Restaurante și cafenele altfel din Luang Prabang, Laos

Pentru noi locul unde suntem cazați și unde mâncăm sunt foarte importante. Nu căutăm să fie scump, dar ne interesează să fie curat și pentru cazări să fie liniște noaptea. De-asta evităm hostelurile, de multe ori, dar am avut și experiențe foarte faine, cum ar fi cea din Luang Prabang unde am stat pentru 5 nopți la Lakangthong 2 Friendly House.

O terasă cu o cafea bună și un restaurant cu o mâncare delicioasă fac întotdeauna diferența mai ales atunci când ești în vacanță.

Noi am încercat câteva în săptămâna petrecută în Luang Prabang și vrem să vă povestim puțin despre cele care ne-au plăcut.

    • Terasa Utopia este locul unde poți să dormi după-amiază pe o saltea direct pe ponton deasupra râului Nam Khan. În fiecare dimineață sunt clase de yoga, de la 7.30 și deși e greu să te trezești devreme în vacanță, credeți-mă, merită. E o zi altfel, o zi în care poți să simți răcoarea dimineții și să vezi cum se ridică ceața de pe râul care e chiar sub ochii tăi.O parte din Utopia, Luang Prabang, Laos
O parte din Utopia, Luang Prabang, Laos
Yoga de dimineață la Utopia, Luang Prabang, Laos
Yoga de dimineață la Utopia, Luang Prabang, Laos
  • Indigo Cafe este o terasă de pe acoperișul unei clădiri, chiar în Piața de Noapte din Luang Prabang. De aici am surprins cele mai frumoase apusuri. Deși este puțin mai scump,  dacă aveți nevoie de un Wi-fi bun și de o cafea pe măsură, Indigo Cafe este ceea ce căutați.
Apusul surprins de la Indigo Cafe.
Apusul surprins de la Indigo Cafe.
    • Tamnak Lao Restaurant este locul unde puteți savura mâncare tradițional laoțiană și unde puteți lua clase de gătit. Servirea este una foarte bună, iar mâncarea pe măsură. De asemenea, este situat chiar la o aruncătură de băț de templele din Luang Prabang și de locul unde cele două râuri, Mekong și Nam Khan, se întâlnesc.  • Silk Road Cafe este o terasă colorată, cu hamace, cafea bună și o încăpere unde puteți admira și cumpăra produse din mătase create manual și aduse acolo din diferite locații din Laos.

  • L’ etranger Books & Tea este o cafenea cu etaj, unde puteți merge să citiți, să beți o cafea sau un ceai bun. În fiecare seară au proiecții gratuite de film la etaj, singura condiție este să consumați ceva. La parter au produse handmade făcute în Luang Prabang, iar la etaj este o expoziție de pictură a unei pictorițe celebre din zonă care a învățat singură să picteze, fără niciun ajutor. Majoritatea tablourilor înfățișează femei în diferite stadii ale vieții sau făcând diferite activități.
Eu la L'estranger Book & Tea.
Eu la L’estranger Book & Tea. Mulțumesc Yam Beaudry pentru fotografie.  • Big Boss House este o bodegă, o tavernă la un colț de stradă care are o poveste foarte frumoasă. Numele este în laoțiană, nu știm cum să îl traducem, dar am numit-o Big Boss House pentru că persoana care servește este un băiat de 11-12 ani. Noi am mers acolo de 4 ori. Mâncarea este delicioasă și foarte ieftină. Băiatul este singurul care știe cât de cât engleză, are o înfățisare și o abordare foarte serioasă. El le spune celor de la bucătărie ce și cum să facă, tot el aduce și nota de plată. Mai are o surioară care privește desene la un televizor adus acolo. Când nu are comenzi se așează lângă ea și privește și el. În timpul săptămânii este la școală. Am surprins și momentul în care a venit de la școală în uniformă. S-a așezat la masă, a mâncat ceva pe fugă și apoi a revenit la postul lui. Mâncarea este delicioasă, oamenii ospitalieri, iar povestea lor numai bună de dat mai departe, motiv pentru care ocupă și un loc special în acest articol. Îi găsiți în intersecția aceasta, lângă Villa Kiengkham.
Așa arată din afară.
Așa arată din afară.El este cel pe care l-am numit Bigg Boss.
El este cel pe care l-am numit Big Boss.Meniul.
Meniul. 10.000 kip e aproximativ 1 euro.
În bucătărie.
În bucătărie.Meniul lui Cristi.
Meniul lui Cristi.
Fetița face curăță masa după plecarea clienților.
Fetița curăță masa după plecarea clienților.Pauza de desene animate.
Pauza de desene animate.Facem schimb de adrese de Facebook.
Facem schimb de adrese de Facebook.
Pauza de desene animate.
Pauza de desene animate.
Cristi le arată pozele cu ei
Cristi le arată pozele cu eiPentru a primi articole despre călătoria noastră vă puteți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța

Notă: Tot ce recomandăm în articolele noastre sunt lucruri pe care le-am experimentat, iar unele dintre ele au link-uri afiliate. Dacă rezervați sau cumpărați ceva în urma unui click pe ele, nouă ne revine un comision mic, dar care nu implică niciun cost extra pentru voi. Mulțumim pentru suport!


3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.