Ce am vizitat în prima noastră călătorie în Bali

on

Bali este un loc deosebit nu doar prin energia și liniștea pe care o oferă celor care ajung aici, ci și prin multele activități care se pot face în acest loc.

Acum 2 ani am ajuns pentru prima oară aici cu un grup, în concediu. A fost cea mai frumoasă vacanță pe care am avut-o, prin prisma experiențelor și trăirilor pe care le-am avut.

Am vizitat atunci foarte multe locuri din Bali și deși nu realizam noi foarte bine pe unde mergem și doar ne bucuram de o super vacanță, îmi dau seama acum că am străbătut cam toate punctele cardinale ale acestei insule.

Vrem să revedem o parte dintre ele, dar până atunci haideți să facem un scurt tur al unei vacanțe de vis.
Pura Besakih

Pura Besakih este unul din cele mai mari complexe de temple hinduse situat în Estul insulei Bali, fiind considerat The Mother Temple of Bali.  Se consideră că este construit pe pământ sacru din cele mai vechi timpuri. În cultura hindusă, semnificația templelor este strâns legată de locul unde au fost construite, întrucât se crede că spiritele și zeii locuiesc încă acolo.

Pentru noi a fost primul templu pe care l-am văzut în Bali și a fost o experiență impresionantă să urcăm acele multe scări, să surprindem ceremonii în interiorul templelor și să admirăm acea structură impresionantă.

Muntele Batur

Fotografia de mai jos este făcută din restaurantul în care am luat prânzul. E o priveliște care taie răsuflarea. Acest munte vulcanic a erupt cu ani în urmă și din păcate, așa au dispărut așezările care se aflau la poaelele lui. Acum se organizează drumeții aici sau poate fi admirat de la distanță.

Plantațiile de cafea

Cafeaua, plăcerea noastră de zi cu zi. 🙂

În Bali sunt foarte multe plantații de cafea și e locul unde puteți vedea care este procesul prin care cafeaua trece pentru a ajunge în ceașca noastră. Aici am gustat pentru prima oară cafeaua kopi luwak, cea care trece prin procesul digestiv al animăluțului cu același nume, care se aseamănă mult cu o pisică. Am văzut și cum arată și am înțeles procesul. Când am auzit prima oară de această cafea premium, prima reacție a fost bleax, cum să bei așa ceva? Însă fiind acolo și văzând exact cum se întâmplă lucrurile nu mai ai nici pe departe aceeași reacție. La noi, această cafea este foarte scumpă și bineînțeles că se vinde și cafea normală care are scris kopi luwak pe etichetă. În Bali, am plătit echivalentul a 7 lei pe o ceașcă direct din plantație. Noi nu am simțit mari diferențe la gust față de cea normală, dar nici nu eram atunci mari consumatori de cafea. Poate ne reîntoarcem acum să vedem dacă s-a schimbat ceva.

Noi am fost la Manik Abian Bali Agriculture.

Monkey Forest

Monley forest este situată foarte aproape de centrul Ubudului. Este un loc al maimuțelor, unde ele se plimbă libere, ies pe stradă și își fac de cap, la propriu. Este considerată o atracție periculoasă de către unii turiști și nu toți se încumetă. Motivul este simplu, ele sunt pe teritoriul lor și sunt cu ochii pe furat și atacat. Și chiar nu e deloc plăcut să fii furat de una dintre ele. Eu am fost. La câțiva metri de noi era o familie de maimuțe. Femela alăpta puiul, iar masculul se uita la ei. Eu am vrut să scot telefonul din geantă, am deschis-o și în câteva secunde aveam o maimuță pe braț, căutându-mi în poșetă. Ghidul ne spusese că dacă se întâmplă asta să nu le bruscăm pentru că ne atacă și trebuie să mergem la spital pentru vaccin. Așa că am lăsat-o. Din fericire a luat un pachet de șervețele care era chiar lângă portofel și a fugit cu el în copac. Un paznic a văzut, a tras cu praștia după ea, iar maimuța, după ce a inspectat bine ce furase, l-a aruncat jos. Nu o consider o activitatea periculoasă, trebuie doar respectat teritoriul lor.Dansuri tradițional balineze

În Ubud au loc în fiecare seară dansuri tradiționale, lângă Ubud Market. Se împart pliante zilnic, nu aveți cum să ratați. Când am fost noi aici, acum 2 ani, s-a organizat la resortul unde eram cazați. A fost o seară frumoasă și cu ceva nou. Văzusem pentru prima oară acest tip de dansuri.

Ubud Royal Palace

Royal Palace este o clădire istorică, fiind fosta rezidență oficială a familiei regale din Ubud.

La Royal Palace, acum 2 ani.

Tirta EmPul

Apa care curge din interiorul templului este considerată a fi sacră pentru cultura hindusă. Foarte mulți oameni vin aici să facă baie în scop de purificare.

Tegalalang Rice Teracce

Această terasă de orez este una dintre cele mai cunoscute atracții din Bali, locul unde au fost surprinse multe dintre fotografiile pe care le vedem pe Internet pentru promovarea zonei.

Noi, acum 2 ani.

Templul Uluwatu

Acest templu a fost cel mai impresionant pentru mine. Valurile care se sparg în stânci, poziționarea lui, peisajul, toate îți tăiau respirația. Sper să ajungem să îl revedem și de data aceasta. E pe lista celor cu repeat.

Kecak Dance

Kecak dance sau dansul focului este un dans realizat de mai mulți bărbați, dar căruia în ultimii ani i s-au alăturat și femei. Este un spectacol de foc, fum, strigăte și artă.

Rafting

Primul meu rafting a fost în Bali și mi-a plăcut la nebunie. 🙂 Apa nu a fost atât de agitată încât să îmi fie teamp, dar nici atât de liniștită încât să mă plictisesc. E o activitate super distractivă, cu câteva cascade și cu simțit o parte din natura din Bali.

Rafting cu grupul de acum 2 ani.

Acesta a fost primul nostru episod în Bali. Tot atunci am petrecut și câteva zile la Oceanul Indian, dar nimic nu a reușit să ne impacteze atât de tare cum a făcut-o Ubud și atracțiile pe care le-am prezentat mai sus.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.