Hanoi, o capitală încărcată de istorie
Hanoi este capitala unde claxoanele se aud în continuu, la orice oră din zi și din noapte. Scuterele se plimbă cu 3-4 pasageri pe ele, iar bicicletele se strecoară printre mașini. Oamenii sunt așezați pe marginea drumului să vândă diverse, mirosuri de toate felurile se ridică în aer, iar lângă magazinul Prada se vinde ceapă și usturoi. Nimeni nu are răbdare cu nimeni, totul se întâmplă repede, cu o viteză uluitoare. Este orașul gălăgios care nu doarme, care nu se odihnește, care este într-o continuă forfotă.

Dar Hanoi nu este doar o capitală agitată, ci este și un loc încărcat cu multă istorie. Repere importante sunt colonizarea franceză și războiul cu americanii.

Am stat mai bine de o săptămână în Hanoi și am vizitat majoritatea muzeelor de acolo, dar nu numai.

Închisoarea Hoa Lo

Hoa Lo sau Maison Centrale a fost construită de francezi pentru prizonierii politici. Mai era tradusă ca și Gaura Infernului din cauza tratamentului dur și a torturilor aplicate celor închiși. Mai târziu a fost folosită de vietnamezi pentru prizonierii americani.  În 1990 a fost demolată, din ea rămânând doar o parte care astăzi reprezintă muzeul.
Muzeul Broaștei Țestoase

Turtle Museum sau Muzeul Broaștei Țestoase este situat pe lacul Hoan Kiem.

Pentru vietnamezi broasca țestoasă reprezintă înțelepciune și longevitate, iar în spatele muzeului se ascunde o legendă despre influența broaștei țestoase în Vietnam. Măcar de curiozitate merită o vizită.

Muzeul Național de Istorie

Muzeul național de istorie poate fi vizitat în două clădiri separate, situate la o străduță distanță una de cealaltă. În prima dintre ele veți putea cunoaște Vietnamul până în 1945, iar în cea de-a doua, până după războiul din 1975.

Muzeul Militar din Hanoi

Am ajuns aici obosiți, dar chiar și așa e greu să nu fii uimit de acest muzeu. Uimit de ceea ce se află acolo și despre cum perioadele de război pot lăsa amprente uriașe în istoria și poporul unei țări.

Templul de Literatură

Templul de literatură a fost inaugurat în 1070, fiind și prima universitate din Vietnam. În prezent, nu se mai țin cursuri acolo, studenții vin la absolvire pentru poze într-un loc simbolic pentru ei.  Clădirea a fost distrusă în perioada războiului cu SUA și a fost reconstruită în anul 2000, reprezentând acum un templu al lui Confucius în Hanoi, încărcat de istorie și simboluri.

 

Absolvirea la templul Literaturii.

Muzeul de arte din Hanoi

Dacă vrei să vezi și altceva decât muzee despre război și perioade de conflict, atunci muzeul de arte este ceea ce cauți. Numai să nu crezi că aici nu există o amprentă a perioadelor grele din istoria acestei țări. Însă arta e artă și e frumoasă prin simplul ei act creator.
Catedrala Sfântului Iosif

Această catedrală este cea mai mare din Vietnam, unde 8% din populație, 7.200.000 reprezintă populația creștină. Când am vizitat-o noi o parte din ea era în construcție, deci nu am reușit să vedem foarte multe.

Old Quarter / Centrul vechi

Old Quarter sau Centrul vechi este locul unde cea mai mare agitație are loc, dar nu puteți pleca din Hanoi fără să treceți pe acolo. Restaurante, cafenele, măcelării, legume, fructe, mâncare gătită în stradă, frizerii pe trotuar, spectacole, multe scutere, multe mirosuri și multă nebunie. Deși este posibil să vă speriați în primă fază, acordați-i o șansă. Nu e ceva ce vedeți în fiecare zi.

Pe lângă cele de mai sus, pe străzile din Hanoi veți găsi multe galerii de pictură și de fotografie, majoritatea cu intrare gratuită, care sunt o încântare de-a dreptul. E greu să pleci de acolo fără nimic.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.