De ce și ce să vizitezi în Melaka, Malaezia

on

V-am mai povestit despre faptul că ne plac orășelele, mici, cu istorie, cu străduțe înguste, cu oameni prietenoși și cu locuri faine unde să poți savura în liniște o cafea.

Un astfel de loc este și Melaka din Malaezia, un orășel în care se regăsesc influențele celor care au invadat cândva regiunea.Despre Melaka ni s-a spus că într-o zi putem vizita cam tot de pe acolo, însă noi am decis să stăm mai mult și pur și simplu să simțim energia locului. Iată ce am făcut și ce ne-a plăcut.

Cafeneaua de lângă hotelul nostru

Începem descrierea cu cel mai aproape loc de hotelul nostru, o cafenea cu o atmosferă intimă, cu un cappuccino bun și cu o mâncare delicioasă. În fiecare zi am mâncat aici și am lucrat câte puțin. Personalul este foarte prietenos și atent cu clienții. Cafeneaua noastră preferată din Melaka se numește The Old Mark și ceea ce ne-a plăcut foarte mult aici arată cam așa:

Cârnăciorii și șunca sunt din pui, iar acesta este micul dejun preferat al lui Cristi. 🙂
Cappuccino. 🙂
Pastele mele cu piept de pui.
Biroul meu preferat.

O lubeniță întreagă pentru fiecare

Acest trend l-am văzut doar în Melaka. Pur și simplu îți alegi o lubeniță, ei o taie, fac un suc natural cu ajutorul unui blender și ți-o dau la „pachet”. Peste tot vedeam oameni cu o lubeniță în mână, așa că am încercat și noi. Ce ar fi putut să fie greșit în treaba asta sănătoasă?

Una din pozele noastre preferate. Am ieșit așa amuzați pentru că râdeam de cele făcute înaintea ei. 🙂Muzeul Național de Istorie

De când am plecat spre Asia am devenit la modul cel mai serios consumatori de muzee. Ne dorim să înțelegem cât mai bine țara în care ne aflăm, iar muzeul este locul ideal pentru a începe să cunoaștem locul în care ne aflăm. Cel din Melaka are multe scene de istorie expuse în mărime naturală, ceea ce face totul mult mai interesant.

Era portugheză.
Era olandeză.
Era britanică.
Era japoneză.

Da, s-au aflat foarte mulți ani sub diferite ocupații, motiv pentru care acest loc este astăzi foarte divers, de la modul vestimentar până la alegerile culinare. Se spune că Melaka este unul din locurile cu cea mai diversă mâncare din Malaezia, pentru că oriunde îți îndrepți privirea vei găsi ceva de mâncare cu un anumit specific.

Plimbările fără o destinație anume

Se spune că dacă nu știi încotro mergi, nu vei ajunge niciunde. Ei bine, nu se potrivește penteu Melaka. Aici pur și simplu pleci la plimbare și o să găsești pe stradă multe locuri faine, colorate, diferite, care să te facă să scoți apartul și să le surprinzi într-o fotografie.

Bineînțeles, vei găsi și multe din atracțiile recomandate pentru Melaka, așa cum este Piața Roșie, care reflectă foarte bine istoria acestui loc, influențele din perioada administrației olandeze, colonizării britanice și așezărilor chinezești. Este un loc colorat, plin de viață, ca un carnaval care se desfășoară la orice oră din zi.

Restaurantul Geographer

L-am găsit și în Kuala Lumpur, lângă Piața Centrală. I-am călcat pragul de două ori. Diferă foarte mult cele două, dar ambele au mâncare delicioasă și personal prietenos. Dumincă spre amiază au un concert live foarte fain susținut de această tânără:

Plimbările de pe malul râului

Una dintre activitățile mele preferate este să mă plimb pe malul unui rău și să admir apa, copacii, clădirile, oamenii, îndrăgostiții de pe bănci, câinii care aleargă fericiți. Cam așa arată râul cu același nume din Melaka.

Faimoasa stradă Jonker

Am citit despre ea cu mult înainte de a ajunge aici, de-asta i-am spus faimoasa. Dacă vii în Melaka, vei ajunge inevitabil aici, întrucât locul e plin de restaurante, cafenele, atracții, iar la final de zi se organizează piața de noapte, unde poți găsi cam tot ce ai putea avea nevoie, de la mâncare până la suveniruri.

Pentru iubitorii de dulciuri, Melaka e locul ideal.
Pregătiri pentru piața de noapte.

Bisericile din Melaka

Multe invazii și influențe, multe religii. Care e religia de aici? Toate.

Moscheea Kampung Kling.
Biserica creștină.
Biserica Sfântului Petru.

Plimbările cu aceste invenții colorate

Cu muzica dată la maximum, aceste invenții le-am văzut doar în Melaka și par să fie o senzație pentru turiști.

Sursă foto: Wikipedia.

Evident, mai sunt multe alte atracții în Melaka, genul de atracții potrivite pentru o plimbare de duminică. Noi atât am vizitat, ne-a plăcut, ne-am mai întoarce și probabil o vom face.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.