Articol pentru doamne și domnișoare. Cele mai scumpe servicii și produse din Asia de SE

În Asia de SE prețurile sunt mici spre foarte mici. De aceea este primul continent vizat de majoritatea călătorilor. Este un bun început pentru orice călător care vrea să cunoască o parte din această lume pe un buget redus.

Dar ca în orice alt loc din această lume, unele lucruri sunt mai scumpe decât la noi acasă. M-am tot gândit dacă să scriu acest articol sau nu de teamă să nu par superficială. M-am hotărât totuși să îl aștern aici pentru că este parte din călătoria noastră, mai ales din călătoria mea și o să înțelegeți imediat de ce este acest articol pentru cititoare, în special.
Epilatorul, bată-l vina!

Exceptând Bangkok, în toate capitalele și orașele mari mi-am căutat un epilator care să nu aibă nevoie de încărcător, din acela pe baterii pentru călătorie. Ei bine, nu doar că am găsit foarte puține, dar ce am găsit aveau un preț exagerat de mare. Am găsit unul așa cum aveam eu acum 10 ani, care probabil acum e undeva pe la 80-90 lei la noi. Aici era 380 lei. Oricum, concluzia la care am ajuns este că aceste femei nu se epilează. Adică văd asta. 🙂 E ceva absolut normal pentru ele, face parte din ceea ce este corpul lor și nu au nicio jenă legat de asta. Zilele trecute am văzut o femeie fără sutien în fața casei și o alta cu sutien, se schimba la ea pe terasă, terasă care era fix în fața unei cafenele care era plină. Cei care sunt împotriva alăptatului în public, să stea mai departe de partea aceasta a lumii, pentru că aici alăptatul e văzut ca ceva absolut normal, așa cum e el, de fapt. Vorbeam de epilator, nu? Ați înțeles ideea. 🙂

Recunosc, am greșit că m-am vopsit.

După aproape 2 ani de păr natural m-a prins aici febra vopsitului, în Hanoi mai exact. Acum părul a crescut, cere să fie vopsit din nou. Nu știu cum o fi în restul Asiei, dar în Bali e o problemă cu asta pentru mine. De ce? Deoarece costă 60 de dolari să îmi vopsesc doar rădăcinile și 100 de dolari pentru tot părul, care ați văzut și voi că e lung până la urechi. În supermarket există un singur tip de vopsea, care costă 6 lei, deci probabil dacă o iau pe aia rămân fără păr, iar la farmacie au L’Oreal, dar au numai două culori: brunet și roșcat. Deci da, puteam să aștept până la venirea în țară și să mă vopsesc acolo.

Lenjeria de corp, o nestemată.

Acum ceva timp, cred că prin Cambodgia am observat că ne vin hainele de la spălătorii fără lenjeria de corp și evident, am observat asta când mai aveam câteva perechi de căciulă, mă înțelegeți. Am rezolvat parțial problema în Malaezia, dar se pare că în Bali nu prea se găsește așa ceva. Am văzut într-un singur loc, mai scumpă decât o noapte de cazare și nu, nu era de firmă. Doar era. Am căutat la piață, știți cum se zice: Go with the locals. Nu am văzut niciunde. Deci poate că sunt eu mai old school, dar aici moda e alta.

În rest, masajul, pachetele la spa, manichiura și cam tot ce ține de îngrijire personală (în afară de epilat) le veți găsi la prețuri mult mai mici decât la noi în țară. 

Cam acesta este articolul meu despre a fi femeie călătoare într-o țară unde se pune accent în primul rând pe naturalețe, așa cum a venit ea de la mama natură. 🙂 

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.