Taksu Spa & Restaurant, un răsfăț în mijlocul naturii în Ubud, Bali

În Ubud se pune mult accent pe mâncarea sănătoasă și pe relaxare.

Zilele trecute am decis să mergem la un spa împreună și să ne răsfățăm puțin.

Acum 2 ani când am venit aici în concediu, la resortul unde eram am făcut masaj într-o cameră care nu avea un perete, adică era în mijlocul naturii. A fost minunat de relaxant și așa am vrut să fie și de data aceasta.

Am ales să mergem la un spa situat într-o zonă verde, chiar în mijlocul Ubudului.  Taksu Spa & Restaurant se numește acest loc. E mai mult decât un spa, aveam să aflăm. Au și alte servicii, iar motivul pentru care am ales să scriem despre ei este tocmai pentru diversitatea pe care o oferă, serviciile de calitate și mai ales pentru filosofia lor, despre care o să vă povestesc puțin mai târziu.

Să revenim la cel mai relaxant moment din ultimele luni. Am ajuns acolo și ne-a întâmpinat personalul prietenos, ne-au oferit să alegem aroma pe care vrem să o aibă uleiul pe care îl folosesc pentru masaj, apoi ne-au dat să completăm un scurt formular. Asta chiar a fost ceva nou, nu am mai primit așa ceva până acum. În formular poți bifa sau scrie problemele pe care le ai, apoi poți să specifici pe o schiță a corpului uman locurile unde vrei să insiste cu masajul și alegi cât de ferm să fie.

Am plecat de la recepție într-un loc de-a dreptul feeric. Vă amintiți cum erau copacii în Avatar? Ei bine, cam așa arăta. Am coborât multe scări și am ajuns în mijlocul naturii, în jungla cu liane și copaci înalți. Cele care s-au ocupat de noi ne-au întâmpinat și am mers într-o cameră cu un singur perete și cu un duș în mijlocul naturii, unde urma să ne bucurăm de tratamente. Ne-am simțit foarte bine amândoi, totul a fost făcut cu grijă, cu delicatețe și fermitate în același timp. Tot ce auzeam era muzica relaxantă și sunetul naturii.

După masaj, eu am ales un scrub cu ciocolată și Cristi a mers la saună. Nu înțeleg de ce nu a vrut un asemenea tratament dulce. 🙂

Eu nu am treabă cu dulciurile, dar de la mirosul acela de pe corpul meu pe toată durata tratamentului m-am gândit numai la cum o să mănânc eu o tabletă imensă de ciocolată după ce plec de acolo. Din fericire, după ce primești acel tratament, am simțit nevoia de a mânca ceva sănătos și fresh, deci a plecat ideea de ciocolată. După acest răsfăț am mers la acel duș de care speram să mă pot bucura în mijlocul naturii. Apa fierbinte și aerul fresh care adia afară au fost o combinație minunată.

Cristi spune că sauna a fost extraordinară, că a băut multă apă acolo și că s-a simțit revigorat. După o oră încă mai transpira. După spa am avut mai multe opțiuni de sucuri naturale recomandate. Am rămas să mâncăm la restaurant. Am ales o mâncare ușoară și un delicios smoothie de mango. E preferatul meu din tot ce am băut până acum aici și spun asta pentru că am o mică obsesie pentru mango, așa că pe unde găsesc, îl încerc. Vă las cu câteva imagini care spun mai multe.

Bali Mango.
Cristi și Bali mango. 🙂
Crunchy Pumpkin Salad – Raw vegan.
Enchiladas- Raw vegan.
Raspberry Chocolate Truffle – Raw vegan.
Cacao Torte – Raw Vegan.

Am spus la începutul articolului că îmi place foarte mult filosofia de la Taksu Spa & Restaurant. De exemplu, aleg să își prăjească boabele de cafea. Am văzut prima oară o mașinărie de acest fel, iar mirosul te face să vrei o cafea, indiferent de oră. Au și un magazin pe următoarea stradă unde vând cafea prăjită și ambalată de ei. L-am văzut și noi zilele trecute.

În jurul restaurantului, ei au ales să facă ceva cu acel spațiu și anume să planteze legume și verdeață pe care să le folosească în bucătărie. Cât de fain, simplu și sănătos! În plus, au și o grădină cu plante medicinale.

Dincolo de acestea, paiele pe care le folosesc pentru băuturi sunt făcute din hârtie, iar uleiul pe care îl folosesc în bucătărie îl donează unei școli care face bio combustibil din el. În schimbul uleiul, ei primesc săpun bio de la acea școală pe care îl folosesc în restaurant.

Așa arată săpunul bio.

La final, după ce am mâncat acele preparate delicioase am vrut să facem o poză și cu bucătarul șef, care ne-a explicat câte ceva de prin bucătărie. Am aflat astfel, că își prepară singuri pastele pe care le folosesc. El ne-a rugat să îl facem mai alb în poză, dar nouă ne plac oamenii așa cum sunt ei, deci lăsăm această poză neprelucrată. 🙂

Aceasta a fost ziua noastră la Taksu Spa & Restaurant. Am dormit extraordinar de bine, pielea noastră e mărturia tratamentului de calitate și tot ce putem spune este că ne vom întoarce cât de curând acolo. Smoothie-ul de mango mă așteaptă, simt eu. 🙂

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.