Cât de scump este Singapore

Când ne gândeam la Singapore, ne venea în minte un loc luxos cu prețuri mari.

Asta citisem și călătorii pe care i-am întâlnit ne spuneau aceleași lucruri. Nu vreau să spun că Singapore nu este așa, dar nu e chiar așa. Prețurile sunt mai mari comparativ cu sud-estul Asiei, dar nu sunt mai mari comparativ cu multe țări din Europa. În plus, aici ai și multe variante de locuri unde poți mânca mai puțin scump, ceea ce cu greu se găsește prin unele țări europene.


Dar să mergem pe exemple concrete din care fiecare poate să își formeze propriile păreri.

Cazarea

Cazarea în Singapore este mai scumpă decât în alte locuri din sud-estul Asiei. Recomandarea noastră este să vă rezervați din timp hotelul. Noi am făcut asta pe ultima sută de metri și am rămas cu două variante: să luăm un hotel mai ieftin, dar cu recomandări nu foarte bune și departe de centru sau să stăm lângă centru, fix în Chinatown la un hostel cu recomandări foarte bune. Am ales varianta a doua pentru 15 euro/noapte/persoană. A fost foarte ok, noi am stat aici, pentru cei direct interesați.

Sursă foto: Unsplash

Mâncarea

La mâncare aveți foarte multe variante, de la hawker centers până la cele mai de lux resturante. Noi am mâncat mult la hawker centers care sunt un fel de cantine și pe care le găsiți la aproape toate centrele comerciale și la subsolul/parterul unor clădiri de birouri. Cu 7 $S (1S$ = aprox. 3 lei) am mâncat amândoi. Tot pe aceeași sumă am mâncat și la restaurantul Hawker Chan, cel cu o stea Michelin despre care am scris aici.

Prețurile din magazine nu mi s-au părut prea mari la alimente, adică e similar cu ce am văzut prin Europa. Pentru apă plătit între 1-2.5 S$ pentru 0,5 litri. Tot aici am scris și de ce.

Sursă foto: UnsplashTransportul

Transportul este foarte bine pus la punct și ușor de accesat. Pe o călătorie cu metroul noi am plătit pe un bilet între 1.5-2 S$, în funcție de distanța parcursă. Am mers foarte mult pe jos pentru că sunt multe obiective turistice apropiate între ele și atunci preferam să mergem 1-2 kilometri pe jos. De luat la voi: pălărie de soare, umbrelă, apă și de purtat încălțăminte comodă.

Am folosit o singură dată Uber. Pentru 4 kilometri am plătit 9 $S.

Pentru aeroport am luat metroul care ne-a lăsat direct la terminal.

Sursă foto: Unsplash

Atracțiile turistice

Sunt foarte multe atracții turistice pe care le puteți vedea gratuit în Singapore. Din cele pe care noi ne-am dorit să le vedem în cele trei zile, majoritatea au fost așa. Oricum, prețul biletelor nu este foarte mare, cel mai mult noi am plătit 15 $S pentru intrarea la muzeu. Repet, din ce am ales noi să vedem. Urmează un articol și despre atracțiile turistice.

Sursă foto: Unsplash
Noi am cheltuit 35 euro/persoană/zi în Singapore. Pe site-urile care estimează media cheltuielilor pentru o persoană în diferite locuri scria că o persoană în Singapore cheltuie în medie 94 euro/zi.

Ne-am asumat că o să cheltuim mai mult, nu ne-am propus un buget pe zi, dar am fost surprinși când am văzut raportul finanțelor.

Noi am mers și în locuri mai scumpe și ne-am păstrat obiceiul de a ne bea cafeaua într-un loc fain. Micul dejun de la hostel nu ne-a plăcut, așa că din a doua zi nu am mai mers acolo, deci și pe acela l-am plătit.

Singapore e un loc de văzut și de învățat din ce e acolo.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Traian spune:

    Sunteți foarte drăguți, generoși și foarte realiști, fără emfază și aroganță. Se învață multe din experiențele voastre și faceți educație – nu doar turistică! – prin felul vostru de a fi, prin istoria, cultura și civilizația întâlnite în turism. Nu suntem buricul pământului, nici țara și nici noi, locuitorii ei… Mulțumesc pentru că mă incitați să călătoresc și să gândesc!

    1. Ancuta spune:

      Ce mesaj frumos! Mulțumim tare mult, Traian! Ne bucurăm că rezonezi cu ceea ce scriem și sperăm ca această frumoasă experiență de viață, călătoria, să o aibă cât mai mulți români. Toate cele bune și călătorii frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.