Cât am cheltuit în cele trei săptămâni în Laos

Laos este o țară liniștită unde aparent nu se întâmplă prea multe, unde lucrurile se mișcă într-un ritm aparte și unde viața își urmează cursul firesc fără să forțeze ceva.

Am petrecut trei săptămâni acolo. Ne-am atașat mai greu de acele locuri, dar la fel de greu ne-a fost și să le lăsăm în urmă.Am intrat în Laos venind din Thailanda. Călătoria a durat trei zile, una cu autobuzul și două de mers cu barca pe Mekong. Viza de intrare a costat 30 $ / persoană pentru o lună (viză la sosire).

Cazare

Creativitatea te ajută când ai nevoie de un loc unde să dormi.

Primul nostru contact cu Laos a fost Pak Beng, un orășel cu doar câteva străduțe. Aici ne-am cazat la DP Guesthouse unde am plătit 20 $ pentru o noapte fără mic dejun inclus.Următoarea destinație a fost Luang Prabang unde am ales Singharat Guest House pentru 3 nopți. Aici am plătit 24 $ / noapte cu mic dejun inclus. Nouă ne-a plăcut foarte mult acest hotel, a fost unul dintre cele mai bune la care am stat. Îl recomandăm.

După cele trei nopți ne-am decis că ne place tare mult Luang Prabang și am hotărât să mai rămânem încă 5 nopți. Din păcate, începând sezonul chiar când aveam noi check out-ul, prețul pe cameră la hotel a crescut. Am plecat în noi căutări la fața locului. Am găsit unul la două străduțe Lagangthong 2 Friendly Hostel și am plătit 18 $ / noapte cu mic dejun inclus. Ne-a plăcut și aici, evident condițiile nu erau atât de bune ca la hotel, dar a fost curat, mâncarea bună, oamenii prietenoși, iar Internetul la fel de bun ca acasă și mai bun decât la Singharat GH.

După Luang Prabang am mers în Vang Vieng, unde ne-am cazat la Mountain View Resort. Aici am plătit 25 $ pe noapte cu mic dejun inclus, dar pe care sub nicio formă nu îl recomandăm. Puteți citi aici de ce.

După Vang Vieng a urmat Vientiane unde ne-am cazat la Vayakorn House și am plătit 17 $ / noapte fără mic dejun inclus, dar cu o cameră mare că te puteai plimba cu trotineta prin ea. 🙂 Este situat chiar în centrul orașului, personalul este foarte amabil și prietenos. În zonă sunt multe restaurante și cafenele, două mall-uri și principalele atracții turistice sunt situate la 1-4 km ditanță. Îl recomandăm.

Mâncare

Mâncare la o tavernă din Luang Prabang. Totul cu 1,7$.
Mâncarea în Laos ni s-a părut inițial puțin mai scumpă decât în Thailanda, dar asta și pentru că depinde unde alegi să bei și să mănânci.

Dacă alegi să mănânci gătit pe stradă sau la o tavernă unde mănâncă localnicii, prețurile sunt foarte mici. O porție de mâncare costă între 1,5 $ și 2,5 $.

Cel mai scump am plătit 4,5 $ / persoană la un restaurant cu specific laoțian.

Cea mai ieftină cafea este lao coffee, cafeaua lor.  Noi am plătit pe ea chiar și sub 1 $.

În Laos ne-am cumpărat și câteva haine de la piața de noapte din Luang Prabang. Pe o pereche de pantaloni am plătit 3 $, pe o bluză 4 $ și tot atât și pe o fustă cu motive tradiționale.

Cel mai mult am cheltuit pe mâncare în Vientiane pentru că nu am avut mic dejun inclus și pentru că la hotel Internetul nu funcționa aproape deloc, așa că mergeam să îl căutăm prin cafenele unde evident trebuia să consumăm ceva.

Transport
În Laos am folosit ca și mijloc de transport barca la venire, autobuze între locații, tuk-tuk forțați de împrejurări, bicicletă închiriată și autobuz local.

Din Luang Prabang în Vang Vieng am plătit 13 $ / persoană, iar din Vang Vieng în Vientiane am plătit 6 $ / persoană.

Pentru tuk-tuk am plătit exagerat de mult, 1 $ / persoană / kilometru și asta după lungi negocieri. Nu aveam alternativă, autobuzul ne lăsase la ieșirea din oraș.

Pentru o bicicletă, costurile de închiriere sunt între 1 $ – 4 $ / zi.

Autobuz local l-am folosit o singură dată, pentru a merge la Buddha Park situat la 25 km de Vientiane. Am plătit doar 0,72 $ / persoană, iar autobuzul a fost chiar foarte în regulă.

Atracții turistice

Cascadele Kwan Si, Luang Prabang, Laos
Cascadele Kwan Si, Luang Prabang, LaosLa atracții turistice depinde de ceea ce își dorește fiecare. Noi am plătit cel mai mult 3 $ / persoană la Palatul Regal din Luang Prabang. Majoritatea atracțiilor sunt gratuite, iar cele care nu sunt solicită de obicei o taxă de vizitare de 1 $ / persoană.

Cât am cheltuit

În trei săptămâni de stat în Laos, cu absolut totul inclus, chiar și vizele la sosire, noi am cheltuit 950 euro sau 1.118 $ pentru amândoi, iar graficul nostru exportat din aplicație arată cam așa:

buget Laos
Grafic pe 3 săptămâni în Laos

Altfel spus:

  • mâncare: 28%
  • cazare: 27%
  • Aici apare și 17% zborul spre Vietnam, dar pe care nu l-am inclus în socotelile cu Laos de mai sus
  • Taxe: 11%
  • Cumpărături: 7%
  • Transport: 4 %
  • Donații: 3%
  • Altele: 3%

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța & Cristi

Notă: Tot ce recomandăm în articolele noastre sunt lucruri pe care le-am experimentat, iar unele dintre ele au link-uri afiliate. Dacă rezervați sau cumpărați ceva în urma unui click pe ele, nouă ne revine un comision mic, dar care nu implică niciun cost extra pentru voi. Mulțumim pentru suport!Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.