Atunci când mergem în vacanță sau călătorim ne interesează cât costă cazarea, mâncarea, transportul și atracțiile turistice. Despre cât am cheltuit în Bali în ultima călătorie am scris aici.
Prima dată am venit în Bali în concediu. Am stat două săptămâni, am mers cu grup organizat și am cumpărat un pachet de călătorie cu tot ce curprinde el, de la transport până la atracții turistice. Am mers cu ghid și am vizitat foarte multe dintre atracțiile cele mai cunoscute din Bali.
Astăzi vrem să vă povestim despre cazările pe care noi le-am încercat în Bali, de la cele scumpe la cele cu prețuri convenabil, de la cele cu piscină la cele fără.
Am făcut un clasament al cazărilorcare arată cam așa:
Cazări cu prețul situat în jurul sumei de 100 euro/noapte
1. În Ubud, ne-am cazat la Payogan Resort. Prețurile au mai crescut puțin de atunci, dar tot pe acolo sunt, în jur de 100 euro/noapte. Payogan a fost un vis frumos, primul nostru contact cu Bali, așa cum îl văzusem în poze. Fiecare cameră are piscină proprie cu vedere spre junglă, dușurile sunt plasate afară, locul este verde, personalul foarte amabil, micul dejun variat etc. Cam tot ce ți-ai dori pentru o primă călătorie în Bali. Resortul este în afara Ubudului, dar probabil că au transport spre Ubud și împrejurimi. Cum am fost cu agenție atunci, nu ne-a preocupat asta pentru că am avut transport asigurat.


2. Din Ubud am mers la mare, în Nusa Dua. Aici ne-am cazat la Ayodya Resort, minunat la rândul lui. Problema aici a fost că micul dejun nu a fost variat, a fost extrem de variat și delicios. 🙂 Locul e ca un mic sătuc de lux, cam așa să vă imaginați. Aveți tot ce trebuie acolo, dacă nu vreți să ieșiți din el, nu ieșiți. De pe atunci ne-am îndrăgostit noi de Ubud, pentru că nu am putut să stăm prea mult la mare, am vrut să ne întoarcem în Ubud, ceea ce am și făcut. Prețul pentru o noapte este tot în jurul sumei de 100 euro/noapte, în funcție de perioadă și de alte beneficii pe care le are fiecare de la booking.

Cam acestea au fost cazările din concediul nostru de atunci.
Cazări cu preț cuprins între 25-35 euro/noapte
1. Următoarea dată când ne-am întors în Bali, ne-am cazat în Ubud la Desak Putu Pudra Hidden. Ne-a plăcut ca și revenire în Bali, adică ne-a dat acea senzație de care ne era dor. Noi am plătit atunci 25 euro/noapte, cu mic dejun inclus. Acum e undeva între 25-30 euro/noapte.
2. Ne-am mutat la Ubad Retreat pentru o liniște în afara Ubudului. Au transport gratuit în fiecare zi spre Ubud, la diferite ore, așa că nu e o problemă distanța. Pentru noi a fost o experiență foarte faină, întrucât Gus, cel care se ocupă de loc ne-a prezentat foarte multe din cultura balineză, ne-a dus să îi cunoaștem familia și să vedem cum locuiesc ei, ne-a dus la orezăria lor etc. Am scris aici despre experiență. Prețurile încep de la 28 euro/noapte.
3. Partea de orezărie este unul dintre locurile noastre preferate din Ubud, așa că am vrut să mergem să locuim câteva nopți și acolo. Am ales să stăm la Solo Villas&Retreat, unde ne-a plăcut tare mult. Camerele sunt mari și spațioase, curate, e liniște în jur, e doar o cărare pe care se circulă cu scuterele, dar care nu e oricum foarte circulată. Am scris despre locație aici. Prețurile încep de la 35 euro/noapte, cu mic dejun inclus.
4. O altă variantă de cazare în mijlocul orezăriei, chiar lângă Yoga House este Nirwa Ubud Karma, unde prețul este de 29 euro/noapte, cu mic dejun inclus. Aici, eu nu am reușit să mă odihnesc, deși locul e foarte fain și proprietarii la fel. Locul are și piscină și când deschizi ușa balconului ești chiar în orezărie. Aici am văzut cei mai mulți licurici din viața mea. Sunt peste tot prin orezărie. E ca și cum cineva a pus o instalație de Crăciun în orezărie.

Cazări cu preț cuprins între 10-20 euro/noapte
1. Ne-am cazat în multe locuri în Ubud, în funcție de ceea ce ne-am dorit să experimentăm. Am vrut să mergem mai spre centru, așa că următoarea oprire a fost CIK’S Guest House. Cea care se ocupă de această cazare este foarte faină, am stat de multe ori la povești cu ea. Locul este curat, dar din păcate când am fost noi Internetul nu mergea grozav. Oricum, este de recomandat, ca și locație se află aproape de Monkey Forest și Bebek Bengil. Prețul pe noapte este de 11 euro, cu mic dejun inclus.
2. In Da Garden este ok, prețul pe noapte este de 16-18 euro, cu mic dejun inclus, însă pentru acest preț sau chiar mai mic găsiți ceva mai fain sau similar. Camerele miros a umezeală și sunt cam întunecate, micul dejun este foarte bun, locația e super, chiar în centru.
3. Am ajuns și la cazarea unde stăm noi acum și unde am stat cel mai mult, Uma Taman House. A doua oară când am venit în Bali am stat cam 3 săptămâni aici, iar acum aproape toată vacanța ne-o petrecem la ei. Dacă stați mai mult, oriunde puteți negocia un preț mai bun. Noi stăm aici cu 54 lei/noapte, cu mic dejun inclus. Ne place foarte mult pentru că este curat, camerele sunt mari și spațioase, iar proprietarii sunt foarte faini. În fiecare zi se face curățenie, iar o dată la 3 zile se schimbă tot. Dezavantajele sunt că vis-a-vis e un fel de centru al comunității lor, iar dacă vă sunteți aici prin martie, la acest centru se adună ei pentru a sărbători anul nou balinez și au tot felul de întâlniri și ceremonii până după miezul nopții. Tot aici este și o grădiniță. Desprea anul nou balinez am scris aici, iar despre grădiniță, aici. Deși este în centru, faceți cam 10 minute pe jos până la Ubud Palace și cam 40 de minute până la Monkey Forest. Până la cafeneaua care nouă ne-a cam devenit birou, Kafe, noi facem cam 30 de minute, dar ne place asta pentru că e mișcarea noastră de zi cu zi. Revenind la cazare, noi aici ne odihnim super bine, eu cred că de la fântana arteziană pe care o au în curte. Probabil acel auz de apă care curge lin ne liniștește.

Ce nu recomandăm
1. Am fost la mare, în Legian unde ne-am cazat la Grandmas Plus Hotel Legian. Hotelul este decent, să spune, camerele sunt mici, dar curate. Micul dejun este inclus în prețul de 16 euro/noapte, dar nu e grozav. Nu aș vrea să intru în prea multe detalii aici, pentru că nu recomandăm Legian pentru că plaja este extrem de murdară și plină de plastic, atât de poluată încât nu am intrat în apă. Ca și energie, locul are o energie mai dubioasă și aici am avut și o experiență tare neplăcută cu un șofer de Uber care consumase droguri. Legian e aproape de Kuta și se resimte influența. Din fericire, în afară de câteva momente de frică am scăpat cu bine. Tot aici era cât pe ce să fim înșelați la o casă de schimb valutar. Ca să nu o mai lungim, unele dintre cele mai nasoale experiențe din 5 luni de călătorie în Asia le-am avut în Legian.
2. Nu vă mai recomandăm Baba Homestay, care deși are un scor bun pe Booking, noi nu am avut o experiență plăcută. Baia nu e foarte curată, e mereu gălăgie pentru că au copii mici, adică inclusiv la 4 dimineața. Știu că e ceva normal pentru când ai copii mici, ne plac copiii, dar când ești în vacanță și 3 nopți consecutive te trezești în aceleași țipete care durează peste o oră, parcă e prea mult. Într-o dimineață pe la 5, după ce s-au liniștit copiii, s-a umplut camera de fum. Am ieșit afară speriați. De fapt, vecinul de vis-a-vis (pe o străduță atât de îngustă că dacă întinzi brațele atingi ambele părți) dăduse foc gunoiului din curte. Peste toate astea am văzut că aveau în spatele casei o cușcă mică din metal în care țineau închis un cățeluș, care era destul de chinuit.
3. Umah Dauh, tot în Ubud. Nu o recomandăm pentru că este foarte murdară. Deși făcusem rezervare pe Booking pentru 5 nopți, după 20 de minute le-am spus că plecăm. Bineînțeles, le-am spus care sunt motivele, ne-au anulat ei rezervarea și nu a trebuit să plătim nimic. Balinezilor nu le plac conflictele, nu se ceartă cu tine și preferă să lase de la ei.
Și-am încălecat pe-o șa… și sperăm să vă fie util acest articol.
Ideea pe care vrem să o transmitem este că există variante aici pentru diferite bugete de călătorie și că puteți sta în Ubud chiar și pentru aprox. 50 de lei. Aceste variante de cazare, la localnici sau guesthouses, așa cum se numesc, sunt foarte populare aici și le găsiți efectiv la orice colț de stradă.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.
Călătorii frumoase,
Ancuța
Salut,
Ma bucur enorm ca am descoperit blogul dvs. Am citit tot ce inseamna BALI.
Am 16 zile de petrecut in Bali si nu stiu cum sa ma impart.
Prima oprire ar fi UBUD ( Ma intereseaza cate zile sa aloc si sa fie suficiente, sa u fie pe fuga,etc), dupa care 2 zone de plaja ( as avea de ales intre cele 3 GILLI), urmand a alege intre Jimbaran si Semyniak.
Need HELP!!!:p:p:p