Parcul Național din Penang, un colț de natură care merită vizitat

on

Ne plac parcurile naționale în general, așa că atunci când am văzut că este unul în Penang, nu am stat prea mult pe gânduri.

Cu toate astea, am plecat cam târziu de acasă, undeva pe la 14.00, pentru că ne-a fost greu să ne trezim la o oră rezonabilă. În Malaezia am tot vizitat și am încercat să ne adaptăm la fusul orar. Nu am prea reușit, cu greu adormeam mai devreme de 4 dimineața, adică atunci când în România era 10 seara. 

Noi am fost cazați în GeorgeTown, la Kim Haus. Vă recomandăm locul, este foarte fain, au restaurant jos, mașina de spălat și uscătorul pot fi folosite gratuit de către cei cazați acolo, e curat, Internetul nu merge extraordinar, dar noi ne-am luat cartelă. 

Revenind la parc, din GeorgeTown până acolo am făcut cam 1 oră cu Grab și am plătit echivalentul a aproximativ 30 de lei.

Când coborâți din mașină, în fața parcului, o să fiți abordați de mai multe persoane care intenționează ca musai să vă vândă ceva. Noi spunem „No, thank you!” cam la orice ar zice, adică nici nu stăm să ascultăm, pentru că suntem pe ideea că nu ne vor refuza nici mai târziu dacă avem nevoie de ceva de la ei. Ce vindeau ei acolo? Un tur cu barca la principalele plaje ale parcului, la care se poate ajunge prin parc, dar doar făcând o drumeție de minimum 2 ore pentru fiecare.

Aleea. 🙂
Să înceapă drumeția. 🙂
Happy feet. 🙂

Intrarea în parc este gratuită, trebuie să vă alegeți un traseu de pe un panou și să vă întegistrați într-un registru. Intrarea este lină, cu alee, o plajămică în dreapta. Noi ne-am gândit că așa va fi tot drumul, pentru că așa arătau și pozele de pe Internet.  Nu înțelegeam de ce oamenii din direcția opusă vin transpirați, murdari și uzi până la piele.

În 10 minute de mers pe alee am aflat și noi. De fapt, drumeția nu era așa curată cum părea, ci de fapt era un traseu prin munte, ușor spre mediu ca și efort. Erau și copii de câțiva ani care îl făceau. Pe alocuri este alunecos, mai ales dacă  plouat recent.

Ce să aveți la voi:

  • încălțăminte pentru drumeție
  • o trusă minimă de prim ajutor
  • măcar 1 litru de apă/persoană
  • pelerine de ploaie
  • condiție fizică cât de cât 🙂
  • câteva fructe sau un snack n-ar strica
  • prosop, costum de baie
  • cremă de soare și soluție împotriva țânțarilor (musai)

Drumeția este faină, ne-am bucurat că am avut condiție mai bună decât ne așteptam, dar este cald și umed, ca și când v-ați plimba printr-o baie cu aburi.

După aproximativ 2 ore am ajuns la o plajă destul de izolată, faină, liniștită și cu apă limpede. Cum spuneam, nu am plecat pregătiți pentru o baie și cum era destul de târziu, nu am stat foarte mult acolo. Aveam două variante de întoarcere, același traseu de 2 ore, dar știam că ne va prinde întunericul și ploaia care deja începuse sau să se oprească una dintre bărcile care mai veneau pe acolo. Nu vă gândiți că eram chiar în mijlocul pustietății, e acolo un sanctuar pentru broaște țestoase și lângă el era casa familiei care are grijă de el, deci dacă nu așeza una dintre cele două variante, am fi dormit la ei, cel mai probabil și sigur nu ne-ar fi displăcut. 🙂

A venit totuși o barcă cu patru localnici care transportau ceva vesele și altele pentru gătit. Se pare că fusese un grup care campase pe plajă cu o noapte înainte și gătiseră pentru ei. Am plătit echivalentul a 60 lei pentru cam 30 de minute de plimbare cu barca până la intrarea în parc. De fiecare dată când vedeau ceva pe stânci, maimuțe, păsări sau când ne arătau formele stâncilor, opreau motorul și ne apropiam încet pentru a face poze cât mai de aproape. Au fost și un fel de ghizi pentru noi.

Când am ajuns ploua foarte tare, am luat un alt Grab spre cazare and the rest is history. 🙂

Cam asta a fost povestea legată de Parcul Național din Penang pe care vă foarte încurajăm să îl vizitați.

Vă lăsăm aici cu câteva imagini:

Cea mai liniștită, curată și nepopulată plajă la care am ajuns noi.
Salvarea noastră de la ploaie și de la întoarcerea pe întuneric prin parc. 🙂
Băiatul acesta pescuia pe o piatră și ne-a făcut semn că vrea să se întoarcă în oraș.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.