Luang Prabang în imagini

Luang Prabang este la prima vedere genul de orășel unde vii să te odihnești, unde aparent nu sunt multe de văzut și unde nu intenționezi să stai mai mult de 2-3 zile. Dar, după ce stai 2-3 zile îți dai seama că încă nu e momentul să pleci, că încă mai sunt obiective de vizitat, că încă ai mai vrea pur și simplu să stai și să simți energia orășelului, să te pierzi pe străzile lui, să mănânci la terasele din piață, să stai într-un hamac pe o terasă sau să mergi la o oră de yoga.

Luang Prabang ne-a făcut să ne simțim ca acasă, să avem locurile noastre preferate unde să mergem, să ne facem anumite obiceiuri și să cunoaștem noi prieteni.


În fiecare dimineață la micul-dejun vin turiști să întrebe la recepție dacă mai e disponibilă camera lor pentru încă x nopți. Noi am rezervat 3 nopți în primă fază la Singharat Guest House, apoi am mai rezervat încă 5 la Lakangthong 2 Friendly House.

Orașul are un farmec al lui, ajungi să te simți repede de-al locului și să vrei să mai rămâi.

Ce are special?

Piața de noapte

Night Market sau Piața de noapte, așa cum îi spune numele, este deschisă pe timpul nopții. Poți găsi aici aproape orice îți dorești, mâncarea este delicioasă, prețurile sunt foarte mici, vânzătorii negociază orice și în cele din urmă ajung să te lase pe tine să dai un preț. E greu să o ratezi, noi ajungeam aici cam în fiecare seară. Până și simplul fapt de a simți mirosurile de mâncare și de a te pierde în mulțimea de oameni are un farmec aparte.

Piața de noapte din Luang Prabang, Laos
Piața de noapte din Luang Prabang, Laos

 

Stand de mâncare în piața de noapte, Luang Prabang, Laos
Stand de mâncare în piața de noapte, Luang Prabang, Laos
Piața de noapte din Luang Prabang, Laos
Piața de noapte din Luang Prabang, Laos

Phousi Mountain

Phousi Mountain te scoate din zona de confort pentru că trebuie să urci, și să urci, și să urci multe scări, dar apusul de pe acest munte este absolut superb și clar merită efortul. Dovada în imaginile de mai jos. Intrarea costă 20.000 kip/ aprox.10 lei/ persoană.

Panorama Luang Prabang, Laos
Panorama Luang Prabang, LaosApus între ramuri, muntele Phousi, Luang Prabang
Apus între ramuri, muntele Phousi, Luang Prabang
Scările de pe muntele Phousi, Luang Prabang, Laos
Scările de pe muntele Phousi, Luang Prabang, Laos
Statui religioase pe muntele Phousi, Luang Prabang, Laos
Statui religioase pe muntele Phousi, Luang Prabang, Laos
Noi pe muntele Phousi, Luang Prabang, Laos
Noi pe muntele Phousi, Luang Prabang, Laos

Palatul Regal

La Palatul Regal am văzut primele bucăți de rocă aduse direct de pe lună. Regele le-a primit de la președintele SUA și stau dovadă în una dintre camerele palatului alături de alte cadouri. Din păcate, toate lucrurile, inclusiv camera de fotografiat trebuiesc lăsate la intrare într-un vestiar, așa că fotografii nu se pot face. Pe lângă palat, pot fi admirate și mașinile pe care regele le-a avut de-a lungul timpului. Intrarea costă 30.000 kip / aprox. 14 lei / persoană.

Templul Palatului Regal din Luang Prabang, Laos
Templul Palatului Regal din Luang Prabang, Laos

Temple

Luang Prabang are multe temple micuțe, majoritatea dintre ele fiind pe aceeași străduță, ceea ce înseamnă că e suficientă o singură zi pentru a le vizita.

Vase budiste pentru pomană
Vase budiste pentru pomană
Călugăr budist măturând
Călugăr budist măturând
Templu budist în Luang Prabang, Laos
Templu budist în Luang Prabang, Laos

Locul unde Mekong îl întâlnește pe Nam Khan

Pentru mine este fascinant să văd cum două ape de culori diferite se întâlnesc și cum poți să le delimitezi foarte clar. Deasupra râurilor este și o terasă pentru cei care doresc să stea mai mult și să admire peisajul la o cafea de dimineață sau la vin seara.


Râul Nam Khan se varsă în Mekong
Râul Nam Khan (jos, verde) se varsă în Mekong (sus, maro)

Cascada Kwang Si

Puțin cam aglomerat și plină cu turiști, dar cu siguranță un loc pe care nu vreți să-l ratați. Am văzut multe cascade, dar aceasta este cu adevărat spectaculoasă.

Cascada este la 1 oră distanță de Luang Prabang, dar aproape fiecare hotel oferă transport până acolo pentru 40.000 kip / 19 lei / persoană. Intrarea la cascadă mai costă încă 20.000 kip / 8,5 lei / persoană. Drumul până acolo nu este foarte confortabil întrucât sunt multe curbe și ieși cam amețit din autobuz, dar este o bună oportunitate să admiri satele din jur, să surprinzi în viteză câteva imagini despre ce viața rurală din Laos. Puteți închiria și un scuter pentru a ajunge acolo, dar având în vedere că zilnic vedem turiști accidentați care șchiopătează sau sunt bandajați, încă nu ne-am încumetat să închiriem unul.

Culoare turcoaz este superbă, apa vine pe mai multe terase, poți să faci și baie în anumite locuri, deși apa este destul de rece. Noi am fost într-o zi mai răcoroasă și nu am intrat în apă, au fost câțiva curajoși, dar nu ne-am numărat printre ei. Din ce am aflat, atunci când e cald, este mult mai aglomerată, ceea ce e de înțeles, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

Cascadele Kwan Si, Luang Prabang, Laos
Cascadele Kwan Si, Luang Prabang, Laos
Cascadele Kwan Si, Luang Prabang, Laos
Cascadele Kwan Si, Luang Prabang, Laos
Cascadele Kwan Si, Luang Prabang, Laos
Cascadele Kwan Si, Luang Prabang, Laos

Pentru cele de mai sus, pentru energia locului și pentru momentele frumoase petrecute în acest orășel alături de prieteni pe care i-am întâlnit aici, Luang Prabang este unul dintre locurile noastre preferate de până acum.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Notă: Tot ce recomandăm în articolele noastre sunt lucruri pe care le-am experimentat, iar unele dintre ele au link-uri afiliate. Dacă rezervați sau cumpărați ceva după în urma unui click pe ele, nouă ne revine un comision mic, dar care nu implică niciun cost extra pentru voi. Mulțumim pentru suport!


3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.