vom mai ajunge pe acolo.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.



Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.