Zilele trecute am învățat să prepar singură câteva produse cosmetice naturale

Am aflat întâmplător că în Ubud se ține un curs unde poți învăța cum să îți prepari produse cosmetice acasă, din plante și produse naturale. Nu e ceva ce găsești la fiecare colț de stradă sau pe primul pliant, a trebuit să caut puțin. Am ajuns la Ubud Botany Interactive și le-am scris că vreau să particip la workshop.
Nu contest efectul produselor de pe piață, dar dacă am o alternativă mai simplă și mai sănătoasă voi apela la ea, plus că produsele folosite în prepararea cosmeticelor naturale sunt la îndemână, poate gătim zilnic cu o parte din ele.

Am ajuns la workshop chiar de 1 martie. Am fost întâmpinată de Dewi, o persoană foarte calmă și caldă. M-am relaxat atât de tare că nu credeam că o să mai rețin ceva din ce urma să facem.

Dewi mi-a povestit puțin despre ea. A crescut într-o fermă înconjurată de plante și cum în cultura loc când ceva te doare nu dai fuga la farmacie, ci în grădină, și-a dorit să cunoască beneficiile plantelor dincolo de ceea ce a învățat în casă. Așa că a mers la universitate unde și-a aprofundat cunoștințele.

Ar fi trebuit să fim 3 persoane la curs, dar celelalte două nu au apărut, așa că am fost singură. Dewi mi-a povestit că sticlele pe care le folosește, le reciclează. Plătește pe cineva care nu are de lucru să le adune de pe unde sunt aruncate, le sterilizează, le îndepărtează eticheta și le pune eticheta Ubud Botany Interactive. De fapt, sticlele conțin ceva suc cu vitamina C, care într-adevăr sunt pe la fiecare colț de stradă lăsate.

Am folosit un săpun natural, nu aș ști să spun cum se numește fructul pe care l-am stors pentru a mă spăla pe mâini, dar are un miros foarte frumos și lasă pielea cași când ar fi spălată cu citrice. A, și face și puțină spumă. 🙂Produsele sunt foarte simplu de făcut și pot fi folosite timp de o lună de la preparare.

Am început workshopul prin a face șamponul. Principalele ingrediente: aloe vera, frunză de hibiscus și ulei esențiale.

Sursă foto: Ubud Botany Interactive

Crema de soare: aloe vera, lapte de cocos și lei de cocos.

Sursă foto: Ubud Botany Interactive
Sursă foto: Ubud Botany Interactive

Cremă abrazivă: orez, roșie, turmeric, și pudră de cacao.

Sursă foto: Ubud Botany Interactive

Boreh este un fel de cremă bună la multe, de la insomnii până la dureri de spate și se prepară așa: orez, ghimbir, rădăcină galbenă (galangal), care poate fi înlocuită cu ghimbirul de la noi și cuișoare.

Sursă foto: Ubud Botany Interactive

După ce am pregătit crema abrazivă, am primit un tratamentu facial făcut cu ea. A fost super relaxant și da, pielea arăta foarte bine după ce am folosit-o.Drăguț sau ce? 🙂 Sursă foto: Ubud Botany Interactive

Am fost aici la un spa pentru un tratament facial și au folosit doar produse naturale. A fost foarte fain, mirosul de portocale și de cafea era foarte fain și deși la noi, ce e mai natural sau raw e mai scump, la ei e mai ieftin, pentru că le iau din grădină. Una dintre măsti a fost doar cu iaurt și castravete pentru revigorare peste care au mai pus niște rondele de castrevete și m-au lăsat cu masca timp de 10 minute.

Nu e nimic greu de făcut, e foarte simplu și cu adevărat natural.

Workshopul a fost foarte amuzant, eu am învățat și am pocit câteva cuvinte în balineză, iar ei au învățat să îl pronunțe pe ț corect.

Mă bucur că mi-am reamintit că și în materie de cosmetice există variante simple și naturale.

Nu cred că totul mi se potrivește, adică sunt produse cum e șamponul la care cu greu aș renunța pentru o variantă naturistă. De asemenea, crema de soare o folosesc pentru ca și cremă de corp pentru zi de zi. Dacă aș merge la plajă, sigur aș avea nevoie de ceva mai puternic. Ideea e să luăm ce ni se potrivește din ceea ce învățăm.

Dar mă bucur să experimentez alternative și să le folosesc pe unele dintre ele.

Dacă sunteți interesați, cei de la Ubud Botany Interactive fac și cursuri intensive pentru mai multe zile.

Produsele pregătite le luați cu voi. Trebuie să recunosc că mă bucur să folosesc ceva făcut de mine. Parcă alta e senzația când știi ce e acolo și când știi că e făcut de tine.

Operele de artă. 🙂

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Andrada spune:

    Foarte interesant articolul. Si eu cred ca e mult mai sanatos tot ceea ce facem in casa decat ceea ce gasim pe rafturile magazinelor. Eu imi mai fac scrub din zaț de cafea, miere si ulei de masline. 😊

  2. Ancuta spune:

    Mersi, Andrada! Da, și eu îmi faceam din cafea, dar nu cu regularitate. Acum parcă mi s-a dat un refresh și aș vrea să încerc mai des să mi le pregătesc singură. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.