Siem Reap a urcat în topul orașelor noastre preferate
Am ajuns în Siem Reap, Cambodgia, cu gândul să stăm aici maximum 4 zile.
Până acum am prelungit șederea de patru ori. Avem aproape două săptămâni de când am venit. E locul în care am stat cel mai mult de când am plecat. Azi ne propusesem să facem check out-ul și să luăm un autobuz spre capitală, dar ne-am dat seama că nu a venit momentul. Am mai prelungit cu două zile.


Nu o să spunem că nu știm ce ne ține aici pentru că avantajele sunt oarecum evidente pentru noi. Ne place pentru că deși e aglomerat, nu e agitat, are multe locuri faine și contrar a ceea ce se spune, dincolo de Angkor Wat sunt o mulțime de lucruri de făcut aici. Încă nu am reușit să ajungem peste tot pe unde ne-am propus. Adevărul e că în ultimele zile nu am vizitat nimic, dar mai e vreme. Probabil mai stăm în zonă. Oamenii sunt ospitalieri și prietenoși. 

Bicicleta, mijlocul nostru preferat de transport din Siem Reap.

Am intrat într-o rutină faină. Avem cafenelele noastre preferate, restaurantele unde mâncăm, deja oamenii ne știu, ne salută. Chiar ne întâlnim cu aceeași turiști prin restaurante și povestim despre una, despre alta. Vremea e frumoasă, e cald, ceea ce ne face să ne simțim departe, departe de sărbătorile de iarnă, tocmai pentru că iarna noastră e diferită de iarna lor. E ciudat să îi vedem pe localnici cu paltoane, eșarfe, copiii purtând căciuli și mănuși la 27 de grade. Când îi văd așa înfofoliți îmi amintesc de un episod de la Bled, din Slovenia, când afară erau 10 grade, ploua și doi britanici făceau baie în lac. Nu simțim că vine Crăciunul și e ciudat sentimentul de a asculta colinde și de a vedea brazi împodobiți în plină vară.


La plimbare.

Cred că avem nevoie de puțină statornicie după atâta umblat și vizitat. Am găsit locul perfect pentru asta, cu obiective turistice în apropiere, cazări la prețuri super bune și energie faină.
Probabil Crăciunul ne prinde pe aici, poate chiar și Anul Nou? Nu știm, dar ar fi o premieră să ne expire viza și noi să fi vizitat un singur oraș, ceea ce nu ne-ar deranja deloc.

Așa de tare ne-ar deranja să mai stăm pe aici. :)))

Acesta e primul articol despre Siem Reap, dar cu siguranță, nu ultimul. Avem multe să vă povestim despre acest orășel.Voi aveți un oraș în care ați stat mai mult decât aveați plănuit?

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.