Noi folosim Uber peste tot unde călătorim sau mai bine spus, peste tot unde există. Am avut plăcuta surpriză ca în Asia să îl găsim în majoritatea locurilor în care am fost.
Șoferii Uber, așa cum mulți dintre voi știu, nu au o viață prea ușoară, din cauza conflictelor cu taximetriștii. Știm că cei din urmă nu îi doresc prin preajmă. De ce i-ar dori? Au mașini mai faine, te tratează mult mai bine, au prețuri mai mici și servicii de calitate, în general. Ați urcat vreodată într-un taxi și să primiți o sticlă de apă, de exemplu? Nouă ni s-a întâmplat asta cu Uber de două ori în Asia.
Când ajungem într-o nouă țară cu avionul, ne conectăm la o rețea de Internet și chemăm un Uber. De multe ori, prețul este la jumătate. Ca să nu creeze probleme cu taximetriștii, cei care apelează la Uber au în unele aeroporturi locuri speciale unde să poată parca.
Înainte să ajungem în Denpasar (Bali) la câțiva zeci de kilometri de locația noastră, Ubud, am căutat pe Internet dacă există Uber aici. Există, dar nu au voie în aeroport. Am mai citit noi din astea, așa că am mai căutat și alte surse și da, se pare că nu au voie. Evident, statul nu îi susține, pentru că nu plătesc taxe ca și taximetriștii și în anumite locuri chiar e scris că nu e permisă trecerea mașinilor Uber sau Grab pe acolo. Deci la sosire am fost nevoiți să apelăm la un taxi normal și evident, mult mai scump.
În Ubud, am avut nevoie de Uber și am apelat la acest serviciu, însă șoferul ne-a spus că nu poate să vină acolo pentru că e foarte periculos pentru el și că să mergem noi undeva unde era el parcat, la vreo 500 de metri. Am mers, eram cu rucsacii în spate și am deschis portbagajul să ne punem lucrurile acolo. Ne-a strigat că să urcăm cât mai repede. Am urcat cu toate cele în spate, parcă eram într-un film polițist cu urmăriți și urmăritori.
Nu prea știa bine engleză, dar ne-a povestit că nu are o viață ușoară, că taximetriștii sunt agresivi și că nu pot merge să ridice clienți. Cel mai bine este să treacă neobservați. În apropiere de locul unde ne-a dus era un alt semn care anunța că Uber și Grab nu au voie să ridice persoane din acea zonă. Fix așa, ca orice alt semn de circulație.
Ne-a lăsat la destinație, îmi venea să îi mulțumesc nu pentru că ne-a adus, ci pentru că și-a riscat pielea să ne aducă până acolo. Cei 4 kilometri ne-au costat echivalentul a 9 lei, iar pentru un taxi obișnuit am primit ofertă, repet, ofertă de 30 de lei. Cam astea sunt diferențele și din păcate, de multe ori sunt și la atitudine, nu doar la preț.
E destul de dificil să apelezi la Uber aici, pentru că mai trebuie să și mergi pe jos cu bagajele pe unde sunt ei ascunși, dar este un serviciu la care vom apela în continuare.
Pe pagina noastră de resurse aveți și un discount dacă nu v-ați făcut încă un cont. Îl găsiți aici.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.
Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.
Călătorii frumoase,
Ancuța