Laos, cea mai bombardată țară din lume

Știați că Laos este cea mai bombardată țară din lume pe număr de locuitori?

În perioada 1964-1973, SUA au executat 580.000 de misiuni de bombardament. Asta înseamnă o încărcătură de bombe la fiecare 8 minute, 24 ore, timp de 9 ani. După finalizarea războiului, în Laos au rămas peste 75 de milioane de bombe care nu au explodat până în prezent.
În zonele rurale au loc frecvent accidente din acest motiv. Copiii merg în pădure și aduc acasă resturi de metal din bombe, unele dintre ele conținând explozibil. Ei cred că aduc ceva de valoare familiei sau ceva ce ar putea utiliza în casă. Atunci când are loc explozia majoritatea rămân fără unul sau mai multe membre. Mulți adulți pot recunoaște metalul și își pot da seama ce este, dar chiar și așa uneori riscă și ajung să facă din ele diferite obiecte pentru casă de la boluri și linguri până la garduri. Adulții calcă pe bombe neexplodate și astfel rămân fără membrele inferioare sau chiar își pierd viața.


Cope Visitor Center este o asociație înființată pentru a susține persoanele din zonele rurale care suferă astfel de accidente. Este cel mai trist loc pe care l-am vizitat până acum, poate pentru că încă se mai întâmplă, nu e ceva rămas în istorie și pentru că oamenii aceia trebuie să ducă o viață chinuiți. Am văzut acolo de la proteze pentru copii, pentru bebeluși până la proteze pentru adulți.

Asta face Cope Visitor Center, îi ajută pe oameni să funcționeze cât mai bine după accident.

Nu există taxă de intrare, dar sunt încurajate donațiile sau achiziționarea de produse.


Chiar dacă e trist, e real. Nu îl ratați dacă ajungeți în Vientiane.

Laos
Proteze
Laos
Obiecte făcute din carcase de bombă
Laos
Părți din proteze.Statui din materialul bombelor.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța & Cristi
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.