Goana din vacanță

on

În vacanță mergem, teoretic, să ne relaxăm. Practic, uneori suntem departe de asta. Ajungem să fugim dintr-o parte în alta, să sărim de la un obiectiv turistic la altul. Vacanța se transformă într-o alergătură și rezultatul este că ne întoarcem mai obosiți decât am plecat.

Nu scriu aceste rânduri de pe poziția omului care nu a făcut asta niciodată. Sigur că am experimentat această fugă, însă călătoria m-a învățat să o iau mai ușor. Până la urmă este vorba de calitatea timpului petrecut împreună, de a sta și de a simți energia locului, de a fi acolo.

Poate și din cauză că am văzut multe locuri în anul în care am călătorit, însă cert este că s-a diminuat destul de mult nevoia de a fugi dintr-o parte în alta.

Astăzi vă propun câteva idei de care puteți ține cont atunci când călătoriți pentru a nu fugi dintr-o parte în alta:

  • Faceți-vă temele de acasă. Asta înseamnă că puteți câștiga ore întregi de calm și liniște dacă vă interesați dinainte cum puteți ajunge dintr-un loc în altul. Când am fost în Bangkok am vrut să vizităm piața plutitoare, dar pentru că nu ne-am făcut temele din timp și am lăsat-o pe ultima zi, nu am mai ajuns să o vedem. La fel s-a întâmplat și cu Sagrada Familia din Barcelona. Am vrut să intrăm și să o vizităm, însă trebuia să fi luat bilete online cu ceva zile înainte, așa că nu am putut intra.
  • Citiți recomandările și părerile celor care au fost deja. Există atâtea bloguri, vloguri și grupuri de călătorie încât este destul de ușor să vă documentați înainte și să vedeți ce merită văzut și ce nu.
  • Combinați plimbatul / vizitatul cu relaxarea. Unul dintre obiectivele noastre turistice zilnice este reprezentat de cafenele. Când vizităm ceva, căutăm o cafenea faină în zonă unde să bem un cappuccino bun și să ne odihnim. Este una dintre cele mai mari plăceri pe care le avem, să frecventăm cafenele faine și să povestim în timp ce ce ne bucurăm de băuturile lor.
  • Fiți realiști și faceți-vă un plan adaptat pentru numărul de zile de călătorie. Dacă obiectivele sunt mult mai multe decât zilele pe care le aveți pentru a călători, puteți evita frustrări și certuri prin a mări numărul de zile dacă se poate sau prin a scădea numărul obiectivelor pe care le aveți în vedere.
  • Căutați obiective care nu sunt atât de frecventate de ceilalți turiști. Uneori este obositor să fii înconjurat de mulți oameni sau să stai la coadă pentru a vedea ceva / pentru a face o poză. Dacă sunteți și cu copii care sunt nerăbdători și care își pierd răbdarea repede, cu atât mai mult este posibil să vă intereseze locuri mai puțin aglomerate. Găsiți pe internet recomandări despre aceste locuri ascunde (hidden gems) pentru orice locație
  • Luați un ghid local. Deși suntem adepții călătoriilor pe care ni le organizăm singuri, uneori este mult mai avantajos din toate punctele de vedere să apelezi la un ghid local care știe unde să te ducă, ce merită văzut și cum să ajungi până acolo.

Ar fi fain ca vacanțele să fie despre relaxare, timp petrecut împreună și creare de experiențe noi.

Vă doresc vacanțe liniștite!

P. S.: Voi ce idei / sugestii aveți pentru vacanțe liniștite?

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.