Terase cu grădini de vară în Timișoara. Păreri sincere și subiective

Acum ceva timp am cerut recomandări pe Facebook de locuri faine, cu spații verzi sau grădini de vară, în Timișoara. Am promis un articol pe blog cu ele, unde să le găsiți pe toate, așa că iată-l. 🙂 Între timp, am și încercat unele dintre ele, așa că am scris despre părerea noastră sinceră și cât se poate de subiectivă despre aceste locuri.

Le voi descrie în ordinea în care le-am primit:

Naru este prima terasă recomandată, situată într-o curte, chiar lângă Piața Unirii. Locul este fain, mesele se odihnesc sub un cireș bătrân, este liniște, muzică bună și mâncare delicioasă. Am fost de două ori la Naru. Din păcate, de fiecare dată personalul nu părea să se bucure de clienți și chiar dacă a doua oară am fost cu o trupă de 16 persoane, au fost multe lucruri care nu s-au putut face.

La Sabres am fost acum câțiva ani și mi-a plăcut. Am fost o singură dată și de atunci nu am mai mers, dar din ce văd în postări ale prietenilor de pe Facebook, locul arată în continuare foarte bine. Îmi amintesc că atmosfera este relaxantă, ca pentru o duminică frumoasă de vară.

Musiu mi-a plăcut foarte mult încă de când l-au deschis și deși m-aș bucura tare mult să merg acolo mai des, parcă nu mi-e la îndemână locația, însă am reușit să ajung chiar zilele trecute. Grădina este foarte faină, mâncarea este gustoasă, de calitate și atmosfera caldă, de vară. Interiorul locului nu se lasă mai prejos, fiind amenajat în stil nordic, cosy.

Homemade este unul dintre locurile mele preferate. Ajung acolo aproape săptămânal și de fiecare dată mă relaxează atmosfera și muzica lor în surdină. Mâncarea este foarte bună, apreciez de fiecare dată zâmbetele celor de acolo și faptul că ai senzația că ești bine primit. Pentru accesul la terasă trebuie să intrați în local. Noi preferăm să stăm înăuntru, terasa e cam micuță și uneori e destul de cald, fiind la umbra unui pom fără alte apărătoare de soare. Însă, clar, recomandăm locul.

Șura se află vis-a-vis de UVT, adică fix unde știm noi că era La Căpițe acum ceva timp. Recunosc, eu sunt nostalgică după perioada în care mergeam acolo când era La Căpițe. Anul trecut am fost de mai multe ori, în căutarea senzației de dinainte. Nu am găsit-o, dar dacă nu sunteți așa nostalgici ca mine și ați reușit să vă faceți o actualizare în minte, ei bine, locul e mare, cu mult verde, situat pe malul Begăi. Am vrut și anul acesta să mergem de câteva ori, însă de fiecare dată era închis. Nu știu exact pe ce program funcționează.

Vineri15 a fost alegerea noastră dintre toate recomandările pentru serbarea zilelor noastre de naștere. Acesta era motivul pentru care ceream recomandări pe Facebook și pentru care am ajuns la acest articol. Nu mai fusesem de ceva timp, probabil de vreo 2 ani. Am fost surprinși într-un mod foarte plăcut de atitudinea personalului, de mâncare și promptitudine. Locul s-a schimbat mult în bine față de cum îl știam noi. Mâncare e diversă, delicioasă și atmosfera faină, energică.

Hotel-Vanilla Restaurant Cucina Moderna. Am fost acolo chiar zilele trecute, pentru prima dată. Locul e fain, cu o micuță grădină verde, însă din păcate nu am stat, pentru că deși erau puțini oameni, comanda venea prea târziu, iar oamenii de la masa de lângă păreau ușor deranjați de faptul că așteptau deja de ceva timp. Nu știu exact ce s-a întâmplat, însă cel care ne-a servit nu părea prea în formă și deschis la nevoile noastre, așa că am mulțumit și am plecat. Locul ne-a fost recomandat de mai multe persoane, să zicem că poate nu am prins noi cea mai bună zi pentru ei.

La Anturaj am mers cu mari speranțe, pentru că am tot văzut postările lor și părea fain ce se întâmplă pe acolo. Locul e drăguț, destul de mare, mâncarea a fost bună, calitatea serviciilor așa și așa.

VIM, care chiar dacă nu au terasă, au măsuțe pe trotuar și redau așa fain stilul parizian. Oamenii te întâmpină cu voie bună și fac ce le stă în putință pentru ca să te simți bine și să te bucuri de serviciile lor.

Ambasada, care e un alt loc de suflet pentru noi, cu terasă, oameni faini și dragi, evenimente frumoase și atmosferă relaxantă.

Recomandări care ne-au fost făcute, dar la care nu am ajuns până acum:

Recitind tot ce am scris mai sus, îmi dau seama încă o dată că omul cam sfințește locul și că extrem de mult contează atitudinea celor de acolo și felul în care te fac să te simți. Încă o dată, acestea au fost experiențele noastre până acum, cât se poate de subiective despre locurile cu terase de vară și grădini din Timișoara. Nu ne credeți pe cuvând, mergeți și încercați. 🙂

Alte locuri care ne-au fost recomandate, însă pe lângă Timișoara: La livadă (Sînmihaiu Român), Flonta (Giroc), Thesaurus Wines, Casa Royal (Moșnița Nouă), DAF (Giroc), Vila Trevi (Bazoșu Nou), Restuarant Stejarul (Bazoșu Nou), Pensiunea Schwabenhaus (Șandra). Noi vă recomandăm și Casa Altringen, la aproximativ 40 de minute de Timișoara.

Sursă foto copertă articol: Unsplash, Charlota Blunarova
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.