Veliko Tarnovo, Bulgaria. Ghid de călătorie

Veliko Tarnovo este considerat unul dintre cele mai pitorești orașe din Bulgaria, fiind situat la doar 180 de kilometri de București.

Am aflat de acest orășel dintr-o postare a celor de la Lipa Lipa și s-a potrivit perfect, pentru că noi ne doream să împărțim în două drumul dintre Istanbul și Stejărelu (situat la câțiva kilometri de Sighișoara).

Veliko Tarnovo este un orășel mic, dar vizitat de către turiști, cu priveliște uau de fiecare parte, cu un centru vechi cu străduțe înguste și pietruite, cu produse artizanale și cu o liniște aparte.

Dacă ajungeți în orășel vă recomandăm să vă cazați în centrul vechi. Noi am stat aici și a fost foarte fain. Mai mult decât orice la cazare ne-a plăcut atitudinea doamnei care se ocupă de ea, precum și micul dejun delicios și îmbelșugat. Recomandăm cu tot dragul.

Veliko Tarnovo poate fi vizitat într-o singură zi și iată ce puteți face și vedea aici:

Cetatea Tsaravets este una dintre cele mai mari atracții ale locului și pe bună dreptate. Veliko Tarnovo este unul dintre cele mai vechi orașe ale Bulgariei, fiind cunoscut și ca „Orașul Țarilor”, aceștia locuind aici de-a lungul mai multor secole. Acest punct servește azi nu doar ca un loc istoric, ci este cunoscut și pentru panorama pe care o oferă. De sus, din cetate, se poate vedea aproape tot orașul Veliko Tarnovo.

Cetatea fotografiată cu drona.
Loc de făcut poze faine în cetate. 🙂
O parte din Veliko Tarnovo.
O altă parte a orașului surprinsă cu drona.
Loc frumos pentru poze. 🙂

Picturile din (fosta) catedrală. În vârful cetății se află ceea ce cândva era o catedrală, locul fiind acum cunoscut pentru picturile mai degrabă înspăimântătoare decât religioase. Din cauza acestora, clădirea nu mai este azi biserică. Picturile nu au rezistat în timp, așa că în secolul 20, artistul Teofan Sokerov le-a refăcut într-un mod care nu duc la ideea de divinitate, din contră.

Cina la Shtastliveca. Cină, prânz, mic dejun, gustare sau ce vreți voi este o idee foarte bună pentru acest local. Mâncarea la acest restaurant este delicioasă, iar priveliștea extraordinară, atmosfera liniștită și personalul foarte amabil. Ce să zic? Mâncarea arată atât de bine că nici nu am apucat să îi facem poze, am trecut direct la fapte. 🙂

Gellato Fresco este mai mult decât o gelaterie. De fapt, să începem prin a spune că în Bulgaria am mâncat cea mai bună înghețată din Italia. 🙂 Oricât de amuzant sună, pentru noi așa a fost, iar Veliko Tarnovo nu este singurul loc din Bulgaria unde ne-am bucurat de ea. Vă povestim în articolele care urmează. Revenind la această gelaterie unde mi-am consumat fisele pentru 2 săptămâni de excepții alimentare, ceea ce are deosebit pe lângă înghețată este priveliștea care arată cam așa:

Turul gratuit. În Veliko Tarnovo este un tur organizat de ghizi voluntari care are loc în fiecare dimineață începând cu ora 11.00, pentru 2 ore. Întâlnirea se face în fața centrului de informații și puteți întreba localnicii despre el pentru a vă direcționa. Din păcate, noi nu am fost, pentru că am stat doar o zi și am vrut să ne facem programul cum vrem noi și să evităm temperaturile ridicate de la prânz. Îl recomandăm pentru că din ce am înțeles și citit pe alte bloguri oferă informații interesante despre istoria locului și a Bulgariei, în general.

Strada Gurko și Piața Charshia Shamovodska. Veliko Tarnovo este cunoscut și pentru produsele artizanale care pot fi admirate sau cumpărate în special din aceste locuri. Bonus: o plimbare prin vechiul oraș.

Apusul în Veliko Tarnovo. În orășelele mici nu sunt multe de făcut, s-ar spune. Noi zicem că sunt multe lucruri faine și simple de care ne putem bucura, cum ar fi un apus văzut din camera noastră sau de pe un punct înalt al orașului. Iată un alt motiv bun pentru a vă caza în Old Town:

Monumentul Asen. Noi l-am admirat și fotografiat de sus, din diferite puncte. Nu am mers până la el, căci era ceva de plimbat și după 17 kilometri aproape zilnic făcuți în Istanbul am simțit nevoia să încetinim ritmul.

Dacă tot am ajuns la încetinit ritmul, Veliko Tarnovo este ideal pentru această îndeletnicire. 🙂

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Călătorii frumoase,

Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.