Viza pentru Cambodgia, Malaezia și Singapore

Am scris aici despre cum se obține viza pentru Thailanda, Laos și Vietnam. Acum urmează să trecem la celelalte trei țări pe care le-am vizitat în Asia.

Pentru Indonezia o să fie un articol separat, întrucât e ceva mai complex și cu mai multe opțiuni pe care le-am aflat și noi pe parcurs.

Viza pentru Cambodgia

Pentru Cambodgia ne-am relaxat, era deja a patra țară pe care o vizitam în Asia, să mergem la aeroport și să schimbăm țările nu mai reprezenta o grijă. Așa am lăsat fotografiile și dolarii de care aveam nevoie pentru viză în bagajul de cală, pe care bineînțeles, puteam să îl ridicăm abia după ce aveam să obținem viza.După câteva secunde de ochi mari ne-am gândit că o scoatem noi cumva la capăt, că doar nu o să rămânem în aeroport. Așa că ne-am împărțit responsabilitățile: eu m-am așezat la coadă pentru obținerea vizei, fără poze și fără bani, desigur, iar Cristi s-a dus în căutare de un loc unde să facem poze și să scoată dolari. Tot din cauză că eram prea relaxați, am lăsat și cardurile în bagajul de cală. Aveam doar două la noi. Pe unul nu a vrut bancomatul să îl recunoască, al doilea a fost cu succes. Am mai scris și în alte articole în care spuneam de ce este bine să aveți la voi la mai multe carduri.

Situația s-a rezolvat relativ ușor, am scos dolari de la bancomat și legat de poze ne-au spus că dacă nu avem, atunci trebuie să plătim 2 dolari de fiecare și nu e nicio problemă.

Viza am obținut-o foarte repede, fără întrebări suplimentare.  Viza este valabilă pentru 30 de zile de la momentul intrării în țară.

Ce aveți nevoie:

  • pașaport cu valabilitate pentru minimum următoarele 6 luni și cel puțin o pagină liberă
  • 30 de dolari
  • completarea unui formular unde veți trece și adresa cazării
  • o fotografie dimensiunea 4X6 cm sau alți 2 dolari

Orice formular primiți la intrarea în țară care vă este necesar la ieșire, trebuie păstrat. În Cambodgia l-au capsat de foaia din pașaport unde ne-au pus viza.

Pe mae.ro scrie că viza este 20 de dolari. Noi am plătit 30. Dacă vreți să citiți direct de pe mae.ro despre obținerea vizei pentru Cambodgia aveți aici link-ul: https://www.mae.ro/travel-conditions/31518

De asemenea, viza mai poate fi obținută și online de aici: www.tourismcambodia.org

Viza pentru Malaezia

Pentru Malaezia, viza este valabilă 90 de zile. Nu se plătește, nu aveți nevoie de fotografii, doar de pașaport valabil minimum 6 luni, formular de completat și de cel puțin o pagină liberă în pașaport. E prima țară în care ne-au fost luate amprentele la intrare, acesta fiind și motivul pentru care se stă puțin mai mult la coadă. Important! Nu este specificată data ieșirii din țară, deci aveți grijă la calcul și bineînțeles, dacă e posibil nu lăsați pe ultima zi. Dacă vreți să consultați ce spune mae.ro despre asta, aveți aici link: https://www.mae.ro/travel-conditions/3722.

Viza pentru Singapore

Obținerea vizei aici este asemănătoare cu obținerea vizei în Malaezia. Exact aceleași condiții, cu luat de amprente, completat de formular, valabilă pentru 90 de zile. Informații direct de pe mae.ro găsiți aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3743

Important! Fie că se specifică sau nu pe site-urile oficiale, cel mai bine este să aveți pașapoarte care să fie valabile pentru 6 luni din momentul ieșirii din țara respectivă.  De exemplu, pentru Singapore se specifică clar această ultimă mențiune, pentru Malaezia, nu.Informațiile din acest articol sunt bazate strict pe experiența noastră, dar cum lucrurile se schimbă de la o zi la alta, sugestia noastră este să verificați pe site-urile oficiale orice informații găsiți aici sau pe alte bloguri. Cu cât citiți mai multe surse, cu atât mai bine.

Dacă voi mai vreți să adăugați ceva, vă rugăm să ne scrieți.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.