Ce să faci în Siem Reap. Atracții, prețuri și fotografii

Siem Reap este cunoscut pentru Angkor Wat despre am scris aici și mai puțin pentru alte atracții turistice. De obicei, oamenii vin pentru puține zile, atât cât să poată vizita templele. Așa am fost și noi sfătuiți să facem. Dar după câteva nopți am continuat să ne prelungim șederea până ce am ajuns la mai bine două săptămâni. Am scris aici despre cum ne-a cucerit.Pentru că ne-a plăcut atât de mult, am vrut să descoperim ce mai putem face acolo în afară de Angkor Wat. Prețurile pentru atracțiile turistice din Cambodgia au fost mult mai mari decât în celelalte țări, deși în rest, am cheltuit mai puțin decât până atunci. Însă, la cât de bine sunau unele activități, clar nu aveam de gând să le ratăm, mai ales că nu știm când mai ajungem pe acolo.

Angkor National Museum

Ne-am creat un obicei ca atunci când ajungem într-o țară nouă, să mergem și să vizităm muzeul lor național. Ne propunem ca acesta să fie printre primele obiective la care ne oprim, pentru că ne ajută să înțelegem multe despre țara în care ne aflăm. De data aceasta aveam să aflăm multe despre Angkor Wat și despre istoria templelor din zonă, precum și despre perioada regilor și despre modul în care ei au impactat istoria. Nu am avut voie să intrăm cu aparatul foto, așa că nu avem poze de acolo, dar vă las cu o poză de la Angkor Wat. Taxa de intrare: 12$.

Artisans Angkor

Dacă sunteți curioși despre cum se fac anumite obiecte de decor, bijuterii, statui, atunci la Artisans Angkor aveți ocazia să vedeți cu proprii ochi toate etapele prin care trece un obiect. Este o experiență interesantă, mai ales pentru că te ajută să înțelegi de ce un obiecțel costă mult. Etapele de formare sunt multe și presupun multă muncă. Parcă cu cât e mai micuț, cu atât se lucrează mai mult la el. Găsiți acolo un magazin foarte fain de unde puteți cumpăra ceva din ce ați văut prin ateliere. Intrarea este liberă.

Cină și spectacol de dans la Somadevi Hotel

În fiecare seară se organizează la hotelul Somadevi o cină de tip bufet și un spectacol de dans cu mai multe tematici care corespund tradiției și obiceiurilor lor. Probabil și alte hoteluri organizează, noi la acesta am fost. Tot ce trebuie să faceți este să întrebați la hotelul vostru și ei vă vor face rezervare. Mâncarea a fost delicioasă, iar dansurile foarte interesant și colorate. Taxa de participare: 18$/persoană fără băuturi incluse.
The Happy Ranch

Aici aveți ocazia să mergeți în satul de lângă Siem Reap pe un cal sau căluț, pentru că nu sunt foarte înalți. Puteți alege să mergeți singuri sau cu însoțitor. Pentru mine a fost experiență altfel, despre care am scris aici. Căluții sunt blânzi și îngrijitorii cu simțul umorului. Vă sfătuiesc să mergeți pe seară, apusul din sat este superb. Taxa pentru o oră: 28$/persoană.

Aproape apus.
Localnici din sat.
Localnică.
Noi și ei.

Circul Phare

N-am fost niciodată la circ și am găsit în Siem Reap unul cu o poveste frumoasă și fără animale. Deci musai de mers. Puteți citi aici despre povestea lor și despre altele din Siem Reap. A fost un spectacol cu emoții, cu o poveste în spate, am plecat de acolo energizați și cu zâmbetul mare. Taxa de intrare pentru locurile alese de noi: 18$/persoană.

Art Box

Art Box mai avea puțin și devenea o legendă. În ultimele patru zile de stat acolo, în fiecare dimineață ziceam că mergem acolo și în cele din urmă nu mai ajungeam până când în ziua de Crăciun am zis că gata, mergem. Și am mers, nu eram în cea mai bună stare, pentru că ne schimbaserăm hotelul și cel nou era unul gălăgios, dar când am ajuns la Art Box, ne-am schimbat imediat energia. De ceva timp nu mai scosesem copilul din mine așa de tare. Ne-am super distrat, eu mai ales. 🙂 Cristi s-a plictisit de poze la un moment dat, dar am isprăvit până la urmă. Aici puteți găsi un articol întreg despre Art Box. Taxa de intrare: 15$.
Satul plutitor

Satul plutitor este o experiență în sine și trebuie privită ca atare. Nu este o atracție turistică unde să zici la final, vai ce frumos a fost. A fost o interacțiune cu o lume despre care nici nu știam că există. A fost frumos, dar altfel de frumos. A fost impresionant. Am scris aici despre experiență. Dacă aveți ocazia să mergeți, că recomand. Sunt mai multe firme care organizează. Cereți la hotel să vă facă rezervare la cea cu 18$. Sunt multe la preț dublu și mult prea diferit nu are cum să fie, pentru că acolo serviciile și bărcile sunt la fel din ce am văzut.

Piețele din Siem Reap

În Siem Reap sunt mai multe piețe, cu diferit specific, ai crede, dar toate arată cam la fel. Totuși, într-o plimbare pe jos sau cu bicicleta sunt de vizitat. Aveți Night Market, Made in Cambodia Market, Local Market și cred că era și Old Market. Cam în toate dintre ele puteți să faceți Fish SPA și masaj. E o senzație cel puțin interesantă. 🙂

Da, mulți pești pe picioarele noastre.

Pub Street

Pub street așa cum îi spune și numele este o stradă cu multe restaurante, cafenele și bărulețe. Prețurile sunt măricele spre deosebire de alte restaurante, dar și porțiile sunt pe măsură. Este chiar pe una din străduțele din Night Market.

Dacă sunteți tentați să încercați și ciudățenii alimentare, Siem Reap este din nou locul pe care îl căutați. Noi aici am mâncat carne de crocodil, dar pentru curajoși avem aici un mediu variat:

Se mai pot face și altele prin Siem Reap, dar atât am reușit noi să vizităm fără să punem prea mare presiune pe asta. Am stat totuși peste două săptămâni acolo, dar au fost zile în care am preferat să ne bucurăm de o cafea bună și să lucrăm, să scriem pentru blog și să povestim. Cambodgia este un loc unde chiar îți poți permite să stai și să nu simți că îți golești portofelul. E una din țările noastre preferate, iar Siem Reap rămâne în topul orașelor noastre preferate.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.