Într-o zi vom ieși din casă și vom călători din nou

on

Aceste zile reprezintă o provocare pentru noi toți, pentru întreaga lume. Până nu demult ne luam energie din a cunoaște locuri și oameni noi, însă acum este vorba despre una dintre cele mai importante aspecte de care noi toți cred că ținem cont, mai ales atunci când suntem în fața necunoscutului: a fi în siguranță.

Astăzi am simțit nevoia să îmi amintesc mie și vouă despre câteva abilități pe care le-am simțit prezente mai mult ca oricând în anul în care am călătorit și care cred că ne-ar ajuta să ni le amintim în aceste zile:

  • adaptabilitatea noastră și modul în care am reușit să facem față provocărilor, să ne adaptăm circumstanțelor și necunoscutului, pentru că până la urmă la ele suntem expuși de fiecare dată când ieșim în lume, când facem un pas în afara zonei noastre de confort.
  • flexibilitatea noastră în a lua decizii. Îmi amintesc când în primele zile ale călătoriei aveam în plan să mergem spre Slovenia, dar drumul era închis și am decis din mers că decât să căutăm rute ocolitoare sau să ne întoarcem, mai bine mergem în Croația. 🙂 Azi poate că mai mult ca oricând avem nevoie să fim flexibili și să nu ne îngrădim în limite rigide și în credințe limitative.
  • capacitatea de a o lua de la zero. Probabil mulți dintre voi ați renunțat cel puțin la joburi sau la alte planuri pe care le aveați atunci când ați plecat în lume. Chiar dacă nu a fost acesta cazul, cred că de fiecare dată când suntem într-un loc nou, o luăm cumva de la zero. Poate ați început de la zero după ce v-ați stabilit undeva. Cert este că e în noi această capacitate și că sigur, poate părea greu să tot facem asta, dar să nu uităm că e acolo.
  • bucuria din lucrurile simple. În aceste zile ajungem să ne uităm la lucrurile pe care le avem, oricât ar fi ele de puține și să ne bucurăm că sunt acolo. Avem oameni dragi, avem resurse, avem cu cine să povestim. Iar dacă nu avem, haideți să cerem ajutorul. Sunt tot felul de grupuri care s-au format în aceste perioade și de psihoterapeuți care oferă servicii gratuite. Nu suntem singuri, o lume întreagă e cu noi.

Toate aceste resurse și multe altele sunt în noi și sunt situații în viața noastră care ne fac să le simțim mai intens, mai prezente.

Haideți să facem puțină lumină în jurul nostru și să povestim despre ele, să le amintim și celorlalți că și ei le au, pentru că sunt umane, sunt ale noastre. Știu ca nu toți suntem terapeuți, însă noi am simțit atâtea pe pielea noastră, am experimentat incertitudine, necunoscutul, am trăit mult în afara zonei de confort, am trăit fără să știm ce e mâine și fără să știm ce e peste o săptămână. Să avem răbdare cu cei care nu pot înțelege, cărora le este greu să vadă aceste lucruri și să fim alături de ei.

Poate unii dintre voi se află la începutul călătoriei, poate alții erați la partea de planificare, poate nu erați pregătiți pur și simplu să vă opriți acum, însă și ceea ce se întâmplă azi face parte din călătorie și ne testează tocmai capacitatea noastră a avea răbdare cu noi, ne arată că putem fugi oriunde, dar nu putem fugi de temerile noastre, de ceea ce o astfel de pandemie poate să declanșeze în noi.

Însă, într-o zi vom ieși din casă și vom călători din nou. Până atunci, planeta noastră se reface și sper că vom reveni în explorarea ei cu și mai multă grijă decât am făcut-o până acum. Abia aștept să ne intersectăm drumurile (din nou, cu unii dintre voi).

Rămâneți în siguranță oriunde v-a găsit această pandemie.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Călătorii frumoase,

Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.