Patru locuri pe care să nu le ratezi în Vientiane, Laos

Se spune despre Vientiane că este cea mai liniștită capitală, fapt datorat și turismului nu foarte aglomerat. Se mai spune că nu prea sunt multe de văzut acolo și de obicei este folosită ca transfer spre alte locuri.

Noi am stat 5 zile în Vientiane și tot nu am avut timp să vedem toate atracțiile principale din zonă, astfel că îndrăznim să contrazicem informația de mai sus.Nu am alergat dintr-o parte în alta pentru a vizita cât mai multe, pentru că în Laos nu e cazul să te agiți prea mult, așa cum am mai spus într-un articol anterior.

Vientiane chiar este o capitală liniștită unde poți găsi cafenele cu specific francez, restaurante diverse și unde te poți bucura de mersul pe jos.

Iată ce ne-a plăcut nouă cel mai mult de acolo:Cope Visitor Center

Laos este cea mai bombardată țară din lume pe număr de locuitori. În perioada 1964-1973 SUA au executat 580.000 de misiuni de bombardament. Asta înseamnă o încărcătură de bombe la fiecare 8 minute, 24 ore, timp de 9 ani. După finalizarea războiului, în Laos au rămas peste 75 de milioane de bombe care nu au explodat până în prezent.

În zonele rurale au loc frecvent accidente din acest motiv. Copiii merg în pădure și aduc acasă resturi de metal din bombe, unele dintre ele conținând explozibil. Ei cred că aduc ceva de valoare familiei sau ceva ce ar putea utiliza în casă. Atunci când are loc explozia majoritatea rămân fără unul sau mai multe membre. Mulți adulți pot recunoaște metalul și își pot da seama ce este, dar chiar și așa uneori riscă și ajung să facă din ele diferite obiecte pentru casă de la boluri și linguri până la garduri. Adulții calcă pe bombe neexplodate și astfel rămân fără membrele inferioare sau chiar își pierd viața.

Cope Visitor Center este cel mai trist loc pe care l-am vizitat până acum, poate pentru că încă se mai întâmplă, nu e ceva rămas în istorie și pentru că oamenii aceia trebuie să ducă o viață chinuiți. Am văzut acolo de la proteze pentru copii, pentru bebeluși până la proteze pentru adulți.

Asta face Cope Visitor Center, îi ajută pe oameni să funcționeze cât mai bine după accident.

Nu există taxă de intrare, dar sunt încurajate donațiile sau achiziționarea de produse.

Chiar dacă e trist, e real. Nu îl ratați dacă ajungeți în Vientiane.Vientiane
Obiecte create din carcase de bombe.
Vientiane
Statui create din materialul bombelor.
Vientiane
Proteze de diferite mărimi și modele.

Vientiane

Wat Sok Pa Luang

Pentru cei care caută un loc unde să se relaxeze și să fie în contact cu ei, acest templu este locul ideal. În fiecare sâmbătă și duminică au loc meditații alături de călugării budiști. Găsiți aici toate informațiile de care aveți nevoie dacă vreți să participați.

Imagini Vientiane
La templu după meditație.Templul Sisaket

Situat chiar lângă Palatul Prezidențial, templul Sisaket este diferit de celelalte văzute până atunci.

Ceea ce îl face special este faptul că a rămas singurul templu în perioada invaziei thailandezilor.

Este o clădire veche și liniștită cu multă istorie.

Vientiane
Statui de jur împrejurul templului Sisaket.
Clădirea centrală a templului.
Parte din clădirea care înconjoară templul.Buddha Park

Una dintre principalele atracții de lângă Vientiane este Buddha Park. Situat la 25 de kilometri de capitală, Buddha Park este impresionant prin sculpturile care încântă ochiul.

Ne-ar fi plăcut să știm mai multe despre fiecare, să fie o descriere pentru ele, dar chiar și așa este un punct care merită din plin să fie adăugat în itinerariu. Pentru a ajunge acolo mergeți la Morning Market și luați autobuzul 14 pentru doar 6.000 kip, adică aproximativ 60 de cenți.

Vientiane
Cea mai mare statuie a lui Buddha din parc.
Vientiane
Buddha Park.
Vientiane
Statui din parc.
Statui din parc.
Vientiane
Statui reprezentând lumea de dincolo.

Am vizitat și alte atracții, dar acestea ne-au impresionat cel mai mult.
Am fi vrut tare mult să vedem Muzeul Național de Istorie, dar se muta în altă clădire chiar în perioada în care am fost noi și nu era deschis publicului.

Nu am vizitat Patuxai Gate, dar l-am văzut de la distanță și nici Pha That Luang, despre care se spune că este un templu impresionant. Nu le-am ratat pentru că am vrut noi, ci pentru că am tot amânat să mergem și cred că nu ne tenta ideea de a mai vedea încă un templu și o poartă, oricât de spectaculoase ar fi ele. Oricum, nu la peste 30 de grade afară. 🙂

Nouă ne-a plăcut tare mult Vientiane și clar aveți ce să vizitați aici, iar dacă alegeți doar relaxare, orașul are oferte pentru voi și în direcția aceasta.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța & Cristi
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.