Booking.com pe înțelesul tuturor




De când am început să călătorim, am învățat multe despre cum să găsim prețuri bune la cazări și mai ales despre cum să alegem cazările care ni se potrivesc. 

În medie, schimbăm o cazare la trei-patru nopți, ceea ce ne-a învățat multe despre lucrurile la care să fim atenți. 
Sunt multe site-uri de pe care puteți face rezervări, dar astăzi o să vorbim despre cel mai mare și cunoscut dintre ele, Booking.com. Fiind atât de cunoscut, de multe ori tindem să luăm implicit anumite aspecte legate de rezervare și să omitem ceea ce ne poate interesa. 
Astăzi o să vă arăt pe pași cum facem noi atunci când rezervăm ceva pe acest site și cum reușim să găsim în majoritatea cazurilor cazări care să fie pe placul nostru. 



Deși poate părea banal și gândul este că toată lumea știe să folosească Booking, aceasta ca și alte generalizări, nu se potrivește.

Multe persoane se tem să facă o rezervare pe Booking, pentru că poate nu se înregistrează, că poate cineva le ia banii, că etc. Booking este un sistem care funcționează foarte bine, dar care are și multe perle ascunse, să le spunem. Are multe beneficii pe care dacă știi cum să le folosești, vei găsi cazări la prețuri avantajoase și mai ales, cazări de care să te bucuri.

În primul rând, dacă nu ai un cont pe Booking.com, fă-ți unul printr-un click pe butonul de mai jos și primeși reducere de 15$ la prima rezervare:
Vreau reducerea

Câteva idei care să te ajute:

  • Noi facem de obicei o rezervare pentru trei nopți și în funcție de cum ne place prelungim sau nu șederea.
  • Unele hoteluri oferă o reducere dacă stai o zi, altele dacă stai mai multe zile. Așadar, selectează datele diferit și vezi cum este mai avantajos pentru tine. Asta se potrivește dacă ești flexibil și mai ales dacă ești călător pe o perioadă mai lungă.
  • Dacă ai peste 10 rezervări pe același cont, primești cont genius. Asta înseamnă că ai reduceri de 10% pentru majoritatea hotelurilor. Așadar, dacă sunteți un cuplu, rezervați de pe același cont. Dacă faceți o dată de la unul și a doua oară de pe alt cont, atunci pierdeți puncte.
  • Recomand să iei o cameră mai ieftină la un hotel mai scump decât o cameră de lux la un hotel mai ieftin. Se simte mult diferența în abordare și la calitatea serviciilor.
  • Îți mai recomand să nu iei cazări care au sub 8 scor general. Neapărat vezi câte review-uri/recomandări au. Dacă au scor 8.7, dar au 15 recomandări, probabil vei prefera să iei una cu 8.2 care a fost recomadată de 435 de persoane.



Acum să trecem la treabă și să le luăm pe rând.

Să spunem că noi vrem să stăm o noapte în Phnom Phen.

După ce am selectat datele, îmi apar imediat variantele disponibile.

Dacă vrei să treci pe limba română mergi aici și selectează:

Primul lucru pe care îl fac dacă vreau doar camere private, selectez aici Arată-mi numai camere private.

Apoi merg la următorul pas, acela de a alege care sunt criteriile care ma interesează. Aici fiecare știe ce are nevoie, citiți cu atenție și alegeți.

De aici poți alege care este ordinea în care vrei să îți fie afișate rezultatele. Altfel, Booking afișează din start care sunt favoritele lui.

Am ales prima variantă de hotel și aici începe partea care contează cel mai mult. Să le luăm pe rând.

Primele informații despre acest hotel: câte stele are, îmi oferă reducerea de 10% genius, îmi spune care e adresa, îmi spune că e locat în centru și îmi arată distanța față de aeroport. Următorul pas este să deschid harta și să văd unde este localizat mai exact. 

Acum pot să văd și prețul altor hoteluri din zonă și chiar dacă poate nu știu unde este centrul, văd că acolo sunt majoritatea hotelurilor și îmi pot da seama că da, probabil acolo este.

Dacă merg exact acolo unde îmi apare scorul, fără să dau click voi primi următoarele informați despre principalele facilități, mai exact despre ce note le-au dat ceilalți clienți:

Dau click și merg mai departe la review-uri. Booking îți arată review-urile recomandate, adică pe cele mai bune pentru ca tu să faci rezervarea. Cele mai relevante, zicem noi, sunt cele mai noi, pentru că dacă în trecut nu se închidea bine un geam, să zicem, poate că au rezolvat problema. Mă interesează să știu ce au spus cei care au fost recent acolo, așa că din lista de mai jos voi alege newer to older.

După ce am citit recomandările, să spunem că m-am convins că e o variantă bună.

Tendința este să aruncăm o privire pe fotografiile de aici:

Dar camera ta poate nici nu este printre cele de acolo. Evident, orice hotel selectează cele mai faine camere pentru primele impresii.

Ceea ce trebuie să faci este să mergi mai jos și să arunci o privire pe fotografiile de aici:

Dai click unde scrie cameră dublă deluxe și vei avea fotografiile camerei tale, precum si facilitățile camerei:

Dacă mergi și mai jos vei găsi câteva informații despre ceea ce se află în jurul hotelului tău sau care este distanța de la hotel până la majoritatea atracțiilor turistice.

Dacă mergi și mai jos, vei găsi informații despre facilități, mai în detaliu:

Selectează câte camere vrei să rezervi și dă click pe rezervă. Urmează pașii și gata, camera e a ta.

Concluzii:

  • Pe Booking poți face o rezervare, iar dacă ulterior găsești o ofertă mai bună pentru datele selectate la același hotel, poți anula rezervarea inițială și poți face alta pentru a beneficia de reducere.
  • Dacă prețul este scris cu roșu și nu cu verde, asta înseamnă că este o reducere semnificativă.  
  • Întotdeauna citește recomandările cele mai recente.
  • Deschide harta pentru a vedea unde se află.
  • Verifică fotografiile camerelor pe care dorești să le rezervi și nu pe cele care sunt afișate de Booking la începutul paginii.
  • Verifică dacă există o diferență de preț pe noapte dacă rezervi pe o singură noapte sau pe mai multe.
  • Citește politica de anulare înainte de a rezerva.
  • Rezervă de pe un singur cont pentru a beneficia ulterior de reduceri.

Pentru a direcționa un comision către noi fără ca voi să plătiți mai mult, atunci când faceți rezervări vă rugăm să accesați acest link: Booking.

Sper că a fost un articol util atât pentru cei care folosiți frecvent Booking, cât și pentru cei care sunteți la început.
Voi ce altceva ați mai adăuga sau mai știți despre Booking?
Ce v-ar interesa să mai aflați legat de partea de călătorie, dincolo de atracțiile turistice?

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.



Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.