Din Bali în Atena

Luni am plecat din Bali spre Atena, cu o escală de 6 ore în Singapore. Pe ruta aceasta am găsit cea mai avantajoasă ofertă la bilete (am zburat cu Scoot) și cum urma să ajungem pentru prima oară în capitala grecească, ne-am luat patru zile să o explorăm.

În ziua plecării ne-am trezit triști, nu neapărat pentru că urmă să plecăm din Bali, pentru că știm că ne vom întoarce acolo în curând, poate chiar anul acesta, ci pentru că urma să revenim în țară. Din păcate, pe măsură ce se apropia venire spre România parcă lua tot mai multă amploare în mintea noastră situația politică. E dezamăgitor când te gândești că vii în țara ta de unde probabil vei fi forțat de împrejurări să pleci și din păcate, speranța într-o minune nu o mai avem. Așa că ultima dimineață în Bali ne-am petrecut-o citind presa românească și  gândindu-ne la alternative pentru viitorul nostru. În fine, ați înțeles ideea, ați citit și voi știrile, nu are rost să insist aici.

Ne-am luat rămas bun de la personalul celei mai faine cafenele din Ubud, Seniman, cu îmbrățisări și promisiuni de întoarcere, ne-am luat la revedere de la gazda noastră faină și de la familia ei și am plecat spre aeroport. Am ajuns cu două ore mai devreme, așa că ne-am așezat undeva să mâncăm, chiar lângă poarta 1 (o să vă dați seama imediat de ce am menționat asta).

După ce am mâncat, am plecat spre poarta 6 unde urma să aibă loc îmbarcarea, ne-am așezat la citit și butonat. Așteptam să înceapă îmbarcarea. Eu citeam ceva studiu interesant, ajunsesem la concluzii, eram concentrată, nu mai auzeam prea multe în jurul meu. Noroc cu Cristi care a auzit că la poarta numărul 6 urmează să înceapă îmbarcarea spre Malaezia. Ideea este că s-au schimbat porțile, nu s-a anunțat asta pentru zborul nostru, ci doar s-a modificat pe panou. Poarta la care era deja pe final îmbarcarea pentru Singapore și asta începuse să anunțe pentru că era ultima strigare, era poarta cu numărul 1A, adică puțin mai în spate decât 1 unde mâncasem noi. Știți cam cât e distanța de la poarta 6 la poarta 1A? Nici noi, dar e mare și nouă ni s-a părut imensă. Am alergat atât de mult că simțeam că mă lasă picioarele la un moment dat. Eram ultimii pasageri și imediat ce am trecut, au anunțat prin stație că ultimii pasageri sunt la bord. Deci era cât pe ce să pierdem avionul spre Singapore și poate și pe cel spre Atena, deși ne-am gândit noi că poate mai era vreun avion spre Singapore din Bali în următoarele ore. Mai bine că l-am prins și că n-am aflat. Se pare că nu eram chiar atât de pregătiți să plecăm. 🙂


În Singapore am stat 6 ore, dar nu ne plângem, e cel mai fain aeroport pe care l-am văzut. E ca un mic orășel, cu atracții, cinematograf, hotel, fântâni cu pești și broaște, copaci, cafenele, restaurante, spa, coafor, spații de joacă pentru copii și multe altele. Evident, la ora 2 noaptea când s-a făcut îmbarcarea spre Atena eram deja foarte obosiți și ne aștepta un zbor de 12 ore. Din fericire, am dormit cam 9 din cele 12, ca niciodată până acum pe avion, odihnă nu a fost prea mare pe scaun, însă nu ne plângem. 🙂 Am trecut de pe un fus orar de noapte pe un altul de noapte, așa că a fost cea mai lungă trecere spre zi.

În Atena când am ieșit din aeroport, imediat am intrat din nou. Ne-a lovit frigul, deși aveam pe noi gecile de primăvară, cele pe care le-am avut toată călătoria în bagaj. Nu am fost singurii, oamenii tot ieșeau și intrau. Unii erau în pantaloni scurți și în șlapi. În cele din urmă ne-am avântat și am plecat spre centrul capitalei grecești.

După ce am lăsat bagajele la gazda de la Airbnb am plecat la pas prin Atena ca doi zombi. Însă, înainte să plecăm la pas, imediat după ce am coborât din metrou, am dat nas în nas cu un târg de produse tradiționale. Nici măcar nu am vorbit, ne-am înțeles din priviri și am intrat în pas grăbit. Ne era atât de dor de brânză și de cașcaval că am degustat tot ce ni s-a oferit. Cât de bune au fost toate produsele, incredibil, parcă eram în paradisul culinar. Vă amintiți desenele cu Tom și Jerry în care Jerry se visează într-un paradis de cașcaval? Exact așa ne simțeam și noi. Am cumpărat 500 de grame de cașcaval și am mâncat jumătate până în centru. Asta e, nu râdeți de noi, dar ne-a fost tare dor. Aseară am fost la cumpărături și am luat tot ce ne-a fost dor să mâncăm, printre care iaurt, mere, măsline și vin alb.
Atena ne place foarte mult, ne-a dat și câteva șocuri, ne-a și surprins, dar vă spun mai multe într-un alt articol dedicat capitalei Greciei.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.