La noi la munte, locul unde „a face” se oprește. Turism de weekend (II)

Weekendul trecut am ajuns la La noi la munte după o săptămână plină, deci cu o mare nevoie de odihnă. Am fost întâmpinați cu zâmbete și căldură de Ramona și Timi, cei doi proprietari. Știam că vom fi doar noi în cabană, dar nu știam că suntem primii oaspeți. 🙂

Ramona și Timi ne-au făcut un tur al cabanei, ne-au povestit puțin despre proiectul lor, despre cum au ajuns acolo și ne-au lăsat să ne bucurăm de weekendul nostru prelungit. Am simțit pasiunea lor și dragul pe care l-au investit în acel loc.

La noi la munte este locul unde a face se oprește brusc. E ca și cum până când ajungi acolo ești într-un film de acțiune și apoi intri în altul, mult mai lin, mai așezat, fără nevoi prea mari. În primele câteva zeci de minute ne tot plimbam prin cabană întrebându-ne ce să facem.

Desigur, prima oară am dat buzna în mansardă, locul cel mai instagramabil, cel care ne-a și furat privirile din prima. Și este exact așa cum se vede în poze. Rupt dintr-o poveste frumoasă. E ca și cum ai sta în fața unei picturi care o dată la câteva minute se schimbă: mai apare un nor, mai răsare soarele, mai vine o umbră, mai bate vântul. Oricum ar fi, e hipnotizant și parcă îți ține ochii lipiți de el. E o poză în continuă mișcare la care te tot uiți din timp în timp, ca să vezi ce s-a mai schimbat.

Ne-am bucurat de prima noastră masă pe terasa cabanei, în miros de flori de câmp. Am făcut o combinație între ce adusesem noi și pachetul de bun venit primit de la gazde. În timp ce scriu îmi revine liniștea aceea și parcă nu-mi mai vine să scriu, îmi vine să o rememorez. 🙂 E bine de știut că funcționează așa, antidot pentru zilele agitate.

Noi îi spunem „câmpenească”.

Seara ne-am mutat pe terasa de afară cu vedere directă spre minunăția asta:

Și ne-am făcut prieteni noi. Patru. 🙂 Două pisici și doi câini, super simpatici și jucăuși, care din acel moment ne-au acompaniat la toate mesele.

Cel mai sociabil dintre ei ne-a însoțit în plimbarea din grădina cabanei, singura mișcare pe care am făcut-o cât am stat acolo. Am venit fără niciun plan pentru a vizita ceva, deși intenționam să ajungem prin împrejurimi. Intenționam. Am avut parte de o relaxare pe care o căutam de ceva timp.

Cabana se află în mijlocul unor grădini mari, specifice zonelor de munte și este izolată, adică fără prea mulți vecini în apropiere. Am crezut că o să fie ciudat să stăm singuri acolo, dar a fost de vis. Ca și locație o găsiți în Mătișești, Horea, județul Alba, în Munții Apuseni.

Ce e bine de știut

  • Momentan rezervările se fac scriind un mesaj pe pagina de Facebook La noi la munte.
  • Drumul până aproape de cabană este asfaltat, iar pe ultima bucată (aprox. 10 minute) este un drum pietruit.
  • Cabana are bucătărie complet funcțională.
  • La parter se află două camere mobilate în stil tradițional, cu o baie comună și paturi duble, iar sus este mansarda, cu baie proprie, un pat dublu și unul pentru o persoană.
  • Nu au toate rețelele semnal acolo (noi avem Orange), dar aveți la dispoziție un device mobil prin care vă puteți conectați la wifi.
  • Gazdele urmează să aducă un ciubăr cu apă și abia așteptăm să ne întoarcem și să îl testăm. 🙂

Am vrea să v-o prezentăm puțin

Cabana cu minunatul geam de la mansardă.
Partea dinspre grădină.
Masa de pe terasă de lângă bucătărie.
Cam jumătate din bucătărie, mai exact bucata „where magic happens”.
Cu așa priveliște unde să te uiți mai întâi? Pe geam sau la mâncarea de pe foc? 🙂
Masuța din bucătărie, în caz că e prea rece pe terasă. Noi nu am folosit-o.
Apăi, dacă astea sunt regulile, noi le respectăm. 🙂
Parte din mansardă.
Terasa din fața cabanei.
Un hamac e mereu de nerefuzat.
Pregătiri pentru seară.
Pe scurt, cam asta e atitudinea. 🙂
La plimbare prin grădina cu flori sălbatice.
Pentru nostalgici. 🙂
Cea mai bună cafea e însoțită de un astfel de peisaj.
Noi.

Nouă ne-a plăcut extrem de mult, am experimentat viața la cabană, cu tot ce înseamnă ea: îngrijit cele patru suflete, pregătit mâncare, făcut foc, dat cu mătura, răcoarea de dimineață și ce de seară, trăirea unui alt ritm al vieții. Doar din Bali am mai plecat cu nod în gât. Ce bine că La noi la munte  este muuult mai aproape.

Despre turism de weekend (I) poți citi aici.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.Călătorii frumoase,
Ancuța

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.