Buget de călătorie pentru Thailanda

Acum o săptămână am plecat din Thailanda, prima noastră destinație din Asia de sud-est.

Principiul nostru pentru această călătorie este să vizităm cât mai multe țări pe o perioadă cât mai lungă. Pentru noi asta înseamnă și să ținem cont și de bugetul pe care îl cheltuim.

Moneda națională în Thailanda este Thai Baht. Cursul de schimb este 1 Baht = 0,12 lei.

Transport

Feribot care traversează râul Chao Phraya în Bangkok
Feribot care traversează râul Chao Phraya în Bangkok

Biletul până în Thailanda ne-a costat 375 euro/persoană cu plecare din București și o escală în Dubai. Am zburat cu Fly Dubai, iar agenția care ne-a ajutat cu biletele este Giro del Mondo pe care îi recomandăm pentru promptitudine și interesul pe care l-au avut față de noi până am ajuns la destinație, deși treaba lor se terminase după emiterea biletelor. Noi am fost impresionați, pentru că rar mai găsești asemenea oameni, mai ales că noi le-am cerut doar două bilete de avion, nu cine știe ce pachet și le-am specificat de la început că vrem ceva cu un cost redus. Puteți să le solicitați cu încredere pachete personalizate aici.

De la aeroport până la hotel, pe o distanță de 30-40 de kilometri, aproximativ, am plătit 453 de Baht, asta înseamnă puțin peste 50 lei.

Am mers mult pe jos, dar am folosit și mijloacele lor de transport:

  • traversare cu barca – 5 Baht (60 bani) / persoană.
  • tuk-tuk – aici trebuie mult negociat, dar oricum, mai mult de 10- 15 Baht / 1 – 1,5 lei / kilometru nu ar trebui să acceptați. Ei nu vă spun pe kilometru, ci pe cursă, așa că e mai bine să știți voi câți kilometri sunt până la destinație și să faceți repede socotelile.
  • închiriere biciclete – nu am folosit, dar costă 50-60 Baht / 6-7 lei/zi. De asemenea, puteți folosi moto-taxi sau închiriere de scutere. Noi nu am încercat, ni s-a părut periculos în traficul lor nebun plus că ei conduc pe partea stângă.
  • sky train – biletul diferă în funcție de destinație, dar este foarte rentabil pe distanțe lungi.
  • Uber – noi l-am folosit mult în Bangkok, prețurile sunt foarte bune, cam 10 Baht / 1,2 lei pe kilometru.

După Bangkok, am zburat cu Air Asia spre Chiang Mai. Biletul a costat 40 euro / persoană și le-am găsit cu ajutorul lui skyscanner.net pe care îl folosim de cele mai multe ori atunci când căutăm zboruri.

Cazare

Cazarea ideală, casă tradițională suspendată în junglă, Thailanda
Cazarea ideală, casă tradițională suspendată în junglă, Thailanda

În Bangkok, noi am fost cazați la hotelul Aim House și am găsit o ofertă pe Booking.com, așadar am plătit 25 euro pe noapte.

În Chiang Mai am fost cazați la Stay A While unde am plătit 15 euro / noapte, iar după ce ne-am întors din drumeția în junglă, am fost cazați la 24 Guest House, cu 13 euro / noapte. Pentru toate cele de mai sus prețul a fost pentru o cameră cu pat dublu, baie privată, fără mic dejun inclus, dar cu frigider, fierbător, ceai și cafea. Le-am rezervat de pe Booking.com în funcție de preț și scor. Dacă scorul este sub 8 preferăm să fie mai scump.

Mâncare

Ghizi thailandezi pregătesc Pad Thai
Ghizi thailandezi pregătesc Pad Thai

În zona hotelului, în Bangkok, este un complex comercial cu multe restaurante unde noi mâncam prânzul aproape în fiecare zi cu 80-100 Baht de persoană. Asta înseamnă cam 10-12 lei / persoană.

În Chiang Mai, prețurile au fost cam aceleași, chiar mai mici. Tot în Chiang Mai am mâncat și street food, ceea ce înseamnă un preț chiar mic.

Atracții turistice / excursii / alte taxe

Statui în templul Wat Arun, Bangkok, Thailanda
Statui în templul Wat Arun, Bangkok, Thailanda

Majoritatea atracțiilor turistice nu au tarif de intrare, iar cele care au, nu depășesc 50-100 Baht / 6-12 lei / persoană.

Dacă ajungeți în Thailanda, neapărat trebuie să încercați masajul thailandez care chiar se poate face pe orice stradă. Prețurile încep de la 150 Baht / 18 lei / 60 minute. Noi am ales prețuri de mijloc, 200 Baht / 350 Baht / 60 minute, pentru că arătau mai bine saloanele.

Pentru o retragere de numerar de la bancă, taxa este de 200 Baht / 23 lei, deci cel mai bine este să vă faceți un calcul aproximativ pentru cât credeți că veți cheltui și să scoateți bani de cât mai puține ori.

O cartelă pentru Internet costă cam 49 Baht / 5,8 lei pentru o săptămână de Internet nelimitat. Despre unde o puteți achizionași cum să evitați să fiți înselați puteți găsi informații aici.

Tot aici intră și cheltuielile pentru viză, 2000 Baht / 238 lei / persoană. Informații despre viză pentru Thailanda găsiți aici.

Ca și excursii extra noi am plătit pentru o drumeție în junglă de trei zile cu totul inclus, 3.500 Baht / 415 lei / persoană. Găsiți aici toate informațiile.

De asemenea, tot la excursii aș pune și ieșirea din Thailanda care ne-a costat 2.000 Baht / 238 lei.

Am participat și la un curs thailandez de gătit de o zi, unde am plătit 23 Euro/ persoană. Găsiți informații aici.

De când am ajuns în Laos, cheltuielile ne-au scăzut, nu pentru că e mai ieftin aici, din contră, e puțin mai scump, cel puțin restaurantele, ci pentru că am început să călătorim mai încet și avem timp să cercetăm piața și să alegem.

Dar despre bugetul în Laos urmează un alt articol.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Notă: Tot ce recomandăm în articolele noastre sunt lucruri pe care le-am experimentat, iar unele dintre ele au link-uri afiliate. Dacă rezervați sau cumpărați ceva în urma unui click pe ele, nouă ne revine un comision mic, dar care nu implică niciun cost extra pentru voi. Mulțumim pentru suport!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.