Ce am reușit să vedem din Croația

Ieri am ieșit din Croația după aproape 5 zile petrecute acolo.

Am ales să evităm autostrăzile pentru a o putea cunoaște mai bine și pentru a-i vedea peisajele. A fost o alegere foarte bună. Croația e frumoasă, e liniștită, e verde, e primitoare. Oamenii sunt ospitalieri, deschiși să ajute și gospodari.

Am vizitat Parcul Național din Plitvice, o splendoare cu multe cascade, lacuri și păduri. Am ales un traseu de 3-4 ore, o plimbare prin pădure, de unde puteai auzi și vedea cascade mai mici, mai mari, am respirat aer curat, pe alocuri rece, priveliște verde cât cuprinde, păduri curate, cu șiroaie de apă curgând pe unele poteci, poduri din lemn, apă de culoare verde-albăstrui. A fost o plimbare prin natură binevenită, aveam nevoie de aer curat și de liniște.


Pentru a vizita parcul se poate alege între un bilet de o zi și unul de două zile, cu 4-5 variante de traseu. Biletul e undeva pe la 60 Ron/adult pentru o zi și 90 de Ron pentru două zile.

În drum spre insula Krk.

Seara am hotărât că plecăm spre Trieste, în Italia, însă pe dimineață ne-am gândit că parcă e prea devreme să lăsăm în spate o țară așa frumoasă. Ne-am uitat pe hartă și am ales insula Krk.

Am mers pe drum de munte, cu aer rece, brazi înalți, păsări de pradă zburând pe deasupra, curbe line, multă liniște și doar din când în când câte o mașină.

Am mâncat la un restaurant tradițional din zona lor de munte, Gradina, și ne-am continuat drumul. Am ajuns în Malinska pe insula Krk, la un apartament pe care l-am găsit pe airbnb. Gazda locuia la parter, o femeie ca un vulcan, vorbea întruna și râdea, în fiecare zi făcea câte ceva prin curte, ne-a întâmpinat cu câte o cafea și ne-a prezentat apartamentul, care mi s-a părut imens.

Plajă de pe insula Krk.

Era de fapt un apartament pentru o familie cu 1-2 copii. Peisajul de acolo e superb, străduțele sunt înguste, aerul e curat, chiar dacă e soare, adie vântul, atmosfera e plăcută. Din păcate, apa e foarte rece, iar plajele sunt cu pietriș, cam toate. După două zile, am plecat spre Italia. Am ajuns în Belluno, lângă lacul Santa Croce, unde am campat pentru o noapte în Camping Sarathei. Nu e la fel de fain și îngrijit ca și cel din Croația, dar nu ne plângem, avem cam tot ce e nevoie și ce nu au ei, avem noi în bagaj.

Suntem la poalele Alpilor pe care vrem să îi vizităm în următoarele zile.

Am mâncat, motorul e pregătit, am setat pe GPS un traseu și ne pregătim să plecăm. Nu este Internet aici, așa că probabil vom fi ajuns în Alpi pe când o să public articolul.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Gânduri bune,

AncuțaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.