Ce este bine să știi dacă mergi cu mașina în Praga

Praga este o capitală încântătoare pe care de ceva timp ne-am dorit să o vizităm. O să scriu un articol despre ce am vizitat cu poze și poate chiar și cu un scurt filmuleț. Însă, înainte de toate, aș vrea să vă povestesc câte ceva despre ce presupune să mergi cu mașina în Praga.

La capitolul parcare, șansele sunt destul de mici să găsiți ceva și chiar dacă găsiți, parcarea nu este una ieftină, dar să le luăm pe rând.

În Praga există trei tipuri de parcări

  • Portocalie: poți parca 2 ore cu o taxă de 1, 60 euro pe oră, în intervalul 8 am – 6 pm, indiferent de zi, adică fie ea lucrătoare sau nu.
  • Verde: poți parca 6 ore cu o taxă de 1, 25 euro pe oră, în intervalul 8 am – 6 pm, indiferent de zi, adică fie ea lucrătoare sau nu.
  • Albastră: este doar pentru rezidenți, fără limită de parcare. Aici vine distracția pentru că în centru și pe lângă atracțiile turistice sunt în proporție de 90% doar parcări albastre.

În parcările centrelor comerciale nu puteți intra dacă nu lucrați acolo. Sunt multe tramvaie în centru, circulă des și pornesc la semafor în același timp cu mașinile, ceea ce înseamnă că uneori stai și minute până să treci de un semafor, chiar dacă nu e cine știe ce coadă de mașini.

Cea mai bună variantă este Park and ride. Stațiile sunt: kalkaZličínNové ButoviceOpatovChodov, Ládví, Rajská zahradaČerný mostPalmovkaNádraží Holešovice. Practic, vă parcați mașina cu 0, 80 euro pe zi, cumpărați bilete pentru mijloacele de transport și ajungeți pe unde vă interesează. Clar presupune o organizare în prealabil, dar google maps vă arată exact ce să luați și de unde în funcție de direcția spre care mergeți.



Noi am avut multe peripeții, nu am știut că stau așa prost la capitolul parcare sau mai bine spus, că în centru este doar parcare albastră și e numai pentru rezidenți. Locuri erau, dar nu pe cele care ne interesau pe noi.

Dacă se mai poate considera noroc, după 1 oră de căutat am găsit un loc de parcare pe alea 10% care putea fi folosite și pentru non-rezidenți.

Foarte important de știut că parcarea se plătește la automat de parcare, primești un bilețel cu ora până la care ai plătit și îl pui în geam. Dacă nu te organizezi bine cu timpul, te întorci la mașină de oriunde ai fi, mai iei câteva minute sau cât ai nevoie și continui cu vizita. Bine de știut și că dacă parcarea ta expiră la 16.00, iar tu ajungi la mașină la 15.30 și vrei să mai prelungești pentru că intri într-un muzeu, să zicem, și știi că vei sta acolo 2 ore, nu poți. Vei plăti diferența aceea de 30 de minute de 2 ori sau stai pe lângă mașină până trec cele 30 de minute și iei atunci în continuare.

Asta nu ne-a plăcut, nu are nimic practic această tehnică, așa că am apreciat că în România putem plăti prin SMS prelungirea parcării. Ne-am propus să vedem și lucrurile bune pe care noi le avem spre deosebire de alții, nu doar invers, iar acesta este unul dintre ele. Mic, poate neînsemnat, dar care chiar face diferența când ești tu cel pus în situația respectivă.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.