O zi în Szeged, Ungaria

on

Am plecat în Szeged pe la ora prânzului, pe 1 mai. Vremea mohorâtă parcă ne trimitea la plimbare spre locuri mai senine, dar parcă ne și ținea pe loc, cu o moleșeală din care cu greu am ieșit. Am plecat fără prea multe planuri, cu un rând de haine și costumele de baie, pentru că, nu-i așa, dacă mergi în Szeged, mergi și la ștrandul de acolo. 🙂

L-am mai vizitat acum câțiva ani, dar nu ne mai aminteam prea multe, în afară de faptul că erau mulți bicicliști și că ne-a dat o senzație tare plăcută. Amintirile se amestecau cu altele pe care le aveam din alte colțuri ale lumii. Parcă în Szeged era restaurantul ăla cu muzică rock într-o piață cu piatră cubică, parcă tot acolo era ceva biserică mare la care se lucra etc. Nu mai știam exact, așa că am mers să ne lămurim la fața locului. 🙂

Cum suntem mari, dar mari iubitori de cafele, nu puteam să mergem la ștrand fără să ne oprim înainte la o cafea, așa că primul stop a fost la Cafe Frei, o cafenea micuță așezată în centrul orașului, cu atmosferă ce te trimitea cu gândul la Brazilia și la plantațiile de cafea, liniștită și primitoare.

După ce am băut cafeaua parcă ni s-a făcut foame. Ce facem noi când ajungem într-un oraș din afara țării? Căutăm un restaurant indian. L-am găsit. Taj Mahal e numele lui, tot în centru, cu o mâncare sățioasă, mai puțin picantă decât suntem noi obișnuiți pentru acest tip de mâncare, dar delicioasă fără doar și poate.

Parcă se instala tot mai tare o relaxare plăcută, de concediu. Eram de câteva ore în Szeged, dar parcă trecuseră câteva zile. De fiecare dată ne surprinde senzația aceasta când călătorim. Timpul se dilată, ziua este mai generoasă cu noi, iar locul pe care îl vizităm, ne este învățător de noi experiețe și trăiri la fiecare pas. Tot așa, pas cu pas, am ajuns la Orient Cafe & Tea. Mai bine spus, ne-am întors în timp, dar vă las aici cu câteva poze să vă convingenți. Am băut câte un cappuccino super bun, am gustat câteva prăjituri cu aromă de acasă la mama și am plecat, întrebându-ne dacă de data aceea ajungem la ștrand sau ne mai oprim pe undeva.

Am ajuns la Aquapolis unde ne-am lăsat în voia relaxării și oboselii. Am încercat toate bazinele, cele două saune, dar nu am avut chef și nici energie pentru a ne da pe topogane, așa cum făcusem prima oară când am fost acolo. La finalul distracției, dacă am fi putut să ne teleportăm la hotel, ar fi fost super.

Am ales să rămânem acolo peste noapte pentru senzația de a ne trezi într-un alt oraș și pentru a nu mai conduce 2 ore după o zi relaxantă. Ne-am cazat la Science Hotel, pe care vi-l recomandăm pentru atmosferă, personal, mic-dejun delicios și proximitate față de centru.

Înainte de a pleca spre casă am vrut să vizităm Sinagoga din Szeged. Pentru mine a fost o premieră, nu știu cum de mi-au scăpat până acum, dar mi-a plăcut arhitectura, istoria, simplitatea și eleganța interiorului.

Ultima oprire a fost la Arkad, mall-ul lor. 🙂 Au Media Markt acolo și cei pasionați de gadgeturi știu de ce am oprit. Evident, fiind mall nu veți duce lipsă de opțiuni pentru petrecerea timpului.

Au rămas multe locuri nevizitate, printre care și muzeul, unde nu am mai avut timp să mergem, pentru că după-amiază era necesar să fim în Timișoara. Dar mai revenim.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.