Viscri sau liniștea de altădată

De ceva timp ne-am dorit să ajungem în Viscri și s-a întâmplat săptămâna aceasta. Nu aveam în plan să scriem despre loc, poate cel mult o postare cu poze pe Facebook. Însă e greu să nu scrii despre acest loc unde frumusețea se simte, se trăiește.

Ce poți face în Viscri:

Să îl descoperi la pas. Am ajuns spre apus în Viscri și am lăsat mașina la intrarea în sat. Am vrut să ne bucurăm de el de la un capăt la altul, să îl lăsăm să ne cucerească. Senzația este că te întorci la rădăcini, în poveștile de altădată. Timpul devine generos și nimic nu pare să grăbească mersul firesc al lucrurilor. Doar din când în când câte o mașină ne amintește că suntem în 2019.

Să vizitezi biserica fortificată. Una dintre cele mai mari atracții din Viscri este biserica fortificată, un loc cu foarte multă liniște care oferă o părticică din ce a fost cândva. Intrarea pentru acest Patrimoniu UNESCO costă 10 lei/ persoană, iar pașii ne-au purtat prin curtea înflorită împrejmuită de ziduri, prin muzeul cu unelte, prin turnurile ei și prin biserică. Priveliștea care se vede de sus, din turn, oferă o senzație de acasă, cu mult verde și din când în când se vede câte un acoperiș al unei case.

 

Biserică fortificată.
Biserica fortificată.
Imagine din turnul bisericii.
Imagine din turnul bisericii.
Biserica din Viscri.
Veșminte tradiționale
Programul. 🙂

Să cumperi sau să admiri produsele făcute de femeile din sat. Din când în când, în fața unor porți ne așteptau expuse produsele de altădată, create de mâini iscusite ale femeilor din sat.

Viscri 32 și Restaurantul din Șură. Ne-am fi dorit să vizităm locația și să mâncăm bunătăți tradiționale, dar din păcate, marțea și miercurea este închis. 🙁

Magazinul satului. Știți voi acele sate unde există doar un magazinaș și toată lumea se adună în jurul lui, copiii la o înghețată și adulții la un suc sau la o bere? Exact așa este și în Viscri. Acolo opresc bicicliștii să bea ceva rece și să se revigoreze, tot acolo se așează și turiștii în așteptarea zecilor de animale care vin seara de la păscut.

Animalele care vin de la pășune. Am crescut la țară și nu am crezut că o să fie o senzație nouă văzând animalele care vin de la pășunat, dar a fost. Noi nu le-am prins în Viscri, ci în drum spre cazarea noastră, în timp ce ele mergeau spre sat. Imaginea este superbă, senzația la fel. Tot mergând spre cazare, prin sate, ne-am întâlnit cu zeci poate sute animale care se întorceau de la pășunat: capre, vaci, cai și bivoli. Intrate în sat, fiecare știa unde îi este domiciliul. 🙂 Cele rebele erau aduse de cei care le aveau în grijă. Am simțit și am văzut viața satului în toată autenticitatea lui.

Mai vreți Viscri? Da, vă rog.

Călătorii, la rândul lor citesc alte articole sau bloguri pentru a se informa despre ceea ce urmează să viziteze. Despre Viscri, noi am citit în articolele scrise de Aventurescu și Diana Duca. Le mulțumim și le dorim călătorii minunate!

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Călătorii frumoase,

Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.