Buget de călătorie pentru Bali

Așa cum v-am obișnuit deja, după ce vizităm o țară sau o regiune revenim cu informații despre costurile de acolo. Până la urmă, aceasta este prima întrebare care ne trece prin minte atunci când ne alegem o destinație pentru vacanță.

Deși sună a fi un loc exotic unde oamenii își golesc conturile, Bali nu este neapărat așa sau nu este doar așa. Se pote locui acolo pe sume mult mai mici comparativ cu cele din România. Cel puțin, noi la concluzia aceasta am ajuns.

Revenind la Bali, o să vă povestesc despre costurile de transport, cazare, mâncare și pentru atracțiile turistice.

Transportul

Primul autostop în Asia.

În Bali, principalul mijloc de transport este cu taxi. Se găsește la multe colțuri de stradă, în Ubud cam pe oriunde. Noi am folosit și Uber, dar după o experiență deloc plăcută în Legian în urma căreia am rămas în mijlocul drumului am cam renunțat la idee, cel puțin în Bali. În plus, pe distanțe mici nu prea vin. Așa că mergeți pe recomandări. Avem și noi câteva în caz că aveți nevoie. Noi negociem mereu prețul, de obicei cer mai mult tocmai pentru asta. Ca idee, în majoritatea țărilor din Asia negociați. Uneori ei cer preț triplu pentru că se așteaptă să vreți că faceți asta.

Ca să aveți o idee de preț pentru transport, noi am plătit pe timp de zi 250.000 IDR, undeva pe la 75 de lei pentru o distanță de 30 de kilometri, adică de la aeroport până în Ubud.

Referitor la zborurile până acolo, cel mai bine este să vă abonați la câteva site-uri care să vă trimită oferte. Noi ne-am abonat la Scott’s și au oferte des spre Asia de SE. Chiar dacă nu e cu plecare din România și nu e direct Bali, ofertele chiar sunt avantajoase. De exemplu, zilele trecute au avut o ofertă de 300 euro dus-întors/persoană, taxe plus bagaje incluse din Atena până în Ho Chi Minh, Vietnam. La un asemenea preț, e chiar convenabil să vă descurcați cu legăturile.

Cazare

Aici era camera noastră de la Uma Taman House

În Bali, noi am stat în mai multe locuri, pentru că am căutat ceva unde să ne placă, pentru că am avut colaborări acolo și pentru că am vrut să stăm și în orezărie, cu jungla pe fundal, dar și în oraș. Deci de încercat, am tot încercat tot felul de cazări.

Cel mai mult am stat la Uma Taman House care e situată chiar în centrul Ubudului. Ne-a plăcut foarte mult, am negociat prețul pentru o perioadă mai lungă și am ajuns la 54 de lei/ noapte cu mic dejun inclus, curățenie zilnică și schimbat tot la trei zile. Am avut internet, ceea ce e rar la cazările din Ubud și ne-a plăcut tare mult. Veți găsi prețuri mai mici și evident, mult mai mari, dar ideea este să aveți un reper.

Mâncarea

Chicken satay la Seniman Coffee.

Mâncarea în Bali este absolut delicioasă și diversă. Vorbeam la un moment dat că probabil doar mâncare românească nu e acolo, în rest, de toate. Se mănâncă mult mâncare mexicană, vegană și raw vegană, dar e puțin probabil să vreți ceva și să nu găsiți. Prețurile în centru la restaurante foarte faine sunt mai mult decât acceptabile. Noi cheltuiam amândoi între 25-40 euro / zi și asta includea: câte două cappuccino, prânz, cina și câte două gustări, care în principiu constau în câte o salată de fructe.

Atracții turistice

Templul Tirta Empul

În Bali sunt multe de văzut, am scris aici ce să nu ratați. Se organizează tururi zilnice, încă din aeroport o să găsiți multe pliante cu oferte și în funcție de ce vreți să vedeți, vă alegeți. Sunt unele dintre ele unde nu puteți merge fără ghid local, cum ar fi marile temple. În principiu prețurile pentru o zi încep de la 25-30 $ de persoană și unele au și prânzul inclus în preț.

Sfatul nostru este să mergeți singuri acolo unde se poate sau unde distanțele sunt mici, pentru că aveți ocazia să înteracționați cu localnicii și să simțiți locul. De asemenea, găsiți un șofer care este și ghid și colaborați cu el pe perioada vacanței atunci când vreți să mergeți pe distanțe mai mari. O să beneficiați și de un discount mai bun dacă procedați așa.

În Bali puteți participa la mai multe workshop-uri: de făcut cosmetice, de gătit, de făcut bijuterii din argint, de făcut cafea etc. Prețurile sunt de asemenea cuprinse între 25 – 35 $.

Noi am cheltuit 50 euro / zi pentru amândoi cu absolut totul inclus, chiar și biletele de avion pentru visa run, adică spre și din Singapore. Nu ne-am propus un anumit buget, dar așa arată raportul pe lunile petrecute acolo.

Bali este o destinație mai mult decât acceptabilă din punct de vedere al costurilor și e locul nostru preferat cam din tot ce am vizitat până acum.

Anul acesta am stat acolo două luni și vom reveni, probabil în iarnă. E ușor să te îndrăgostești de Bali și e greu să îl scoți din minte și din suflet. E un loc verde și fain, cu oameni calmi și calzi. Ce să îți dorești mai mult?

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.



Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. alina spune:

    Buna

    foarte frumose si utile articolele despre Bali, intrebarea mea este cand ar fi ideal de mers pentru o vacanta, ce perioada a anului?
    multumesc

    1. Ancuta spune:

      Bună Alina,
      Mulțumesc!
      Mai-octombrie, în mod normal, dar noi am fost și in perioada decembrie-martie și a fost foarte ok. In iunie cand am mai mers, a fost destul de cald.
      Vremea s-a schimbat si la ei destul de mult si e greu de prezis de la an la an cum va fi sezonul ploios.
      Distracție!
      Ancuța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.