Cum poți fi înselat în Vang Vieng, Laos

Loc pentru bagaje pe mașina spre Vang-Vieng.
Loc pentru bagaje pe mașina spre Vang-Vieng.

Șansele să fii înșelat în Laos sunt foarte mari.

Toată lumea o știe, știam asta dinainte să venim aici, dar tot timpul există loc de uimire la acest capitol.

De obicei, plec cu prezumția că oamenii încearcă să te ajute, dar în Laos trebuie să fii atent la asta. Imaginea pe care ei o afișează, de oameni simpli care nu știu engleză, dar care ar face orice să te ajute e prima care te poate aduce în plasa lor.

Ieri am ajuns în Vang Vieng într-un autobuz înghesuit, mic, pe un drum îngust numai cu serpentine, încercând să mă concentrez între a nu vomita și a mă ruga cuiva să nu facem accident. Autobuzul ne-a lăsat la intrarea în orășel, evident, pentru ca de acolo să fim nevoiți să luăm un tuk-tuk la un supra preț. I-am arătat locația, am plătit echivalentul a 4,5 lei / km și asta pentru că eram trei cupluri și i-am zis că dacă nu lasă de la 8 la 4,5 lei pe km, noi plecăm pe jos. Și chiar asta eram gata să facem, pentru că nu lăsa deloc. În cele din urmă a zis că să urcăm că ne duce.

Ne-a lăsat la capătul unei străduțe și ne-a zis că acolo e Mountain View Resort, hotelul nostru. Așa arăta și pe harta noastră offline, așa că am intrat pe străduță și am ajuns în câmp. Nu era acolo. Un localnic ne-a zis că mulți îl caută acolo, dar că e la 1,5 km mai încolo. Super, o luăm pe jos cu rucsacii în spate spre locul unde era acel hotel. Am ajuns, nu se numea chiar ca pe agoda.com, adică era Mountainview River Boutique Hotel, dar ok. Era chiar în fața muntelui, deci clar era ce căutam. La recepție îi arătăm băiatului că avem rezervare, îi spunem că am plătit prin aplicație deja și el zice ok, fără să verifice. Mi s-a părut mie suspect, dar mi-a trecut repede gândul că eram prea obosită și înfometată, era ora 5 și nu mâncasem nimic de la 8 dimineața. Mergem să ne arate camera. Semăna cu ce am luat, cu excepția balconului care era mai mic decât în poze și mai ales cu excepția faptului că pereții erau pătați de cafea, vopseaua căzută pe alocuri, toaleta murdară și lenjeria de pat neschimbată, daaar patul era făcut și aveam seif cu amprentă (ceea ce pe platformă zicea că nu o să fie). Am văzut prea multe ca să ne mai enervăm, așa că mergem la recepție să îi spunem să ne curețe camera și mergem să mâncăm. Băiatul ne zâmbește cu gura până la urechi și ne spune că se va rezolva până ne întoarcem.


Mâncarea a fost bună, am găsit doar o sârmă de la buretele de spălat vase în ea (dovadă că a fost spălată farfuria) și bucăți de carne tocată de porc, deși eu o comandasem doar cu pui. Bun e!

În timp ce mâncam, Cristi se uită din nou pe agoda.com la hotel și zice că au scor de 6,8. Zic eu, nu are cum, eu le iau doar pe cele cu scor peste 8 și de data asta plătisem peste media din Laos tocmai ca să fie ok. Doar verificasem amândoi înainte să luăm și îmi amintesc și că nu avea review-uri locația pentru că era nouă. Stai puțin, locație nouă asta, adică asta? Pe scurt, ne-am dat seama că de fapt noi ne făcusem check in-ul la un alt hotel. Deci da, tipul de la recepție știa că e vorba de alt hotel unde noi trebuia să mergem, dar ne-a făcut check in-ul pentru ca la finalul celor 3 trei zile să ne spună că noi nu le-am plătit nimic și să ne arate că de fapt trebuia să mergem la alt hotel. De-asta nu a verificat dacă am plătit pe agoda.com, pentru că el a văzut că nu e hotelul care trebuie, dar ne-a lăsat să credem că este. Când ne-a văzut venind spre el, și-a dat seama că ne-am dat seama și cu zâmbetul pe buze ne-a spus că putem merge să ne luăm lucrurile și că hotelul nostru e pe straduță mai jos. Să râdem sau să plângem de această pățanie? Am râs, dar nu se terminase aici.

Prima încercare, primul hotel.
Prima încercare, primul hotel.

Mai jos pe străduță era Happy Mountainview Hotel care nu, nu era al nostru. Căutăm din nou pe hartă și se pare că un alt mountainview care speram să fie ce căutam era la 650 de metri. Mergem spre el, era ce rezervaserăm, era în centru, fără treabă cu muntele, dar se numea și el mountainview, că au și ei un munte aici și de-asta.


Facem check in-ul, cei de la recepție aveau printate toate informațiile plății de pe agoda.com, deci sigur eram unde trebuie.

Clădirea frumoasă, camera și baia mari, dar la fel de multă mizerie în baie, praful de trei degete, lenjeria de pat folosită și câțiva păienjeni. Pe booking și pe agoda.com nu au review-uri, arată că sunt nou deschiși. V-ați prins, da? Locația aia din câmp care e fictivă este cea oficială pe platforme și de-asta apare că e nouă. Cine știe ce review-uri aveau înainte de a trebuit să schimbe locația?

Aaa și ca să vă dați seama de problema de identitate, pe lenjerie de pat scrie Xin Zhou Hotel, au două rețele de wi-fi care se numesc Romantic Hotel și New Island hotel. V-am lămurit unde suntem, nu? 🙂 🙂

Ce o să facem noi? O să scriem la agoda.com și sperăm ca măcar să facă ceva cu ei și să nu mai pățească și alții la fel. Banii probabil rămân dați.

Vrem să împărtășim cu voi și acest gen de experiențe, pentru că o călătorie este cu de toate. Chiar dacă e greu uneori să recunoști că ai luat țeapă e ceva ce se întâmplă frecvent atunci când ești pentru prima oară în mijlocul unei culturi diferite. Sper ca și acest gen de povestiri să apară cât mai des pe blogurile de călătorie, pentru că o aventură nu este doar cu imagini frumoase și locuri de invidiat.

Oricum, printre altele, cred că această călătorie o să ne vindece de naivitate. 🙂

Pentru a primi articole despre călătoria noastră vă puteți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Notă: Tot ce recomandăm în articolele noastre sunt lucruri pe care le-am experimentat, iar unele dintre ele au link-uri afiliate. Dacă rezervați sau cumpărați ceva în urma unui click pe ele, nouă ne revine un comision mic, dar care nu implică niciun cost extra pentru voi. Mulțumim pentru suport!


Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.