Un proiect caritabil pe care oricine călătorește îl poate face fără să scoată un leu din buzunar

Fac parte din mai multe grupuri de călătorie și mai citesc din când în când postările lor, uneori chiar îmi apar în notificări. Așa s-a întâmplat și cu o postare a unei călătoare de pe un astfel de grup care povestea entuziasmată cum ea a reușit să ofere 70 de pachețele femeilor străzii. În ce constau pachețelele? În acele produse de îngrijire corporală pe care ea le primea în locurile unde era cazată. Și cum niciodată nu le folosea, dar oricum erau incluse în prețul de cazare, ea a decis să facă ceva cu ele. Așa că peste tot pe unde călătorea făcea pachețele cu șampon, balsam, săpun, cremă de corp, pastă de dinți, periuță de dinți și ce mai primea de la locurile de cazare la care adăuga câte 2-3 absorbante pe care le cumpăra ea.



Mi s-a părut genial proiectul ei și m-am gândit că nu ar fi o idee rea să îl implementăm și noi. Dar cum faptele bune nu sunt o nevoie imediată, din păcate am uitat de această idee, până ce am ajuns pe site-ul celor de la The Happy Ranch. Pentru că ne doream o plimbare cu căluții prin satele de lângă Siem Reap, cei de acolo scriau pe site că în loc să le dăm dulciuri copiilor pe care îi întâlnim, mai bine să le oferim câte o periuță de dinți. Asta mi-a amintit de proiectul de mai sus. Am început să strâng tot ce primeam gratuit de la hotel, dar în ziua aceea le-am uitat. 🙁

Însă nu le-am uitat când am fost  în satul plutitor de lângă Siem Reap. M-am înarmat cu tot ce adunasem până atunci și am început să le împart copiilor din barcă. La început, am avut o reținere pentru că nu știam exact cum o să perceapă ce făceam eu. Am avut parte de tot felul de reacții de la indiferență, desfăcutul periuței de dinți și jucatul cu ea până la zâmbete largi. Ca în orice situație când faci o faptă bună, unii apreciază, alții ar vrea mai mult, alții ar vrea altceva. Dar ce m-a făcut să vrea să continui cu acest proiect în acea zi a fost reacția pe care a avut-o o tânără mămică atunci când i-am oferit printre altele un șampon și un balsam de păr. I s-a luminat fața și m-a întrebat cu puțina ei engleză dacă sunt pentru păr. I-am spus că da, i-au sclipit ochii și a ascuns recipientele în geantă, ca și când i-ar fi fost teamă că altcineva o să i le ia.

Am continuat cu proiectul și după aceea prin a cere la pachet mâncarea care rămânea și prin a oferi-o oamenilor străzii, prin a nu-mi mai abandona lucrurile de care nu am nevoie într-un hotel oarecare și prin a le dona oamenilor care par că au nevoie de ele, chiar dacă asta înseamnă să îi caut uneori și între timp să car lucrurile.


Cred că e important ca aceste inițiative să circule printre noi, pentru că de multe ori sunt atât de simplu de făcut și atât de la îndemână că nici nu ne dăm seama că sunt acolo. Nu am scris acest articol pentru a vă spune cât sunt eu de mărinimoasă, ci îmi doresc să inspir pe cineva cu el așa cum și eu am fost inspirată de postarea acelei tinere. Atât!

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.



Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.