Grădinița din parcarea subterană

Zilele trecute ne-am mutat în centrul Ubudului, pe o străduță micuță, puțin mai retrasă. Am zis că e mai bine așa, ca să avem liniște. Dar ne-am înșelat. Dimineață ne-am trezit în cântece de copii și țipete vesele. Ne-am gândit că sigur e ceva grădiniță pe lângă. Când am ieșit din curtea cazarii, am văzut în fața doar o parcare subterană. Ne-am oprit să scotocim ceva prin rucsac, privesc spre parcare și un cap mic răsare de deasupra unei mașini. Mă uit mai bine și văd ceva pereți colorați. Mă obișnuisem așa tare cu gălăgia că nici nu am realizat că vine din direcția aceea. Îi fac cu mâna copilului, îmi face și el înapoi, după care dispare… în jos. El stătea de fapt pe un topogan, de aceea apărea mare pe deasupra mașinii.


De dimineață mesele erau înconjurate de zeci de copii.

Am tras cu ochiul și da, era o grădiniță plină de voci vesele. Ne-am întors după prânz și nu mai erau acolo. Ne-am oprit să facem câteva poze și ne-am întâlnit cu un localnic care își spăla mașina în parcare. Ne-a povestit că e un preschool, adică o grupă pregătitoare, nu pentru școală, ci pentru grădiniță, un fel de creșă. Acolo vin copiii să învețe cântecele și să se joace cu ceilalți. Deci acolo aleargă dimineața scuterele cu ei adormiți sau serioși în uniformele lor albastre sau galbene. Știți, aici, în funcție de zilele săptămânii, copiii poartă uniforme de culori diferite.

Pe zidul din spate se poate vedea alfabetul.

Vin acolo de 3 ori pe săptămână: luni, miercuri și sâmbătă, pentru a se obișnui cu un program.

Nu au geamuri la ferestre, să le spunem așa. Temperaturile sunt blânde și probabil la ei nu a ajuns conceptul de răcit de la curent. 🙂 Nu se plâng nici de umezeală, aici e ceva normal, oriunde, nu doar în parcare.

Locul de joacă.

Nu vă gândiți să îi compătimiți. Acest om era așa de mândru de ceea ce spunea și cu zâmbetul pe buze. Au îngrădit cu un gărduleț locul unde stau ei și acum aceea este creșa lor, primul loc în care vor învăța să țină un creion în mână, să se joace și să cânte alături de alți copii de vârsta lor. Până la urmă, educația se poate face oriunde, chiar și acolo, în parcare.



Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.



Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.